Conflict nou intre iubitorii de animale si ASPA. Un camion cu 100 de maidanezi morti blocat in fata adapostului din Bragadiru

Ultimul update: Luni 15 Septembrie 2014 07:13
Data publicarii: Vineri 12 Septembrie 2014 07:33
Categorie: Actualitate

Inca mocneste conflictul intre voluntarii care apara drepturile maidanezilor si angajatii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor. Iar joi seara spiritele s-au incins iar.

Un nou incident a avut loc in fata adapostului din Bragadiru, judetul Ilfov, unde au fost chemati jandarmii si politistii. Mai multi iubitori de animale au blocat un camion in care s-a dovedit ca erau peste o suta de caini morti. In cele din urma, masina, dar si voluntarii, au ajuns la politie.

20 de reprezentati ai unui ONG, iubitori de animale, au blocat joi seara intrarea in adapostul de caini din Bragadiru, dupa ce au aflat ca mai multe patrupede ar fi fost ucise acolo.

Gabriel Paun, directorul de campanii al organizatiei Vier Pfoten International: "Cad am ajuns, vehiculul cu cadavre iesea. Am sunat imediat politia."

In scurt timp, in zona au ajuns politistii si jandarmii.

Un an de la moartea lui Ionut Anghel. Razboiul dintre hingheri si ONG-uri, de la eutanasierea maidanezilor la pumni in trafic

Anca Tomescu, Vier Pfoten: "A fost foarte pasnic protestul nostru, este in continuare foarte pasnic. Noi vrem sa aflam adevarul. ASPA incalca legea si vrem sa oprim incalcarea legii."

In cele din urma, voluntarii, dar si camionul, au ajuns la sediul politiei din Domnesti. Acolo, politistii, impreuna cu un reprezentant al organizatiei, au deschis autovehiculul.

Gabriel Paun, directorul de campanii al organizatiei Vier Pfoten International: "A iesit un miros cum nu am simtit in viata mea. Erau mai multe containere inauntru cu semnul de risc biologic. Erau inca animale calde, dar moarte. Erau peste o suta."

Apoi, spun iubitorii de animale, cadavrele au fost duse la un incinerator din judetul Ilfov. Intre timp, politistii au deschis un dosar de cercetare penala pentru blocarea cu intentie a drumului public.

Conflictul dintre cele doua tabere s-a accentuat in ultima perioada. In luna iulie, chiar seful ASPA a fost implicat intr-un scandal.

Iubitorii de animale spun ca normele de aplicare a legii privind ridicarea cainilor fara adapost au fost suspendate de o instanta de judecata, drept urmare niciun caine fara stapan nu ar trebui luat de pe strada. In replica, cei de la ASPA sustin ca hingherii pot actiona, pentru ca decizia nu e definitiva si legea este in vigoare.

Dosarul privind moartea lui Ionut Anghel va fi judecat in sedinta secreta. Copilul a fost sfasiat de maidanezi, anul trecut

Dosarul privind moartea lui Ionut Anghel va fi judecat in sedinta secreta. Copilul a fost sfasiat de maidanezi, anul trecut

masina pompieri

Aproape 70 de persoane, evacuate dintr-o pensiune din Sibiu

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Regina Maria

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Filmul funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai. ”Parcă a murit ceva în mine”

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”

Christian Science Monitor: „Regele Mihai, un simbol al demnității, într-o lume politică zgomotoasă și derutantă”