Cum au ajuns 1.000 de bucuresteni sa locuiasca langa poligonul de tragere al MAI. Oamenii se plang de gloantele din parbriz

Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 18:45
Categorie: Actualitate

Un scandal imens s-a iscat intre Jandarmeria Romana, Primaria si bucurestenii care locuiesc in zona padurii Baneasa, unde se afla poligonul de tragere al MAI.

Primaria sustine ca poligonul nu trebuie sa mai functioneze pentru ca gloantele ratacite ar putea sa raneasca un nevinovat. Jandarmeria raspunde ca nu ar fi trebuit sa fie construite case in apropierea poligonului.

Primaria Sectorului 1 acuza Jandarmeria ca isi foloseste poligonul de tragere din Baneasa si pune in pericol vietile oamenilor care locuiesc in apropiere. Miza este inchiderea zonei militare de antrenament, cu toate ca oficialii de la primarie sustin ca vor ca poligonul sa fie remodelat.

"Administratia locala a Sectorului 1 considera ca este de neconceput si impotriva tuturor reglementarilor legale, (...), existenta unui poligon de tragere descoperit intr-o zona in plina expansiune si aflata in parte in proprietate privata. "

Dar primaria sectorului 1 ignora faptul ca poligonul functioneaza in acelasi loc din 1969. Tot de atunci se fac trageri si antrenamente in mod obisnuit. Dar padurea in care se afla poligonul a fost invadata in ultimii 15 ani de cartiere rezidentiale. Asta a fost posibil dupa ce primaria generala a introdus in planul de urbanism si zona Baneasca ca fiind teren intravilan, prin extinderea Capitalei.

7.000 de militari implicati in cel mai mare exercitiu organizat de tara noastra. Arme produse in Romania, testate in premiera

In 2000, primaria sectorului 1 a folosit decizia ca sa dea liber la ridicarea unor constructii si sustine ca Ministerul de interne nu ar fi specificat nicaieri ca are un poligon acolo.

Acesta beneficiaza, conform legii, de o zona de protectie, numita asa pentru ca acolo pot ajunge oricand gloante ratacite.

In acest moment, in zona de siguranta a poligonului gasim sute de case unde locuiesc aproximativ 1000 de persoane, iar alte imobile sunt in curs de constructie. Cei care au de suferit sunt oamenii care s-au mutat in casele construite in padure.

Primaria sectorului 1 mai acuza jandarmeria, indirect, de fals. Sustine ca poligonul a fost omologat in 2005, cand legile s-au schimbat, cu toate ca acest lucru nu mai era posibil pentru ca in zona erau deja constructii. Adica, poligonul nu mai putea sa functioneaze daca avea deja case de locuit in apropiere.

Jandarmeria a facut plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie pentru avizele de constructie date de Primaria Sectorului 1.

Metoda de

Metoda de "descarcare" tot mai populara pentru cei cu meserii stresante. Cat costa o sesiune de tras cu arma la poligon

bebelus

Rujeola face a 36-a victimă: un copil de un an și o lună, care nu fusese vaccinat

Scandalul citricelor, în faza pe amenzi. Zeci de comercianți nu și-au avertizat clienții

Bărbați trimiși după gratii, după ce au înșelat mai multe persoane, prin metoda accidentul

46 de câini de luptă, găsiți într-o curte la ieșirea din Brăila

Constanțeni păcăliți de o bandă de muncitori falși. Cum erau șantajați oamenii

Suspectul in cazul farmacistului gasit mort, dat in urmarire generală şi internaţională

Cristi Chivu

Sunt peste 75.000 de sms-uri pentru construirea MagicHome. Adelina si Cristi Chivu, alaturi de parintii copiilor bolnavi

Hans Klemm: România ar deveni o ţară mai prosperă, dacă furtul din banul public s-ar opri

Un maxi-taxi a luat foc în mers, în Bucureşti

Doi bărbați, păcăliți de o femeie care a pretins că este reporter. Ea le-a furat 30.000 de lei

S-au luat la bătaie în timpul botezului din cauza unei dedicaţii. Cuvintele jignitoare spuse de lăutari

”Ne-am săturat de struți, de ouă, de veverițe”. Investițiile primarului din Bistrița au scos oamenii în stradă