Scandal la intrarea pe A2, dinspre Bucuresti. Solutia politiei pentru soferii carora li s-a promis ca drumul este deschis

Ultimul update: Joi 21 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2016 13:48
Categorie: Actualitate

S-a lasat cu scandal la intrarea dinspre Bucuresti, pe Autostrada Soarelui, care a fost cand deschisa, cand inchisa, spre disperarea sutelor de soferi.

Oamenii si-au pierdut rabdarea, cand au inteles cat de greu o sa fie sa ajunga luni in judetul Constanta, sau in partea de sud a Moldovei. Cel mai tare i-a iritat faptul ca autoritatile au anuntat ca soseaua de viteza, a fost redata traficului. In realitate, nu era deloc asa.

Oficial CNADNR a comunicat inca de dimineata de la 7 ca Autostrada Soarelui este redeschisa circulatiei. Realitatea in teren era cu totul alta. Echipajele Politiei Rutiere a refuzat accesul in zona, cata vreme portiuni intregi din autostrada erau inca acoperite de zapada.'' Autoritatile au anuntat in jurul orei 18:30 ca circulatia a fost reluata pe Autostrada A2, sectorul Bucuresti – Lehliu, in ambele sensuri, cu precizarea ca traficul se desfasoara controlat, cu echipaje de politie care insotesc coloanele de autovehicule. Este in continuare inchis tronsonul Lehliu – Fetesti al acestei autostrazi.

Corespondentul ProTV Ovidiu Oanta a reusit sa ajunga pe A2 pana la Lehliu gratie Politiei Rutiere.

Fiindca soferii erau nemultumiti ca anuntul privind deschiderea autostrazii s-a dovedit fals, cei de la Politia Rutiera, care initial i-au oprit pe soferi sa intre pe A2, au format apoi coloane in care masinile sa avanseze pana la Lehliu.

Desi s-ar fi lucrat toata noaptea la deszpezire, dupa cum au declarat autoritatile, zapada viscolita de pe camp continua sa ajunga pe sosea, iar riscul de accidente este destul de mare, spun politistii. Asa ca agentii de la Rutiera au format convoaie de 100-150 de masini pana la 3,5 tone care sa plece grupate catre Lehliu. Aici, insa, situatia s-a repetat: sute de masini stau in coloana, asteptand ca drumarii sa deblocheze portiunile de drum acoperite de troiene.

In jurul pranzului s-a format un convoi, avand in fata o freza speciala, care incearca sa deschida drumul pana la Drajna. Ce se va intampla insa de acolo, nu se stie.

Pe A2, intre Capitala si lehliu, era o singura masina de deszapezire, relateaza corespondetul ProTV Ovidiu Oanta – iar aceasta autospeciala avea lama prea sus. O a doua freza era la kilometrul 50, unde lucra la deszapezirea unei benzinarii, insa atunci cand a fost luat la intrebari, soferul a luat-o la goana. Pe traseu ar fi trebuit sa fie, potrivit afirmatiilor autoritatilor, zeci de autospeciale care sa curate drumul.
 

STAREA DRUMURILOR. Circulatia este inchisa pe 11 drumuri nationale, iar ceata ingreuneaza traficul pe A1, A2 si A3

STAREA DRUMURILOR. Circulatia este inchisa pe 11 drumuri nationale, iar ceata ingreuneaza traficul pe A1, A2 si A3

coruptie

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude

Femeia rănită joi de o bucată de tencuiala a fost externată

Suspiciuni de fraudă la Casa de ajutor reciproc din Abrud. Acuzaţiile clienţilor

hot prins

Hoţul care şi-a luxat glezna în timp ce încerca să scape, arestat pentru furt

Femeie găsită înecată lângă Curtea de Argeş. Motivul pentru care s-a sinucis

Scandal într-o benzinărie. Doi şoferi s-au luat la bătaie în faţă poliţiştilor