Ads by INTERNET PROTV

De marti, vom avea din nou caldura in calorifere. RADET a solicitat repornirea sistemului de alimentare cu agent termic

calorifer - Shutterstock

Temperaturile medii, sub 10 grade, inregistrate in ultimele doua zile readuc caldura in caloriferele bucurestenilor.

RADET anunta ca a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru incalzire catre consumatorii urbani din Municipiul Bucuresti incepand de marti, ora 22.00.

Vestea insa nu ii bucura deloc pe cei pensionati, care spun ca din luna martie nu mai primesc subventii de la stat pentru incalzire si ar putea ramane datori la intretinere.

RADET a oprit caldura in Capitala pe 4 aprilie, cand temperaturile medii inregistrate au depasit 10 grade in trei zile consecutive. De sambata incoace insa, iarasi s-a facut frig: meteorologii spun ca si Bucurestiul este sub cod de vreme rece. Au fost 12 grade ziua si 5 grade in timpul noptii.

Majoritatea bucurestenilor se incazesc in aceasta perioada cu ajutorul aparatelor de aer conditionat, a caloriferelor electrice sau chiar a focului de la aragaz, pentru ca temperatura in apartamente a scazut destul de mult, Aceasta situatie o regasim mai ales in blocurile care nu au fost reabilitate termic

In buna parte, locatarii nu vor sa plateasca in plus la intretinere si prefera sa stea in frig. Cei mai multi sunt consumatorii cu venituri mici care din noiembrie pana in martie primesc subventii de la stat, ca sa isi poata plati facturile. Fiecare bloc poate hotari daca da drumul la incalzire sau nu.

Joi noaptea, meteorologii anunta ca valorile vor fi negative. Schimbarea brusca a vremii este provocata de un ciclon care traverseaza traseul balcanic la sud de Romania si vineri va ajunge in vestul Marii Negre. Asa ca pana atunci, pe langa frig vom avea precipitatii si vant puternic in toata tara. 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: RADET, caldura, calorifer,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed