Ninsori, ger si vant in toata tara, in acest weekend. Meteorologii au anuntat temperaturi si de -17 grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, valabila duminica in toata tara, cand se vor semnala ninsori, racire accentuata si intensificari ale vantului. Atentionarea este valabila de duminica dimineata, de la ora 8.00, pana la ora 22.00.

Sumarul evenimentelor:

-►Pentru duminica, meteorologii au emis o avertizare meteo: vom scapa de codul galben, dar va continua sa ninga
-►Accidente pe mai multe drumuri nationale din cauza zapezii

In cursul zilei va ninge in vestul, centrul si nordul tarii, iar in zona montana stratul de zapada nou depus va fi mai consistent. In restul teritoriului ninsorile vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse. Local si temporar, in vest, sud si la munte, vor fi intensificari ale vantului, cu rafale de pana la 50 - 55 km/h, spulberand zapada.

Meteorologii mai atrag atentia ca si in prima parte a saptamanii care urmeaza vremea se va raci accentuat. Astfel, noptile vor deveni geroase indeosebi in centrul si sudul tarii, temperaturile diurne vor fi predominant negative, iar in regiunile estice vantul va avea intensificari temporare.

Citește și
ninsori, viscol
Ploi, ninsori si temperaturi cu pana la 10 grade mai mici fata de sambata. Prognoza meteo pana miercuri
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

In noaptea de duminica spre luni, temperaturile vor scadea pana la -14 grade Celsius, iar marti dimineata vor ajunge pana la -17 grade Celsius.

Abia de joi vremea se va incalzi in intreaga tara.

Traficul a fost reluat pe A1; un barbat si un copil din masina rasturnata, transportati la spital

Circulatia a fost reluata pe A1, unde un autoturism s-a rasturnat cu aproximativ o ora in urma, soferul masinii si un copil fiind transportati la spital in Capitala, potrivit reprezentantilor Centrului Infotrafic. Traficul rutier a fost oprit, in jurul orei 15.10, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe sensul de mers catre Pitesti, din cauza unui autoturism care s-a rasturnat, la kilometrul 20. Circulatia a fost reluata in jurul orei 15.30.

Soferul masinii rasturnate a fost ranit, fiind transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca. In masina mai era un copil de patru ani, care nu a fost ranit, dar a fost totusi dus cu ambulanta la Spitalul Bagdasar-Arseni, fiindu-i anuntata familia.

Aproape 30 de trenuri au fost anulate, sambata, din cauza conditiilor meteo

Aproape 30 de trenuri programate in cursul noptii de vineri spre sambata si al zilei de sambata au fost anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile, potrivit CFR.Din cauza atentionarii de cod galben de viscol, au fost anulate mai multe trenuri InterRegio, de la Bucuresti la Pitesti, Constanta, Galati si retur, precum si de la Titu la Targoviste.
La acestea s-au mai adaugat o serie de trenuri Regio, de la Bucuresti la Buzau, Urziceni, Fetesti si retur, Slobozia, Craiova si retur, precum si Targoviste - Titu si retur, Faurei - Galati, Braila - Galati, Buzau - Faurei si retur, Drobeta Turnu Severin - Orsova si Orsova - Craiova.

Trafic ingreunat pe DN 2B dupa ce un TIR a derapat si s-a rasturnat pe sosea

Circulatia pe DN 2 B Buzau-Braila se desfasoara cu dificultate, sambata, pe un singur sens, in localitatea buzoiana Cilibia, dupa ce un TIR a derapat si s-a rasturnat, un alt autotren care transporta apa minerala fiind implicat intr-un accident pe acelasi drum national, in localitatea Limpezis. Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, circulatia pe DN 2 B Buzau-Braila a fost blocata, in jurul orei 12.40, din cauza unui accident in care a fost implicat un autotren, in localitatea Cilibia. Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, soferul autotrenului a pierdut controlul volanului, masina derapand si blocand ambele sensuri ale drumului national.

In jurul orei 13.00, a fost deblocata o banda de mers, dupa ce s-a reusit mutarea autotrenului, insa traficul se desfasoara cu dificultate, pe un singur sens.  Tot pe DN 2 B, un TIR incarcat cu apa minerala a fost implicat intr-un accident in localitatea Limpezis. TIR-ul a iesit de pe sosea si a ajuns in santul de pe marginea drumului, o parte din marfa rasturnandu-se, fara ca circulatia sa fie afectata.

Sambata, circulatia s-a desfasurat cu dificultate timp de aproximativ cinci ore si pe DN5 Bucuresti - Giurgiu, in judetul Giurgiu, la iesirea din localitatea Daia, dupa ce soferul unui autotren a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo, autotrenul derapand si blocand sensul de mers Bucuresti-Giurgiu. Vremea provoaca probleme si pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, unde ninge si viscoleste, iar stratul de zapada masoara cativa centimetri, actionindu-se cu utilaje de deszapezire, fara insa ca circulatia sa fie blocata.

Pompierii au avut 50 de interventii din cauza vijeliei, de vineri seara pana sambata dimineata, interval in care au fost avariate peste 15 autoturisme, au fost rupte 10 conductoare electrice si au cazut bucati din 16 imobile. Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a precizat ca interventiile de vineri seara pana sambata la ora 6.00 au vizat, printre altele, indepartarea unor copaci cazuti pe autoturisme sau pe carosabil (20 de interventii), dar si a unor elemente de constructie desprinse de la case si blocuri (16 interventii).

Angajatii ISU Bucuresti au mai intervenit in cazul a 10 conductoare electrice sparte si a patru stalpi de electricitate rupti.Peste 15 masini au fost avariate in Capitala din cauza furtunii din noaptea de vineri spre sambata."E terminta capota", a spus un domn pe a carui masina a cazut o buna parte din tencuiala blocului in care locuia.

Vantul a smuls din radacini si copaci. In Sectorul 5 un arbore s-a prabusit peste o masina ramasa ca prin minune intreaga. Era parcata langa un gard, care a protejat-o.

Subofiter operativ Vasile Valentin, ISU BUCURSTI-ILFOV: "A fost nevoie ca sa nu spargem o conducta de gaze pe care era copacul. A fost nevoie sa-l toaletam cat mai de sus si sa-l luam bucata cu bucata ca sa-l punem la pamant".Intr-un bloc din zona Colentina numai norocul a facut ca pericolul sa fie observat la timp. Proprietarii apartamentului au sunat imediat la 112.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata temperaturile continua sa scada. In jumatatea sudica a tarii va mai ninge; vantul va avea intensificari sustinute in sud-est, iar maximele termice se vor situa intre minus 3 si plus 3 grade. Duminica, pe timpul zilei sunt anuntate ninsori slabe in vest, in centru si in nord; iar noaptea vin alte ninsori in sudul si sud estul tarii.

Luni va mai ninge slab in zonele de munte si pe suprafete mici in celelalte regiuni, iar vantul va prezenta intensificari aproape peste tot. Marti norii se mai risipesc si doar in est, in sud-est si la munte e posibil sa fulguiasca trecator. Vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data. Marti temperaturile maxime nu vor depasi pragul inghetului, iar dimineata si noaptea va fi ger in multe zone.

Accidente pe mai multe drumuri nationale din cauza zapezii

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informa ca la ora 10.45 NU sunt anuntate autostrazi sau drumuri nationale (europene) cu circulatia oprita din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si nici a unor evenimente rutiere.Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta se semnaleaza ninsoare si viscol pe alocuri, iar stratul de zapada masoara aproximativ 5 cm. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. Se recomanda o viteza de maxim 60 km/h.

In judetul Gorj, pe DN67C Novaci - Ranca, la iesirea din orasul Novaci, un echipaj de politie nu permite accesul autovehiculelor care nu sunt echipate cu anvelope de iarna catre Ranca, recomandand folosirea lanturilor antiderapante. In judetul Giurgiu, pe DN5 Bucuresti - Giurgiu, la kilometrul 44, traficul rutier se desfasoara ingreunat, pe o banda, alternativ, din cauza unui eveniment rutier in care a fost implicat un autotren, la iesirea din localitatea Daia. Conducatorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo-rutiere, derapand si blocand sensul de mers Bucuresti-Giurgiu.

In judetul Mehedinti, pe DN6, la iesirea din Orsova catre Drobeta-Turnu Severin, la kilometrul 360, traficul rutier inca se desfasoara pe o banda, alternativ, din cauza accidentului rutier din data de 06 februarie 2015, in care au fost implicate trei autotrenuri.

In judetul Caras-Severin, traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, pe DN57B, in zona Iablanita. Drumul a fost blocat in ambele sensuri la kilometrul 85+650 de metri, din cauza unor stanci care s-au desprins din versant in data de 05.02.2015, in jurul orei 22:40. Lucratorii de la drumuri actioneaza pentru degajarea celeilalte benzi.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
COD GALBEN in sudul tarii. La munte ninge de ore bune, iar la mare valurile au ajuns sa aiba cativa metri inaltime
COD GALBEN in sudul tarii. La munte ninge de ore bune, iar la mare valurile au ajuns sa aiba cativa metri inaltime

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat ca ar putea fi emis, in noaptea de vineri spre sambata, cod portocaliu in Teleorman, Olt, Dambovita si Arges, in a doua jumatate a noptii urmand ca atentionarea sa vizeze toata Muntenia si Dobrogea.

Ploi, ninsori si temperaturi cu pana la 10 grade mai mici fata de sambata. Prognoza meteo pana miercuri
Ploi, ninsori si temperaturi cu pana la 10 grade mai mici fata de sambata. Prognoza meteo pana miercuri

Duminica temperaturile scad accentuat in sudul si in estul tarii, va ploua in jumatatea sudica, in rest va ninge slab in a doua parte a zilei. Maximele termice se vor situa intre 1 si 11 grade.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.