Darius Valcov, plasat in arest la domiciliu de Instanta Suprema. FILMUL zilei petrecute dupa gratii de fostul ministru

×
Codul embed a fost copiat

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, va fi cercetat in stare de arest la domiciliu pentru faptele de care il acuza procurorii. Darius Valcov a primit decizia Instantei Supreme acasa, unde s-a dus dupa expirarea ordonantei de retinere.

UPDATE 18:50 Judecatorii Instantei Supreme au decis ca Darius Valcov va fi cercetat pentru faptele de care este acuzat in stare de arest la domiciliu.

UPDATE 17:35 Darius Valcov a parasit in urma cu cateva momente sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Sa nu facem justitie la televizor. Asteaptam decizia instantei si apoi vom vedea", a spus fostul ministru inainte de a se urca intr-un taxi.

Darius Valcov afla astazi daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și
Darius Valcov
Viata dubla a fostului ministru de Finante Darius Valcov. Functionar public cu rang inalt, care isi construia o avere in seif
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

_______________________

Darius Valcov asteapta astazi o noua decizie. Judecatorii Instantei Supreme urmeaza sa hotarasca sub ce masura va fi cercetat in continuare - arest preventiv, la domiciliu sau in libertate.

Ministrul demisionar al Finantelor si-a petrecut noaptea dupa gratii, dupa ce a fost retinut chiar de ziua lui, cand a implinit 38 de ani. Alesii i-au ridicat sarbatoritului imunitatea parlamentara, asa cum i-a rugat chiar el.

Astfel, Darius Valcov a avut parte de cel mai nefericit dar primit de ziua lui: o pereche de catuse si o ordonanta de retinere. Ziua a fost una agitata pentru Darius Valcov, inca de dimineata, cand a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie. Valcov se grabea sa ajunga in Parlament, unde s-a votat pentru ridicarea imunitatii sale. Desi initial dadea impresia ca va cere clementa, in realitate...

Darius Valcov, senator PSD: "Va rog sa lasati justitia sa spuna daca trebuie sa fiu retinut sau arestat. De aceea, solicitarea mea catre dvoastra este ca azi sa dati un vot "da", fiind si ziua mea, cred ca e o rugaminte in plus, rugamintea de a nu-mi da demisia din functia de senator pt a ajunge in fata justitiei."

Dupa discurs, multi dintre alesi i-au strans mana si l-au incurajat. Apoi au votat: 97 de senatori "pentru" si 48 "impotriva". Ramas fara imunitate, Valcov s-a intors la DNA.

Procurorii au cerut aviz pentru a-l retine si apoi vor cere instantei arestarea lui. Il acuza de trafic de influenta, pe care l-ar fi savarsit in calitate de primar al municipiului Slatina. Valcov ar fi ajutat un om de afaceri sa castige contracte publice pentru lucrari de canalizare, in schimbul unui comision de 20 de procente din valoarea fara TVA a acestora. Cel putin doua milioane de euro ar fi incasat Valcov, sustin anchetatorii. Banii i-ar fi primit in mana, in mai multe transe, in birourile firmei care castigase licitatia.

In momentul in care a aflat ca procurorii anticoruptie au intrat pe fir, ministrul Darius Valcov s-ar fi intalnit cu oamenii de afaceri implicati in aceasta poveste prin cimitire, probabil pentru a stabili o strategie de aparare. Fara succes, insa.

Intre timp, ancheta procurorilor s-a extins si acestia au cerut un nou aviz in vederea arestarii. De data aceasta, ii imputa lui Valcov ca detinea, prin interpusi, trei firme pe care le-ar fi coordonat folosindu-se de informatiile pe care le detinea ca senator si ministru de Finante. Solicitarea va fi discutata saptamana viitoare.

Avocat: Procurorii nu au probe ca bunurile din seif ii apartin lui Darius Valcov

Avocata lui Darius Valcov, Lucia Furtuna, a declarat, joi, ca procurorii nu au probe ca seiful in care au fost gasite mai multe bunuri, intre care lingouri de aur si opere de arta, ii apatine fostului ministru, mai ales ca acesta nu a fost gasit intr-o locuinta a clientului ei.

Avocata Lucia Furtuna a declarat, dupa finalizarea dezbaterilor in cazul propunerii de arestare preventiva a lui Darius Valcov, ca DNA verifica amprentele de pe bunurile gasite in seiful despre care sustin ca ii apartine lui Darius Valcov.

Astfel, sustine avocata, trebuie avuta in vedere locatia in care s-a gasit acest seif, respectiv nu intr-un imobil ce ii apartine clientul ei, precum si faptul ca la acest moment nu se poate spune cu claritate daca bunurile din cutia de valori ii apartin fostului ministru.

"Dumneavoastra (mass-media - n.red), de o saptamana sau doua, vehiculati scenarii intregi cu diferite denunturi sau cu diferite comunicate ale acuzarii. Vorbim acum de alte probatorii, de alte inscrisuri care se refera la alte infractiuni savarsite de alte persoane. V-ati intrebat la cine era seiful? Exista vreo dovada din care sa rezulte cu certitudine ca acel seif ar fi fost al domnului Valcov ori ca acele bunuri din seif ar fi fost ale dumnealui? Deocamdata, apararii i s-a prezentat o cutie de pe care s-au luat niste amprente si in care s-au gasit, si ni s-a prezentat de catre acuzare, bani si alte obiecte. S-au luat amprente si nu stim ale cui sunt", a explicat aparatoarea lui Valcov.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Senatorii i-au
Senatorii i-au "daruit" lui Darius Valcov o incuviintare de arestare. Fostul ministru, retinut de DNA chiar de ziua lui

In ziua in care implineste 38 de ani, ministrul demisionar al Finantelor a fost incatusat. Procurorii l-au retinut dupa ce Darius Vlacov a primit un cadou neplacut din partea alesilor.

Viata dubla a fostului ministru de Finante Darius Valcov. Functionar public cu rang inalt, care isi construia o avere in seif
Viata dubla a fostului ministru de Finante Darius Valcov. Functionar public cu rang inalt, care isi construia o avere in seif

Procurorii sustin ca au gasit un seif in care Darius Valcov avea trei kilograme de aur in lingouri, o suma importanta de bani si picturi extrem de valoroase, una semnata de Renoir.

Seiful lui Valcov si averea pe care fostul sef al Finantelor i-ar fi lasat-o unui prieten. Ce au descoperit procurorii DNA
Seiful lui Valcov si averea pe care fostul sef al Finantelor i-ar fi lasat-o unui prieten. Ce au descoperit procurorii DNA

S-au inmultit acuzatiile la adresa fostului ministru al finantelor, Darius Valcov, care ar fi luat spaga in cimitire ca sa nu fie interceptat.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.