Casa Regala s-a suparat pe zgomotele de la Teatrul de Vara. Arsinel sustine ca au incurcat manelele cu o trupa balcanica

Ultimul update: Duminica 28 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2016 18:53
Categorie: Actualitate

Conflict intre directorul Teatrului de Revista Alexandru Arsinel si Casa Regala. Deranjati de zgomotul venit de la Teatrul de vara Herastrau, aflat in vecinatatea Palatului Elisabeta, reprezentantii familiei regale ar fi facut sesizari la politie.

Acum Arsinel, cel care administreaza gradina de spectacole, vrea sa ridice un gard antifonic. Doar ca, surpriza, mai multi consilieri ai Primariei Capitalei vor sa scoata teatrul de vara de sub administrarea sa.

Primaria a inceput sa faca verificari la Teatrul de Vara Herastrau dupa ce in ultimii ani cei de la Casa Regala au facut zeci de sesizari deranjati de zgomotul de la spectacole.

Palatul Elisabeta, unde dorm principesa mostenitoare Margareta si Radu Duda, este lipit de gradina de vara.

Gabriel Fatu, presedintele comisiei de cultura din cadrul PMB: "Era o discutie, acum doi ani, anul trecut, de asta se si sesizase Casa Regala ca erau nu stiu ce evenimente cu mici si bere si manele."

Arsinel sustine ca vecinii au confundat manelele cu o celebra trupa de muzica balkanica si ca acestia au facut tot posibilul sa-i incurce.

Noi fotografii cu Regele Mihai si Regina Ana, date publicitatii. Fostul suveran n-a mai aparut in public din noiembrie 2014

Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista: "Ne-au inchis intrarea, accesul la gradina care trecea pe langa curtea Casei Regale si au blocat-o intr-o noapte. Au scos dalele si au plantat pomi fructiferi."
Reporter: "Cu acordul cui?"
Alexandru Arsinel: "Cu acordul lor."

Ca sa incheie conflictul, Arsinel a cerut suplimentarea bugetului Teatrului de Revista pentru a ridica un perete antifonic. Doar ca mai multi consilieri vor sa incheie problema si in alt sens.

Gabriel Fatu, presedintele comisiei de cultura din cadrul PMB: "Sa fie luata de la Teatrul Constantin Tanase si sa fie data unei alte institutii subordonate Consiliului General."

Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista: "Daca vor forta acest lucru, cred ca o sa-mi dau demisia dupa 50 de ani din Teatrul Tanase."

Gabriel Fatu, presedintele comisiei de cultura din cadrul PMB: "Este decizia domnului Arsinel. Mie imi place ce se intampla acolo si ce face dansul, numai ca e prea putin. Vara trecuta nu au fost foarte multe spectacole."

In vara lui 2015, Teatrul de Revista “Constantin Tanase” a sustinut aici, la gradina de vara din herastrau sase spectacole. Daca propunerea consilierilor din comisia de cultura va fi votata in Consiliul General, atunci de la vara nu doar Teatrul de Revista, ci toate teatrele aflate in subordinea Primariei Capitalei, vor putea sustine aici spectacole.

Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista: "A umple gradina seara de seara cu doua mii si ceva de spectatori este imposibil. Noi am jucat de la sfarsitul lunii iunie pana la 2 sau 3 august. In august plecand in concediu."

Deocamdata, totul este la stadiu de propunere. Reprezentantii Casei Regale au refuzat sa comenteze subiectul.
 

Regina Ana, internata intr-o clinica din Elvetia. Anuntul facut de Casa Regala a Romaniei

Regina Ana, internata intr-o clinica din Elvetia. Anuntul facut de Casa Regala a Romaniei

incendiu Ilfov

Incendiu la o fostă casă de copii din Ilfov provocat de o lumânare. Clădirile din jur, amenințate

Adolescentă de 16 ani, lovită de o mașină pe trecere. Fata asculta muzică la căști

Miting al sindicatelor din Sănătate, azi, în Capitală. Restricţii de trafic

Un tânăr din Cluj a furat cutia milei din biserică. Ce nenorocire l-a lovit în următoarele minute

Vehicul blindat, implicat într-un accident rutier în Galaţi

Decizia luată de Guvern după campania Știrile ProTV ”Un fluviu de prostie”

Petras Austrevicius

Organizatorii dezbaterii anticorupție de la Bruxelles, către un jurnalist român: Ești fake news!

Un veteran de 92 de ani ar putea ajunge în închisoare. Ce făcea cu biletele CFR gratuite

Un botoşănean cu pensie de 200 de euro a ajuns dator 2 milioane de euro

Pe 19 octombrie are loc deschiderea oficială a expoziției de artă contemporană România-Cipru-Grecia

Pădurarii din Braşov şi Râşnov cer aviz pentru împuşcarea a 4 urși

Exercițiu de antrenament al forțelor de intervenție, în Capitală