Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare. Braila, Galati si Constanta sunt in alerta dupa ce mai multe zone au fost inundate

Embed:

Sute de hectare de teren sunt acoperite de apa, iar in zone in care ieri era totul uscat acum te poti plimba cu barca.

Codul portocaliu de inundatii emis de hidrologi este valabil pina vineri 18 martie. Autoritatile spun ca Dunarea a crescut deja si va continua sa se umfle sic el mai probabil va depasi cota de atentie.

La Galati in zona bacurilor, parcarea pentru autoturisme a fost deja inundata, la Braila autoritatile sunt pregatite sa evacueze familiile care locuiesc langa Dunare. Si la Constanta cele mai mari probleme sunt asteptate in zona Harsova - Vadu Oii. Apa a inghitit deja sute de hectare de teren care au fost inundate.

In judetul Constanta apa Dunarii a acoperit deja hectare intregi de teren in zona Harsova- Vadu Oii. Autoritatile au inspectat toate digurile care pot fi afectate de Dunarea umflata. Multe dintre stavilare au fost intarite, iar echipe de la Apele Romane monitorizeaza non stop situatia.

La Galati, Dunarea aproape a ajuns la cota de atentie, si sigur o va depasi in urmatoarele zile. Anumite portiuni la punctul de trecere cu bacul dinspre Galati spre Tulcea sunt deja inundate.

La Braila, anuntul codului portocaliu de pe Dunare a dus la o mobilizare generala a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Autoritatile sunt pregatite sa reactioneze in cazul unor inundatii si sa evacueze urgent oameni si animale.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 16 Martie 2016
Citeste mai multe despre: inudatii, dunare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed