Votul care a "albit" martea. Parlamentarii au rezolvat rapid "problemele" Andronescu, Mihailescu, Mora, Rosca, Dinita si Adam

×
Codul embed a fost copiat

Parlamentarii s-au grabit sa discute si situatia a 6 dintre colegii lor, pentru care procurorii au cerut incuviintarea arestarii sau inceperea urmaririi penale. "Martea neagra" a devenit astfel "martea neagra".

Nume grele de fosti ministri, acuzati de coruptie, si alesi certati cu legea, pana acum protejati de Parlament, vor ajunge in ancheta sau in instanta. Harnicia i-a lovit pe alesi dupa ce Klaus Iohannis a cerut Parlamentului sa dovedeasca dorinta de a elimina coruptia din randul alesilor.

Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu

Comisia juridica din Senat a incuviintat marti inceperea urmaririi penale in cazul senatorilor Ecaterina si Serban Mihailescu, ambii acuzati de coruptie in dosarul Microsoft. Senatorii vor decide prin vot soarta celor doi colegi in urmatoarea sedinta de plen.

Citește și
cover 9 ministri
Cazul licentelor Microsoft: DNA cere urmarirea penala a noua fosti ministri, printre care Ecaterina Andronescu si Dan Nica
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Initial, conducerea Senatului hotarase, marti, ca inceperea urmaririi penale in cazurile Andronescu si Mihailescu sa fie discutata in plen, miercuri.

Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, a declarat, dupa sedinta, ca decizia de avizare favorabila a solicitarii Parchetului in cazurile Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu a fost luata cu majoritate de voturi.

Boboc a anuntat ca membrii Comisiei vor trimite imediat acest raport plenului Senatului pentru a fi pus pe ordinea de zi a sedintei de marti.

Incuviintare si pentru arestarea preventiva a lui Ioan Adam

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 248 voturi "pentru" si 63 voturi "impotriva" cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ioan Adam.

Votul a fost secret, cu bile. Hotararea de incuviintare a arestarii preventive a fost adoptata cu majoritatea votului deputatilor prezenti, potrivit prevederilor legale.

Akos Mora a demisionat

In ceea ce-l priveste pe senatorul liberal Akos Mora, declarat incompatibil de catre ANI, acesta si-a dat astazi demisia din Parlament sustinand ca hotararea emisa in cazul lui ar fi o razbunare politica. Parlamentul a luat act de demisia lui si astfel postul sau de senator devine vacant.

Comisia juridica espinge, Camera aproba in cazul Rosca

UPDATE 19:30 Camera Deputatilor a aprobat, marti, cu 220 de voturi "pentru" si 65 "impotriva", cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PNL Mircea Rosca.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, marti, cererile Justitiei privind perchezitia, retinerea si arestarea formulate in cazul deputatului PNL Mircea Rosca.

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica (PSD) a anuntat ca votul in cazul cererii de perchezitie a fost de 10 "pentru", 13 "impotriva", in cazul retinerii - 6 "pentru", 16 "impotriva", o abtinere, iar in cazul arestarii preventive - 7 voturi "pentru", 15 "impotriva" si o abtinere.

Nica a spus ca PSD a inteles mesajul dat de electorat si a votat in favoarea cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Ioan Adam, iar, in privinta acestui caz, al lui Mircea Rosca, nu mai face niciun comentariu.

Vicepresedintele comisiei Theodor Nicolescu (PNL) a sustinut ca reprezentantii PNL in comisie au votat de fiecare data in favoarea cererilor justitiei.

Intrebat daca e posibil ca PSD sa fi votat respingerea solicitarilor in cazul lui Rosca, Nicolescu a spus: "Este posibil sa fie asa, pentru ca, v-am spus, voturile noastre sunt acolo".

"Daca va uitati, o sa vedeti ca de fiecare data sunt sase, respectiv sapte sau zece voturi in favoare, noi am votat ca de obicei in favoarea cererii", a mai sustinut Nicolescu.

Ciprian Nica, intrebat despre acuzatiile liberalilor, a raspuns ca este "opinia domniilor lor".

"Dansii nu au decat acuzatii, vedeti ca rezultatul votului este fluctuant", a adaugat el.

Sedinta Comisiei juridice s-a desfasurat in absenta presei, iar votul a fost secret.

Raportul comisiei urmeaza sa fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor a aprobat cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Dinita

Camera Deputatilor a aprobat, marti, cu 274 voturi "pentru" si 55 "impotriva", cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita.

Votul a fost secret, cu bile.

In 27 octombrie, deputatii nu au reusit sa se pronunte prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, sedinta de plen fiind suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce presedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat ca erau prezenti doar 152 de parlamentari.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a propunerii de arestare preventiva a deputatului Ion Dinita, acuzat de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu rasufla linistititi, deocamdata. Votul Comisiei juridice privind imunitatea, AMANAT
Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu rasufla linistititi, deocamdata. Votul Comisiei juridice privind imunitatea, AMANAT

Comisia juridica a Senatului a decis, marti, sa amane pana dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Cazul licentelor Microsoft: DNA cere urmarirea penala a noua fosti ministri, printre care Ecaterina Andronescu si Dan Nica
Cazul licentelor Microsoft: DNA cere urmarirea penala a noua fosti ministri, printre care Ecaterina Andronescu si Dan Nica

DNA cere aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.