Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cum au ajuns 1.000 de bucuresteni sa locuiasca langa poligonul de tragere al MAI. Oamenii se plang de gloantele din parbriz

Embed:

Un scandal imens s-a iscat intre Jandarmeria Romana, Primaria si bucurestenii care locuiesc in zona padurii Baneasa, unde se afla poligonul de tragere al MAI.

Primaria sustine ca poligonul nu trebuie sa mai functioneze pentru ca gloantele ratacite ar putea sa raneasca un nevinovat. Jandarmeria raspunde ca nu ar fi trebuit sa fie construite case in apropierea poligonului.

Primaria Sectorului 1 acuza Jandarmeria ca isi foloseste poligonul de tragere din Baneasa si pune in pericol vietile oamenilor care locuiesc in apropiere. Miza este inchiderea zonei militare de antrenament, cu toate ca oficialii de la primarie sustin ca vor ca poligonul sa fie remodelat.

"Administratia locala a Sectorului 1 considera ca este de neconceput si impotriva tuturor reglementarilor legale, (...), existenta unui poligon de tragere descoperit intr-o zona in plina expansiune si aflata in parte in proprietate privata. "

Dar primaria sectorului 1 ignora faptul ca poligonul functioneaza in acelasi loc din 1969. Tot de atunci se fac trageri si antrenamente in mod obisnuit. Dar padurea in care se afla poligonul a fost invadata in ultimii 15 ani de cartiere rezidentiale. Asta a fost posibil dupa ce primaria generala a introdus in planul de urbanism si zona Baneasca ca fiind teren intravilan, prin extinderea Capitalei.

In 2000, primaria sectorului 1 a folosit decizia ca sa dea liber la ridicarea unor constructii si sustine ca Ministerul de interne nu ar fi specificat nicaieri ca are un poligon acolo.

Acesta beneficiaza, conform legii, de o zona de protectie, numita asa pentru ca acolo pot ajunge oricand gloante ratacite.

In acest moment, in zona de siguranta a poligonului gasim sute de case unde locuiesc aproximativ 1000 de persoane, iar alte imobile sunt in curs de constructie. Cei care au de suferit sunt oamenii care s-au mutat in casele construite in padure.

Primaria sectorului 1 mai acuza jandarmeria, indirect, de fals. Sustine ca poligonul a fost omologat in 2005, cand legile s-au schimbat, cu toate ca acest lucru nu mai era posibil pentru ca in zona erau deja constructii. Adica, poligonul nu mai putea sa functioneaze daca avea deja case de locuit in apropiere.

Jandarmeria a facut plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie pentru avizele de constructie date de Primaria Sectorului 1.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
Citeste mai multe despre: poligon, sectorul 1, baneasa,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed