De la ploi si vant, la temperaturi peste medie. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astazi ne-aduce vreme rece si ploi in jumatatea estica a tarii; soare si temperaturi in crestere in vest. Maximele termice se vor situa intre 12 si 20 de grade.

In Dobrogea si in Baragan, innorarile persista, va ploua pe spatii destul de mari in Dobrogea si tot aici vantul va ajunge la viteze de de pana la 55 km/h. In rest vor fi ploi putine iar temperaturile se mentin la valori modeste, de cel mult 15-16 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul ramane acoperit de nori si va ploua slab, trecator. Vantul va mai avea unele porniri, iar temperaturile, sub mediile perioadei, se vor opri la 14-15 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei norii vor fi numerosi si vor aduce cateva ploi slabe. E posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente, iar temperaturile vor fi mai scazute decat ar fi normal la inceput de octombrie.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme buna si in incalzire. Perioadele cu soare vor domina ziua, iar maximele vor ajunge la 18-19 grade.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Vestul tarii va avea o zi foarte frumoasa, cu nori putini sau cer senin. Incalzirea vremii se va simti si aici, iar dupa pranz termometrele vor
indica 18-19 grade.

In centrul Romaniei va fi cam innorat pe partea estica, unde si temperaturile vor fi mai modeste. In schimb, in vest norii se mai imprastie si maximele le depasesc pe cele de ieri.

In sud-vestul tarii soarele prinde curaj, iar temperaturile, mai ridicate decat in celelalte regiuni, ajung la 20 de grade.Nu sunt semne de ploaie si vantul sufla cel mult moderat.

In sudul tarii norii vor fi numerosi, dar sansele de ploaie scad serios. Doar in zonele mai inalte e posibil sa apara cativa stropi de ploaie. Temperaturile se mentin sub valorile obisnuite la aceasta data.

Vremea ramane rece si in zona Capitalei. Maxima se va situa in jurul valorii de 16 grade; va fi innorat, dar trecator ar putea sa apara si soarele. Spre seara sunt conditii de posibile ploi slabe, vantul va fi domol, iar in zori se vor inregistra cam 11 grade.

La munte se mai anunta ceva innorari si ploi sporadice in Carpatii Orientali si in estul Meridionalilor. In restul zonei montane asteptam vreme frumoasa, fara precipitatii. Vantul nu pune probleme, iar temperaturile cresc usor, indeosebi in masivele vestice.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti si la munte

In Bucuresti, maine norii se risipesc si se incalzeste usor: dupa pranz se vor inregistra 19 grade. Sambata temperatura continua sa creasca si va ajunge la 23 de grade- valoare putin mai ridicata decat ar fi normal la inceput de octombrie.

Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Ziua de duminica ne-aduce vreme frumoasa, cu cer curat dimineata si cativa nori pe inserat. Maxima prognozata este de 24 de grade.

La munte maine se face putin mai cald; nu mai sunt semne de ploaie si vom avea vreme frumoasa peste tot.

Sambata temperaturile continua sa creasca. Cerul va fi mai mult senin pe timpul zilei, dar noaptea vor aparea ceva innorari in Carpatii Occidentali.

Duminica apar conditii de ploaie slaba in Carpatii Occidentali; in rest ramanem cu timpul frumos. Dimineata si noaptea pe vai si in depresiuni e posibil sa se formeze ceata.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cercetatorii suedezi au descoperit
Cercetatorii suedezi au descoperit "Insula vrajitoarelor". Se spune ca, daca iei o piatra, vei avea ghinion toata viata

Arheologii au gasit pe o insula din largul coastelor Suediei un sanctuar din Epoca Pietrei, folosit vreme de mii de ani pentru ritualuri pagane.
 

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.