DNA ii aduce noi acuzatii lui Radu Mazare. "Afacerile" cu terenuri din Mamaia pe care le-a facut cu un parlamentar

Radu Mazare

Deputatul PSD de Constanta Radu Babus, fost director al Regiei Domeniului Public Constanta, este cercetat de procurorii DNA in dosarul in care Radu Mazare este anchetat pentru abuz in serviciu.

Potrivit DNA, Radu Babus, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora.

De asemenea, anchetatorii au extins cercetarile pe numele primarului Radu Mazare pentru aceeasi infractiune, ca si in cazul deputatului Babus. Mai mult, s-a dispus urmarirea penala si fata de Sorina Gina Hortolomei Moscu, reprezentant al societatilor comerciale Mehmetoglu SRL, Bulevard SA si Millenium Global Development SA, la data comiterii faptelor, pentru spalare de bani, anchetatorii declansand urmarirea penala si in cazul acestor trei firme.

Potrivit ordonantei de extindere a urmaririi penale, in 28 februarie 2007, in calitate de primar al Constantei, Radu Mazare a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 de metri patrati de teren, situata in statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumparat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentata legal de Sorina Gina Moscu Hortolomei. "Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31 mai 2007, a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata totala de teren de 502,81 metri patrati, situata in intravilanul municipiului Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a mai multor parcele de teren", arata procurorii in ordonanta de extindere a urmaririi penale.

Citește și
Radu Mazare
Masina lui Radu Mazare, parcata pe o trecere de pietoni. Imaginea a ajuns pe pagina de Facebook "Parchez ca un bou". FOTO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Terenurile respective au fost cumparate de SC Mehmetoglu SRL, iar ulterior au fost dobandite, succesiv, de societatile comerciale SC Bulevard SA si de SC Millenium Global Development SA. Tranzactiile terenurilor totalizand 502,81 metri patrati s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC Millenium Global Development SA a dobandit terenurile respective la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind ascunsa provenienta ilicita a acestor terenuri.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost, joi, la DNA Constanta, pentru a fi anuntat ca s-au extins cercetarile in dosarul retrocedarilor de terenuri in care edilul a fost trimis in judecata, alaturi de alte 36 de persoane, pentru abuz in serviciu.

Mazare s-a prezentat la sediul DNA Constanta, unde a stat aproximativ 15 minute. La iesire, el a declarat ca este vorba despre extinderea cercetarilor in dosarul privind restituirea unor suprafete de teren intravilan din Constanta, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din stațiunea Mamaia.

"M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vandut si acum este al proprietarului. Si asa ne da in judecata proprietarul, ca dupa ce a dat bani pe el in 2007, in 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente si nu-l mai lasa sa construiasca. A dat un milion si ceva de euro pe jumatate din teren. Pe cealalta jumatate a mai dat unul un milion de euro. Acum sa dam si banii inapoi, ma cerceteaza și procurorii și tot așa. (...) Ma cerceteaza din 2005, nimic nou", a spus edilul.

Radu Mazare a adaugat ca, de fapt, procurorii anticoruptie l-au chemat din cauza declaratiilor facute in urma cu doua zile, impotriva "catelelor de la DNA" care vor sa-l aduca in țara pe Nicusor Constantinescu, desi acesta este bolnav. "De cate ori am dat declarații de presa despre DNA, la varf, dupa o saptamana, pac, m-au chemat! Eram sigur ca daca le fac cațele pe alea, ca vor sa-l aduca pe Nicusor aicea sa-l omoare, ma cheama la DNA. Si m-au chemat dupa cateva zile. Fiecare cu ce arme are", a mai spus primarul Constanței.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Mazare, acuzat de discriminare. Reactia primarului:
Mazare, acuzat de discriminare. Reactia primarului: "O s-o pun si pe femeia cu barba pe afise, ca sa acopar toate genurile"

Radu Mazare a intrat in vizorul Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. La o luna de la deschiderea sezonului estival, cateva ONG-uri cer oprirea campaniei de promovare a statiunii Mamaia, pentru ca imaginile folosite ar incuraja hartuirea femeilor.

Masina lui Radu Mazare, parcata pe o trecere de pietoni. Imaginea a ajuns pe pagina de Facebook
Masina lui Radu Mazare, parcata pe o trecere de pietoni. Imaginea a ajuns pe pagina de Facebook "Parchez ca un bou". FOTO

Primarul Constantei, Radu Mazare, a ajuns in atentia internautilor, dupa ce autoturismul sau a fost fotografiat pe trecerea de pietoni.

Basescu: Sa dai Portul Constanta lui Mazarica, clovnul national, sa faca ce vrea, este un element de dispret
Basescu: Sa dai Portul Constanta lui Mazarica, clovnul national, sa faca ce vrea, este un element de dispret

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, la o dezbare a Fundatiei Miscarea Populara, ca a da "un port care face investitii de 500 de milioane in ultimul an lui Mazarica, clovnul national" este "un element de dispret pentru interesul national".

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.