Raport: Romania are potential turistic, dar nu stie sa il valorifice. Capitolul la care suntem peste englezi si danezi

Ultimul update: Miercuri 21 Iunie 2017 07:18
Data publicarii: Duminica 18 Iunie 2017 18:25
Categorie: Travel

Avem potential, dar nu stim sa il valorificam.

Aceasta este concluzia ultimului raport privind competitivitatea in turism, care arata ca Romania este o tara frumoasa, cu multe resurse naturale si traditii minunate pe care, insa, vrem sa le vindem turistilor la preturi mult prea mari.

Nu avem infrastructura si nici angajati bine pregatiti in domeniu, dar macar la noi oamenii sunt in siguranta. Per total, tara noastra se afla la jumatatea clasamentului, pe locul 68 din 136 de tari incluse in raport.

Aceasta este si concluzia raportului realizat de The World Economic Forum. Si asta pentru ca desi avem ce promova, turismul nu este una dintre prioritati. Suntem pe locul 108 din acest punct de vedere. Statisticile arata ca in ultimii 2 ani doar 2,2 milioane de straini au venit in tara noastra.

Elevii au intrat in vacanta si se pregatesc de excursii de neuitat. Optiunile parintilor pentru aceasta vara

Iar motivele nu sunt greu de ghicit. Capitala Romaniei are un singur aeroport, iar principala atractie de la munte, Valea Prahovei - niciunul.

Femeie: ''Ne-ar mai trebui un aeroport si drum expres de la aeroport''

Insa nu doar infrastructura aeriana ne lipseste. Cea rutiera are mari probleme, pe lista numarandu-se lipsa autostrazilor. Ungaria sau Slovenia sunt peste noi la acest capitol.

Si la calitatea serviciilor mai avem mult de recuperat, caci suntem pe locul 62 in clasament. Primele 3 locuri sunt ocupate de Austria, Spania si Statele Unite ale Americii.

Barbat: ''Am fost in Bulgaria, Grecia, Turcia. Nu exista semnal la telefon in Apuseni, oamenii de afaceri care vin nu pot sta acolo''

Surprinzator, stam mai bine la capitolul igiena, adica, spune raportul, avem hoteluri si restaurante curate. Aici ocupam locul 31 si suntem inaintea danezilor sau englezilor.

Si evident stam bine la capitolul resurse naturale: avem munti, mare si mai ales, Delta Dunarii.

Angajata agentie: ''Avem resurse pe care le putem specula, dar trebuie integrate intr-o strategie fara de care ne-o iau inainte tari care au resurse mult mai putine''

Cu toate astea, cand vine vorba de preturi, romanii nu se sfiesc sa ceara cat mai multi bani. Chiar daca nu este usor sa ajungi la aici si uneori este un calvar sa te deplasezi de la o regiune la alta, de cele mai multe ori preturile sunt mai mari decat ale vecinilor.

Romania este insa perceputa ca o tara in care oamenii traiesc in siguranta. Din acest punct de vedere ne situam pe locul 39, depasind state precum Germania sau Franta unde teroristii pot lovi oricand.

Asadar, Romania se afla la mijlocul clasamentului. Vecinii de la sud de Dunare se pot mandri cu sunt cu 23 de locuri mai sus ca noi. Noi ne consolam ca intrecem tari ca Azerbajian, Kazakstan, Nabimia sau Botswana. Locul intai este ocupat de Spania, urmata indeaproape de Franta si Germania.

O analiza generala arata ca Europa atrage cei mai multi turisti: aproape 600 de milioane. Pe urmatorul loc este continentul asiatic, unde Hong Kong ocupa un loc fruntas mai ales cand vine vorba de dezvoltarea mediului de afaceri.

Merg in vacante exotice, isi impartasesc experientele online si castiga bani. Un cuplu din Romania a vizitat peste 70 de tari

Merg in vacante exotice, isi impartasesc experientele online si castiga bani. Un cuplu din Romania a vizitat peste 70 de tari

turista care fumeaza pe plaja

Fumatul va fi interzis pe plajele din Thailanda. Amenzi uriaşe şi închisoare

Localitatea din România înclusă in top 10 cele mai colorate destinații europene

Wizz Air introduce zboruri cu 39 de lei către cea mai vizitată destinație de către români

Unele pensiuni de pe Clisura Dunării sunt deja pe jumătate rezervate de Revelion. Ce oferte sunt

Spectacol impresionant de lumina la Praga. Surprizele de care vor avea parte turiştii

Hotelierii de pe litoral, care au investit zeci de mii de euro în centre spa, culeg toamna roadele

turism

Vacanțele early booking pentru 2018 au fost deja lansate. Prețurile sunt de 3 ori mai mici

Tarom a lansat o ofertă de bilete cu prețuri pornind de la 60 de euro pe rutele externe

Potecă de lungă distanță: cum puteți ajunge pe jos din România în Spania

Epavele și cetățile din adâncul Mării Negre, mai accesibile curioșilor

Cum să prepari un prânz rapid pentru birou

Hotelierii se opun sistemului Big Brother, care îi va monitoriza pe toți turiștii din România