Daca cumperi o haina romaneasca, sustii locul de munca a 3 romani. Generatia Y a designerilor romani, la "Romania, te iubesc"

RTI

Duminica aceasta, de la ora 18:00, Anca Nastasi, corespondent special Stirile PRO TV, va prezenta un reportaj indraznet despre industria modei made in Romania

Tineri designeri, frumosi, talentati si, mai ales, creativi se lupta pentru un loc pe piata modei si in ultimul timp au reusit sa isi croiasca drumul catre iubitorii unui look original.

Anca Nastasi a realizat un material prin care sa le arate romanilor ca pot cumpara haine romanesti, la fel de frumoase ca cele ale brandurilor straine consacrate, sustinand economia romaneasca. Un reportaj despre creatorii romani care au fost nevoiti mai intai sa reuseasca in strainatate ca sa fie bagati in seama si aici, unde abia acum incep sa deschida magazine.

Este deja o bogatie de branduri, nume, site-uri romanesti, iar industria creatorilor de moda a crescut in ultimii ani. Cei mai multi vand on-line, au site-uri pe care daca intri nici nu-ti dai seama ca sunt romani: sunt start-up-uri romanesti, carora in cativa ani li s-a triplat cifra de afaceri. Romanii cumpara anual haine de 2,5 miliarde de euro, iar 50% dintre cumparatori sunt dependenti de brand, de eticheta. Anual ajung la gunoi tone de haine, tricouri, de exemplu, fiindca nimeni nu le mai vrea, nici nevoiasii. Cumparam mult si prost, insa incepe sa se observe o schimbare de mentalitate la tot mai multi cumparatori romani: cumpara mai putin si mai calitativ, pentru a sustine economia romaneasca.

Daca cumperi o haina romaneasca, poti sa sustii locul de munca a 3 romani. La hainele sau pantofii romanesti, doar salariile muncitorilor din fabrica pot fi 70% din costul de productie, de aceea designerilor romani le este greu sa concureze cu brandurile straine, care externalizeaza productia in tari cu salarii cat mai mici.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

“Sunt tineri, sunt romani si sfideaza concurenta! Generatia Y a designerilor romani ne da o lectie in afaceri. Duminica, la Romania, te iubesc! veti vedea oameni care au pornit de la zero si construiesc branduri puternice, fara ajutor de la stat, bazate doar pe idei, talent si ambitie. Va introducem in culisele unui business in care concurenta cu marile companii globale e crunta. Ce sanse au creatorii romani pe piata romaneasca, dominata de importatori puternici si cumparatori dependenti de brandurile internationale? Vedeti duminica.”, a declarat Anca Nastasi.

Se poate observa un boom al designerilor romani pe o piata plina de prejudecati. Telespectatorii ii vor cunoaste pe tinerii din spatele brand-urilor, care au studiat la UNART. au facut ucenicie si stagii la marii creatori de la Milano sau Paris sau fosti corporatisti care si-au descoperit o noua pasiune. De 3 ani incoace, toti sunt pe un trend crescator. Povestile lor vor fi prezentate pe larg duminica, la Romania, te iubesc!.
 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Pastilele-minune de slabit, industria scapata de sub control care ne poate imbolnavi.
Pastilele-minune de slabit, industria scapata de sub control care ne poate imbolnavi. "Nu stii ce e real si ce e ireal"

ILUZII LA KILOGRAM, partea a III-a. E haos pe piata suplimentelor de la noi. Langa produse autorizate pot fi vandute marfuri despre care nu stim mai nimic. Iar legislatia care ar trebui sa reglementeze domeniul e in faza de proiect.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.