Constructia impresionanta care ar urma sa apara in centrul Capitalei, chiar langa Guvern, in locul unor garaje vechi

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 22:42
Categorie: Actualitate

Capitala ar putea avea o noua sala de concerte chiar langa guvern. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a propus ca aceasta sa fie construita in locul fostelor garaje Leonida, din apropierea Palatului Victoria.

In prezent, unul dintre garaje apartine Ministerului de Interne, iar celalalt, care functioneaza ca service pentru masinile guvernului, este administrat de RAAPPS. Proiectul costa 55 de milioane de euro, iar banii ar putea veni de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European.

Noua sala de concerte ar urma sa faca parte dintr-un complex cultural, care va contine si galerii de arta si ateliere pentru artisti. Centrul, gandit la 14.000 de metri patrati, ar urma sa inlocuiasca cele doua garaje de pe Bulevardul Aviatorilor, aflate in vecinatatea guvernului.

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii: "Tema de arhitectura ar trebui sa preia cel putin fatada, daca nu si unul din garaje care este monument istoric."

Garajul aflat pe lista monumentelor istorice a fost dat in toamna lui 2015 Ministerului de Interne. Acum, ministrul Petre Toba are un cuvant important de spus.

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii: "Ar fi trebuit sa devina un centru de monitorizare a autostrazilor, deocamdata, acolo nu se intampla mare lucru, este gol. Cred ca un centru de monitorizare a autostrazilor nu si-ar avea neaparat locul in Piata Victoriei. El ar putea sa fie foarte bine la periferia Bucurestiului."

In schimb, garajul de la numarul 14 se afla in subordinea RAAPPS si functioneaza ca service auto pentru guvernanti.

Garajul poarta numele unuia dintre primii dealeri de automobile din Romania, Leon Leonida, devenit ulterior si membru fondator al "Automobil Clubul Roman". In prezent, este una dintre putinele cladiri in stil art-nouveau pastrate in forma initiala.

Locul este dorit pentru zona centrala si accesul la metrou, dar si pentru apropierea de Ateneu si Sala Palatului, in vederea Festivalului George Enescu. In subteran, va avea doua nivele de parcare, iar in inaltime nu va depasi Palatul Victoria. Proiectul va fi discutat in guvern in perioada urmatoare.

 

"Opera de arta" cu care un Banksy autohton a inzestrat Palatul Culturii din Targu Mures: "E un gest de prost gust"

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude