Copil de 7 ani, pacalit prin "metoda accidentul". Cum a incercat sa isi salveze parintii, despre care credea ca sunt inchisi

Ultimul update: Sambata 09 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 12:43
Categorie: Actualitate

Dupa ce au pagubit sute de batrani din toata tara infractorii care actioneaza prin "metoda accidentul" si-au stabilit tinte noi, la fel de vulnerabile - copiii.

O fetita de 7 ani, din Iasi, a fost pacalita de un individ sa-i arunce intr-o punga, de la etaj, aurul si banii din casa, dupa ce barbatul a speriat-o ca parintii ei au fost implicati intr-un grav accident.

La zece dimineata, fetita de 7 ani era singura acasa cand individul a sunat pe telefonul fix si s-a dat drept politist. Barbatul i-a spus fetitei ca mama ei este accidentata si ca parintii sai sunt incatusati. Iar pentru a fi eliberati trebuie ca ea sa dea toti banii si aurul din apartament. Imediat dupa ce a inchis telefonul, copila a cautat tot ce era de valoare prin casa. A pus o mie de lei si ceasul intr-o punga, pe care a aruncat-o pe geam, pe trotuar.

Punga a fost luata de un necunoscut, cel mai probabil chiar individul care ii telefonase copilei. Cand a venit acasa mama fetei a aflat ingrozita intreaga poveste. Politistii sunt acum pe urmele infractorului si ii sfatuiesc pe parinti sa-i instruiasca pe cei mici pentru astfel de situatii.

Anca Vajaiac, purtator de cuvant IPJ Iasi: "Cand primesc un telefon din partea unor persoane necunoscute sa nu continue discutiile si sa isi informeze parintii cu privire la aceste aspecte si niciodata sa nu dea sume de bani mici sau mari unor persoane necunoscute indiferent de motivele care li se prezinta. Banii vor fi dati de catre parinti doar daca acestia considera necesar."

Psihologii observa ca avem de a face cu raufacatori tot mai specializati, care stiu ca minorii reactioneaza imediat cand aud ca parintii lor sunt in pericol.

Daniela Mitrofan, psiholog: "Li se actioneaza un mecanism de aparare, de frica chiar ca viata lor este in pericol, ce o sa se intample cu ei, cum vor supravietui si toate aceste ganduri le apar instantaneu in minte si ii face sa actioneze astfel. Pur si simplu ca niste robotei care urmeaza niste instructiuni."

Un tanar de 26 de ani a fost prins de politisti in timp ce mergea sa ridice 7000 de lei de la o familie din Constanta pacalita prin aceeasi metoda. Dupa ce au primit telefonul suspect oamenii au sunat la 112 si au ajutat la prinderea infractorului.

 

A ajuns la spital in stare grava, dupa ce a fost calcata de propria masina parcata in fata casei. Cum s-a petrecut accidentul

A ajuns la spital in stare grava, dupa ce a fost calcata de propria masina parcata in fata casei. Cum s-a petrecut accidentul

gunoi

”Groapa de gunoi” din Pacific descoperită de americani. Explicația pentru fenomenul bizar

Cutremur cu magnitudinea 4 în judeţul Galaţi

Începe cel mai delicat proces de judecată a unui înalt ierarh BOR

hașiș

Patru tineri francezi, prinși la intrare în România cu droguri

Salvamari și turiști în lanț uman la Eforie, pentru salvarea a două surori luate de valuri

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze