Cum au ajuns 1.000 de bucuresteni sa locuiasca langa poligonul de tragere al MAI. Oamenii se plang de gloantele din parbriz

Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 18:45
Categorie: Actualitate

Un scandal imens s-a iscat intre Jandarmeria Romana, Primaria si bucurestenii care locuiesc in zona padurii Baneasa, unde se afla poligonul de tragere al MAI.

Primaria sustine ca poligonul nu trebuie sa mai functioneze pentru ca gloantele ratacite ar putea sa raneasca un nevinovat. Jandarmeria raspunde ca nu ar fi trebuit sa fie construite case in apropierea poligonului.

Primaria Sectorului 1 acuza Jandarmeria ca isi foloseste poligonul de tragere din Baneasa si pune in pericol vietile oamenilor care locuiesc in apropiere. Miza este inchiderea zonei militare de antrenament, cu toate ca oficialii de la primarie sustin ca vor ca poligonul sa fie remodelat.

"Administratia locala a Sectorului 1 considera ca este de neconceput si impotriva tuturor reglementarilor legale, (...), existenta unui poligon de tragere descoperit intr-o zona in plina expansiune si aflata in parte in proprietate privata. "

Dar primaria sectorului 1 ignora faptul ca poligonul functioneaza in acelasi loc din 1969. Tot de atunci se fac trageri si antrenamente in mod obisnuit. Dar padurea in care se afla poligonul a fost invadata in ultimii 15 ani de cartiere rezidentiale. Asta a fost posibil dupa ce primaria generala a introdus in planul de urbanism si zona Baneasca ca fiind teren intravilan, prin extinderea Capitalei.

In 2000, primaria sectorului 1 a folosit decizia ca sa dea liber la ridicarea unor constructii si sustine ca Ministerul de interne nu ar fi specificat nicaieri ca are un poligon acolo.

Acesta beneficiaza, conform legii, de o zona de protectie, numita asa pentru ca acolo pot ajunge oricand gloante ratacite.

In acest moment, in zona de siguranta a poligonului gasim sute de case unde locuiesc aproximativ 1000 de persoane, iar alte imobile sunt in curs de constructie. Cei care au de suferit sunt oamenii care s-au mutat in casele construite in padure.

Primaria sectorului 1 mai acuza jandarmeria, indirect, de fals. Sustine ca poligonul a fost omologat in 2005, cand legile s-au schimbat, cu toate ca acest lucru nu mai era posibil pentru ca in zona erau deja constructii. Adica, poligonul nu mai putea sa functioneaze daca avea deja case de locuit in apropiere.

Jandarmeria a facut plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie pentru avizele de constructie date de Primaria Sectorului 1.

Metoda de

Metoda de "descarcare" tot mai populara pentru cei cu meserii stresante. Cat costa o sesiune de tras cu arma la poligon

Loto

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 24 septembrie 2017

Bărbat băut, reținut după ce a bătut patru oameni și a avariat doua mașini

Un copil de 13 ani și bunicul său au căzut în râul Dâmbovița

Ponta îl atacă dur pe Dragnea în cazul ”Belina”. ”Lăcomia bolnavă a unui singur om”

Dependenți de mașină: bucureștenii dezvăluie ce i-ar face să renunțe la autoturism

Teoria consilierului primarului Timișoarei, privind cauza prăbușirii porții

cutremur, seism

Cutremure în Vrancea şi în Marea Neagră, duminică dimineaţă

Localul celebru în care Ceaușescu n-a intrat niciodată, pentru că a fost considerat nesigur

Dragnea a vorbit la telefon cu Viktor Orban. Întelegerea la care au ajuns

Noaptea caselor: programul evenimentului organizat sâmbătă seară

Realizatorul ”Wild Carpathia” pregătește încă 8 episoade despre România, care vor fi la ProTV

Muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce 5 ani de închisoare