Ciolos, intalnire cu Joe Biden in SUA. “Am obtinut sprijinul SUA pentru intarirea cooperarii militare la Marea Neagra"

dacian ciolos agerpres

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit marti, in cea de-a treia zi a vizitei in Statele Unite ale Americii, cu vicepresedintele SUA Joseph R. Biden

Intrevederea a avut loc in jurul pranzului la Casa Alba, la Eisenhower Executive Building.

In contextul summitului NATO de la Varsovia, "am solicitat si am obtinut sprijinul SUA si am obtinut promisiunea ca vom fi sustinuti pentru intarirea cooperarii la Marea Neagra, cooperare militara la nivel naval", a declarat, marti, premierul Dacian Ciolos, dupa intrevederea cu vicepresedintele american, Joseph Biden, la Casa Alba.

"Am explicat demersurile pe care noi le-am facut deja in colaborare cu Bulgaria si Turcia si am avut promisiunea sprijinului, in cadrul summitului, pentru ca aceasta cooperare la Marea Neagra sa fie sustinuta de NATO", a continuat seful guvernului roman.

Ciolos a adaugat ca in cadrul intalnirii a solicitat de asemenea "sprijinul pentru o brigada multinationala pe teritoriul Romaniei, tot in parteneriat cu Aliati, o brigada unde Romania s-a angajat sa puna la dispozitie resurse, toate acestea in cadrul sistemului de descurajare si de aparare pe tot flancul estic al Europei, nu doar pe partea de nord-est, ci si pe partea de sud-est".

Citește și
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos si-a donat tot salariul pe luna aprilie. "Va indemn si pe voi sa faceti cum va indeamna constiinta"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Intrevederea cu vicepresedintele SUA a avut loc in Roosevelt Room, o sala din aripa de vest a Casei Albe, situata in imediata apropiere a Biroului Oval, si a durat aproximativ o ora si zece minute, desi fusese anuntata initial in program de circa 30 de minute.

Prim-ministrul a fost insotit de ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de seful Cancelariei primului ministru, Dragos Tudorache, consilierul pe politica externa al premierului, Calin Ungur, si purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Vicepresedintele Joe Biden a fost insotit la intalnire, printre altii, de ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate nationala al vicepresedintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apararii pentru NATO si Europa, James Townsend., precum si doi asistenti speciali ai presedintelui Barack Obama.

Intalnirea cu vicepresedintele american a fost precedata de alte doua intrevederi: cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, si cu secretarul comertului, Penny Pritzker.

Dupa discutia cu Joe Biden, Dacian Ciolos va fi prezent la o masa rotunda cu personalitati din mediul de reflectie organizata de Atlantic Council.

De la ora locala 18.30, premierul participa la o receptie la Ambasada Romaniei din SUA, la care sunt asteptati peste 100 de membri ai comunitatii romanesti din zona Washington.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Dacian Ciolos:
Dacian Ciolos: "A venit vremea ca medicii sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sa faca ceva"

Premierul Dacian Ciolos spune ca asteapta implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul de sanatate sa se vindece.

Dacian Ciolos si-a donat tot salariul pe luna aprilie.
Dacian Ciolos si-a donat tot salariul pe luna aprilie. "Va indemn si pe voi sa faceti cum va indeamna constiinta"

Premierul Romaniei a anunta duminica seara ca si-a donat tot salariul, de aproape 16.000 de lei.

Premierul Ciolos pleaca pentru 4 zile in Statele Unite. Ce va discuta despre uzina Ford de la Craiova
Premierul Ciolos pleaca pentru 4 zile in Statele Unite. Ce va discuta despre uzina Ford de la Craiova

Premierul Dacian Ciolos incepe duminica o vizita de lucru de patru zile in Statele Unite ale Americii in cadrul careia va avea intalniri cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, si alti oficiali americani.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.