Cum a modificat Italia alerta cu privire la branza din Romania

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 15:03
Categorie: Actualitate
branza

Autoritatile italiene au corectat marti, 22 martie, notificare transmisa in data de 16 martie in Sistemul de alerta rapida pentru alimente si furaje (RASFF) cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) a branzei din Romania.

Conform corecturii, numele produsului vizat este "branza fermentata" si nu "branza de oaie" cum s-a anuntat initial.

"La cererea punctului de contact romanesc, numele produsului este specificat ca fiind branza fermentata", se precizeaza in informatiile publicate pe portalul RASFF.

Premierul Dacian Ciolos a declarat luni ca alerta emisa la nivel european cu privire la produsele romanesti din lapte de oaie a fost gresita si a cerut clarificari in acest sens.

"A fost o alerta gresit data de autoritatile italiene, care odata ca au vorbit de laptele de oaie, si nu de laptele de vaca, si mai mult, inteleg (...) - si domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu - n.red) poate sa confirme, pentru ca pe dansul l-am rugat sa clarifice situatia si cu Comisia Europeana - ca, in sistemul acesta de alerta, autoritatile statelor membre introduc elementele de alerta. Ele doar sunt centralizate de Comisie si apoi sunt trimise catre toate statele membre din piata comuna. Inteleg ca alerta a vizat exact produsele de la Bradet, si nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generala si am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat gresit initial produsele din lapte de oaie si inteleg ca a fost corectata apoi cu lapte de vaca, si nu la nivel national, pentru toate produsele romanesti, ci pentru produsele care intr-adevar au fost identificate", a spus Ciolos, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia.

branza Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Ciolos atentioneaza Italia, in cazul alertei alimentare despre branza cu E.coli. Romania a facut insa o greseala si mai mare

Ciolos atentioneaza Italia, in cazul alertei alimentare despre branza cu E.coli. Romania a facut insa o greseala si mai mare

scandal spital

Incident tragic la priveghi, după ce un om a fost lovit intenţionat cu maşină

Se înființează o direcție nouă, pe lângă DNA și DIICOT, pentru magistrații penali

București este orașul cu cel mai rău trafic auto din Europa

cutremur Vrancea

Cutremur cu magnitudinea 3,8, în Vrancea

Schimbări în justiție. Președintele României nu va mai numi șef la DNA

Stafilococ, găsit în piureul de cartofi servit copiilor cazaţi la pensiunea din Păltiniş