Cristian Cioaca, din nou in fata instantei de judecata, in dosarul in care este acuzat de infractiuni informatice

×
Codul embed a fost copiat

Cristian Cioaca s-a prezentat, miercuri, la Judecatoria Brasov, unde a avut loc audierea iubitului Elodiei Ghinescu, in dosarul de infractiuni informatice in care politistul este judecat pentru pentru violarea corespondentei fostei sale sotii.

 

Politistul a ajuns la instanta in jurul orei 11.30, fiind adus cu masina de catre cumnatul sau, deoarece el are interdictie de a conduce autovehicule. El a fost nevoit sa isi ia liber de la Politia Pitesti, dupa doar doua zile de cand a fost reincadrat in munca.

Desi termenul in dosarul de infractiuni informatice a fost stabilit pentru ora 12.00, cauza sa a fost judecata abia in jurul orei 14.00, cand a fost audiat un singur martor prezent, Cristian Ilie, fostul iubit al avocatei Elodia Ghinescu.

Cristian Cioaca, dar si hackerul Adrian Nitu, au fost asistati de un avocat din oficiu, deoarece avocata lui politistului, Maria Vasii, nu s-a putut prezenta la Brasov, avand alte cauze de sustinut. Ilie a spus in fata instantei ca a cunoscut-o pe avocata Elodia Ghinescu in anul 2006, pe un site, iar dupa o perioada in care au tinut legatura pe Yahoo Messenger si email s-au intalnit.

Citește și
Cioaca
Cristian Cioaca a intrat in silenzio stampa. Fostul politist este nerabador sa se intoarca la munca si sa imbrace uniforma
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

El a mai spus ca s-a intalnit apoi cu ea intr-o vacanta in Dubai, iar apoi el s-a intors in Afganistan, unde avea misiune, iar Elodia s-a reintors in tara.

"Dupa excursia din Dubai, fiecare ne-am intors si ne-am vazut de treaba. Eu m-am intors in Afganistan, iar ea in Romania. I-am mai scris cateva emailuri sa vad cum a ajuns si ce mai face, dar nu am primit niciun raspuns de la ea. Dupa aceea, am aflat gradual ca s-a intamplat ceva cu ea si nu am mai folosit acel email. Cam asta e tot", a afirmat Ilie.

El a mai spus ca in urma publicarii continutului corespondentei dintre el si avocata, atat imaginea lui, cat si a Elodiei Ghinescu a avut de suferit. Tot la termenul de miercuri, instanta a citat cu mandat de aducere alti doi martori, intre care si Dan Diaconescu, pentru termenul viitor, fixat pentru 2 aprilie.

La iesirea din sala de judecata, Cioaca nu a facut nicio declaratie presei, avand interdictia de a face orice declaratie publica. In schimb, avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a spus ca Cioaca a avut aceeasi atitudine sfidatoare a omului sigur pe sine.

"Avea acelasi zambet, in sala a avut si anumite iesiri si mi-a spus ca nu stiu ce vorbesc, cand am spus concluzii referitoare la faptul ca aparatoarea lui nu s-a prezentat la instanta. Cristian Cioaca este foarte sigur pe el pentru ca vede ca nu i se intampla nimic si justitia este oarba. Pentru astazi s-a invoit de la serviciu si consider ca in mod abuziv inca este in randurile politistilor. Ar fi trebuit sa se hotarasca mentinerea lui in randurile Politiei abia dupa solutionarea definitiva a dosarului de omor pentru care are o condamnare, in prima instanta, de 22 de ani de inchisoare. Ce incredere mai poate avea cetateanul in politie in cazul acesta, chiar daca nu mai lucreaza cu publicul sau nu mai face anchete? Este o rusine pentru politia din tara noastra", a afirmat avocata Crina Radu.

De asemenea, mama Elodiei Ghinescu le-a spus jurnalistilor ca Cioaca "nu o sa fie pentru totdeauna liber, pentru ca la un moment dat trebuie sa-si plateasca faptele“.

"Un criminal isi are locul lui. Nu are cum sa fie achitat. Nu cred asa ceva", a mai spus ea. Cioaca a fost achitat, in 6 aprilie 2012, in dosarul in care a fost judecat pentru violarea corespondentei prin e-mail a fostei sale sotii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecatoriei Brasov, dupa rejudecarea dosarului.

Decizia a fost atacata cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar si de DIICOT Brasov si Parchetul instantei supreme. Curtea de Apel Brasov a admis recursurile si a casat sentinta, iar dosarul s-a intors la Judecatorie. Initial, dosarul de violare a corespondentei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov, in aprilie 2011, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a casat sentinta Curtii de Apel Brasov, care il condamnase pe Cioaca, in 27 septembrie 2010, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Politistul Cristian Cioaca a iesit vineri seara din Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis inlocuirea arestarii preventive cu masura controlului judiciar, decizia fiind executorie, insa nu si definitiva.

Luni, Cioaca si-a reluat activitatea de politist, el fiind incadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Politie Judetean Arges. Cristian Cioaca s-a aflat in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfarșitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibași. El a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

In 2 iulie 2013, Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori. Fostul politist a mai fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat si echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. De asemenea, familia Ghinescu ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, in timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro. Urmatorul termen in dosarul de omor in care este judecat Cristian Cioaca este stabilit pentru 6 martie la Curtea de Apel Pitesti.

La infatisarea anterioara, din 11 februarie, au fost reaudiati mai multi martori din dosar, care si-au mentinut declaratiile date anterior in fata anchetatorilor si a magistratilor care au judecat dosarul pe fond. Procurorii au aratat in rechizitoriul trimis instantei ca, in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor, potrivit procurorilor. Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament. Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.

Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Cristian Cioaca s-a intors la serviciu, la IPJ Arges. Sarcinile primite de la sefi in prima zi de munca
Cristian Cioaca s-a intors la serviciu, la IPJ Arges. Sarcinile primite de la sefi in prima zi de munca

Viata si-a reluat cursul normal pentru Cristian Cioaca. Dis de dimineata si-a dus baietelul la scoala, apoi a mers la serviciu, la Inspectoratul de Politie Judetean Arges, unde a si primit de lucru.

Cristian Cioaca a intrat in silenzio stampa. Fostul politist este nerabador sa se intoarca la munca si sa imbrace uniforma
Cristian Cioaca a intrat in silenzio stampa. Fostul politist este nerabador sa se intoarca la munca si sa imbrace uniforma

Fostul politist a iesit duminica din casa doar pentru 15 minute, ca sa se prezinte din nou la politie, asa cum prevad regulile eliberarii sub control judiciar.

Traseul lui Cristian Cioaca in primele ore de dupa eliberare. Cum l-a scapat de inchisoare noul Cod Penal
Traseul lui Cristian Cioaca in primele ore de dupa eliberare. Cum l-a scapat de inchisoare noul Cod Penal

Cristian Cioaca a respirat, pentru prima data dupa un an si 3 luni aerul libertatii. Vineri, la ora 19:46, Cristian Cioaca a iesit pe poarta penitenciarului Colibasi.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Firmele din România care vor primi până la 150.000 de euro de la stat. Guvernul a aprobat ordonanța
Firmele din România care vor primi până la 150.000 de euro de la stat. Guvernul a aprobat ordonanța

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii şi firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de până la 150.000 de euro.