Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 iunie. 1.322 de decese și 20.290 de persoane infectate

Bilanțul zilei de marți aduce vești bune pentru români
Pro TV

Coronavirus România, 6 iunie. Până acum, 1.322 persoane au decedat în România după ce au contractat noul coronavirus. Numărul cazurilor confirmate a ajuns 20.290, iar cel al pacienților vindecați este de 14.419.

Vineri, au fost confirmate 196 de cazuri noi de coronavirus, iar 11 pacienți au încetat din viață. 

UPDATE Alte 4 decese
 

Deces 1319

Bărbat, 64 ani, județ Cluj.

Dată confirmare: 03.06.2020.
Dată deces: 06.06.2020.
Comorbidități: adenocarcinom pulmonar cu metastaze pleurale și osoase, DZ tip II, ICC, HTA, anemie.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, 5 iunie. Peste 20.000 de cazuri de Covid-19, 196 de noi infectări
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Deces 1320

Bărbat, 85 ani, județ Botoșani.

Dată confirmare: 19.05.2020.
Dată deces: 04.06.2020.
Comorbidități: HTA, BPOC.

Deces 1321

Femeie, 57 ani, județ Botoșani.

Data confirmare: 26.05.2020.
Data deces: 06.06.2020.
Comorbidități: boală renală cronică.

Deces 1322

Femeie, 80 ani, județ Mureș.

Dată confirmare: 02.05.2020.
Dată deces: 06.06.2020.
Comorbidități: DZ tip II, boală renală cronică std. IV, HTA, boală microvasculara cerebrală.

UPDATE 12:50 - 187 de noi cazuri de coronavirus confirmate

 

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 187 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.393 de persoane. Alte 95.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 496.408 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 418 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 989 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 268 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.250 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 5 iunie a.c., 77 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.285 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 598 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.
 

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE SÂMBĂTĂ, 6 IUNIE

Găsiţi aici date oficiale actualizate în timp real privind evoluţia epidemiei de coronavirus în România.

UPDATE 11.43 Alte două persoane infectate cu coronavirus au încetat din viață.

Deces 1317 - femeie, 52 ani, județ Suceava

Dată confirmare: 01.06.2020.
Dată deces: 05.06.2020.
Comorbidități: tulburare bipolara, obezitate.

Deces 1318 - Femeie, 73 ani, județ Suceava

Dată confirmare: 18.05.2020.
Dată deces: 04.06.2020.
Comorbidități: AVC sechelar.

Orban a avertizat că pot fi impuse noi restrciții


Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii, însă a afirmat că numai după o zi nu poate fi făcută o analiză pertinentă.

”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla”, a spus Orban.

Premierul a transmis din nou îndemnul la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie.

”Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus”, a mai afirmat Orban, citat de news.ro.

Premierul a avertizat că, dacă numărul de cazuri creşte semnificativ se va ajunge la noi restricţii. ”Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”, a spus Orban.

Persoanele asimptomatice ar putea fi tratate acasă

 

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că ia în calcul ca persoanele infectate cu noul coronavirus care vor fi asimptomatice să stea acasă, în măsura în care transmiterea comunitară va fi "joasă".

"Am fost la a doua perioadă de măsuri de relaxare. Nu poţi face în acelaşi timp, să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare. Este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate, creşte acest risc. În măsura în care vom avea transmitere comunitară joasă, gândim şi asimptomaticii acasă, sub supravegherea medicilor de familie", a spus ministrul, aflat într-o vizită la Mioveni, unde evaluează situaţia unităţii sanitare din localitate.
El a amintit că cetăţenii care se întorc în ţară vor sta în autoizolare 14 zile.

"În măsura în care vedem că acel stat are rată de cazuri noi la mia de locuitori, mică gândim prin reciprocitate, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. Dar încă nu este momentul. În această perioadă analizăm momentul şi veţi vedea spre 15 iunie şi deciziile luate. (...) Da, avem cele 14 zile", a susţinut Nelu Tătaru.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Bilanțul deceselor din Brazilia crește dramatic. Președintele vrea să retragă țara din OMS
Bilanțul deceselor din Brazilia crește dramatic. Președintele vrea să retragă țara din OMS

Cu peste 34.000 de morţi, Brazilia a devenit a treia ţară din lume ca număr de decese cauzate de Sars-CoV-2, după Statele Unite şi Marea Britanie.

Coronavirus România, 5 iunie. Peste 20.000 de cazuri de Covid-19, 196 de noi infectări
Coronavirus România, 5 iunie. Peste 20.000 de cazuri de Covid-19, 196 de noi infectări

Coronavirus România, 5 iunie. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 196 de cazuri noi de coronavirus, astfel că a fost depășit pragul de 20.000 de infectări.

Trump susţine că SUA au depăşit criza Covid-19, deși peste 1.000 de oameni mor zilnci
Trump susţine că SUA au depăşit criza Covid-19, deși peste 1.000 de oameni mor zilnci

Donald Trump a estimat vineri că SUA „au depăşit în mare măsură” criza provocată de pandemia COVID-19.

Epicentrul pandemiei de coronavirus nu mai este în Europa. Anunțul OMS
Epicentrul pandemiei de coronavirus nu mai este în Europa. Anunțul OMS

Unele ţări au înregistrat creşteri ale numărului de cazuri de COVID-19 după ridicarea restricţiilor, iar populaţiile trebuie să se protejeze de coronavirus în timp ce autorităţile continuă testarea, conform OMS.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.