Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Constructia impresionanta care ar urma sa apara in centrul Capitalei, chiar langa Guvern, in locul unor garaje vechi

Embed:

Capitala ar putea avea o noua sala de concerte chiar langa guvern. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a propus ca aceasta sa fie construita in locul fostelor garaje Leonida, din apropierea Palatului Victoria.

In prezent, unul dintre garaje apartine Ministerului de Interne, iar celalalt, care functioneaza ca service pentru masinile guvernului, este administrat de RAAPPS. Proiectul costa 55 de milioane de euro, iar banii ar putea veni de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European.

Noua sala de concerte ar urma sa faca parte dintr-un complex cultural, care va contine si galerii de arta si ateliere pentru artisti. Centrul, gandit la 14.000 de metri patrati, ar urma sa inlocuiasca cele doua garaje de pe Bulevardul Aviatorilor, aflate in vecinatatea guvernului.

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii: "Tema de arhitectura ar trebui sa preia cel putin fatada, daca nu si unul din garaje care este monument istoric."

Garajul aflat pe lista monumentelor istorice a fost dat in toamna lui 2015 Ministerului de Interne. Acum, ministrul Petre Toba are un cuvant important de spus.

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii: "Ar fi trebuit sa devina un centru de monitorizare a autostrazilor, deocamdata, acolo nu se intampla mare lucru, este gol. Cred ca un centru de monitorizare a autostrazilor nu si-ar avea neaparat locul in Piata Victoriei. El ar putea sa fie foarte bine la periferia Bucurestiului."

In schimb, garajul de la numarul 14 se afla in subordinea RAAPPS si functioneaza ca service auto pentru guvernanti.

Garajul poarta numele unuia dintre primii dealeri de automobile din Romania, Leon Leonida, devenit ulterior si membru fondator al "Automobil Clubul Roman". In prezent, este una dintre putinele cladiri in stil art-nouveau pastrate in forma initiala.

Locul este dorit pentru zona centrala si accesul la metrou, dar si pentru apropierea de Ateneu si Sala Palatului, in vederea Festivalului George Enescu. In subteran, va avea doua nivele de parcare, iar in inaltime nu va depasi Palatul Victoria. Proiectul va fi discutat in guvern in perioada urmatoare.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: sala de concerte, Bucuresti, ministrul culturii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed