Bilantul celei mai puternice furtuni din ultimii 5 ani, in Bucuresti: o femeie a murit. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta penala, dupa furtuna care a ravasit Bucurestiul. Una dintre femeile ranite de prabusirea unui cort, in care fusese amenajat un targ, a murit astazi. Victima avea 80 de ani si iesise la cumparaturi.

UPDATE, VINERI, 24 MAI

ORA 18:28

Politistii au inceput investigatia si incearca sa afle daca moartea femeii putea fi evitata. In plus, fac cercetari si pentru un accident de munca, pentru ca o alta victima lucra la o societate care avea standul acolo.

Cortul ridicat in zona Baba Novac din Capitala a fost spulberat de rafale puternice de vant. Cat de bine fusese ancorat in pamant si daca normele de constructie au fost respectate - iata intrebari pentru anchetatorii care cauta un raspuns.

Citește și
delfin mort
O furtuna puternica a umplut plajele de gunoaie si delfini morti. Prognoza data de meteorologi
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Filmul evenimentului

Furtuna care a lovit Capitala a ajuns in zona Baba Novac si a spulberat targul ambulant. Camerele de supraveghere surprind momentul in care cortul este luat pe sus de rafale violente si azvarlit peste oameni si masini. Haosul se instaleaza imediat, iar trecatorii, clientii si comerciantii incearca sa scape din locul periculos.

Acoperisul cortului si intreaga structura de metal sunt purtate de vant pe bulevardul Mihai Bravu.

In urma raman 4 raniti printre care o batrana in stare foarte grava. A fost dusa la spital in coma profunda, iar astazi a murit din cauza ranilor suferite. Moartea ei a declansat o serie de anchete.

Responsabilii trebuie sa spuna daca acel cort plin de oameni trebuia sa reziste unei furtuni de intensitate mare sau tragedia era inevitabila?

Stim ca vantul batea cu o viteza de 80 de kilometri pe ora. A intrat pe bulevardul Mihai Bravu, unde este un lant de blocuri de 8 etaje curgand de-a lungul lui. A ajuns in Piata Baba Novac, unde din cauza intersectiei circulare, ca o caldare, s-a rotit ca o tornada si s-a amplificat ajungand la 100 de km/ora. Apoi a lovit cortul.

Constructia a fost luata pe sus si distrusa in totalitate. Elementele folosite pentru ridicarea cortului au devenit arme letale.

Politistii sectiei 12 au inceput astazi o ancheta penala. Moartea batranei, strivita sub resturi metalice si din lemn, trebuie lamurita. In paralel, a intrat in actiune si primaria sectorului 3.

Primele informatii arata ca targul a fost instalat pe un teren privat, dupa ce organizatorul a obtinut toate avizele necesare de la primaria sectorului 3. Cortul a fost instalat de o firma specializata.

Cat de bine ancorat in pamant a fost ne va spune ancheta politiei. Exista norme pe care o constructie trebuie sa le respecte, norme de rezistenta la vant. Grav este ca, dupa ce a dat autoritaztia de ridicare a targului, primaria nu a verificat si daca aceste reguli au fost respectate.

Astfel de constructii nesigure sunt cu zecile in capitala si cele mai multe dintre ele sunt ridicate cu autorizatii obtinute prea usor. Tocmai de aceea, primaria Capitalei va verifica situatia tuturor corturilor si a panourile publicitare.

Furtuna a lasat dezastru in urma ei

Furtuna violenta, care a rascolit Bucurestiul, a provocat distrugeri masive. In total, 18 oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cinci sunt si acum la spital. Sute de copaci au cazut peste case si masini. In plus, numeroase acoperisuri, semafoare si panouri publicitare au fost smulse de vant si au pus in pericol viata trecatorilor. A fost cea mai grava furtuna inregistrata in capitala in ultimii cinci ani.

Un peisaj parca desprins dintr-un film de groaza s-a derulat ieri in Bucuresti. Oamenii alergau care incotro, sa nu cada ceva peste ei, panouri erau smulse de vant, iar copacii se prabuseau peste masini.

In intersectia Mihai Bravu cu bulevardul Camil Ressu, vijelia a doborat un copac in momentul in care pe acolo trecea un motociclist. Din fericire, barbatul a fost ranit usor. Desi bulversat, a reusit sa se ridice imediat, fara ajutor.

In cifre, vorbim despre cea mai grava vijelie din ultimii 5 ani produsa in capitala: 140 de copaci rupti, 20 de constructii provizorii daramate, zeci de semafoare, cabluri electrice si panouri publicitare distruse. Meteorologii spun ca in urmatoarele doua zile vor mai fi averse si descarcari electrice, dar nu vijelii.

ORA 16:54

Femeia intrata in coma dupa ce a fost ranita in urma prabusirii cortului din sectorul 3 doborat de furtuna de joi dupa-amiaza din Bucuresti a incetat din viata, vineri, la Spitalul "Sf. Pantelimon", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai unitatii sanitare.

"Pacienta avea 80 de ani si era la terapie intensiva, cu fractura craniana", au mai spus sursele citate.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a anuntat, joi dupa-amiaza, ca in urma prabusirii unui cort din zona strazii Baba Novac, in care era organizat un targ de haine, au fost ranite patru persoane. Una dintre acestea a fost internata in coma la Spitalul "Sfantul Pantelimon".

Oficiali din Politia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca politistii Sectiei 12 cerceteaza un accident de munca, deoarece una dintre victime era angajata a unei societati comerciale care avea stand la targul respectiv.

Cortul prabusit in zona strazii Baba Novac era amplasat pe un teren privat si avea autorizatie de functionare si aviz urbanistic, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Primariei Sectorului 3.

"Cortul a fost amplasat pe un teren privat, de catre o firma privata. Societatea SC Amplus International LTD SRL a obtinut avizul de urbanism in data de 18 februarie 2013, cu valabilitate pana in 24 iunie 2013, societatea avand si autorizatie de functionare", au precizat sursele citate.

ORA 16:35

Femeia care a a fost grav ranita, dupa ce un cort urias, instalat in zona Baba Novac din Capitala, a fost spulberat de vijelie, a murit.

ORA 09:35

Optsprezece persoane au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborati de vant si 21 de constructii provizorii au fost afectate in urma vijeliei de joi din Capitala, in aproape sapte ore fiind primite 650 de apeluri la numarul 112 privind 174 de incidente, potrivit datelor centralizate la MAI.

In urma vijeliei din Capitala, la numarul 112 au fost inregistrate 650 de apeluri intre orele 15.30 si 22.00, a anuntat vineri Ministerul Afacerilor Interne, intr-comunicat de presa.

Persoanele care au sunat la 112 au anuntat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâti de vântul puternic, trei panouri publicitare cazute, 21 de corturi si constructii provizorii afectate, sapte cabluri electrice si trei stâlpi cazuti.

Zece persoane ranite au fost transportate la spital de echipajele SMURD si alte opt de catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Echipajele de pompieri si de politie au intervenit in Bucuresti si in tara de joi dupa-amiaza pâna vineri dimineata la incidentele produse in urma vijeliei.

ORA 07:30 Un cort urias, instalat in zona Baba Novac din Capitala, a fost spulberat de vijelie. Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere din zona se vede cum totul este luat pe sus de rafalele violente de vant si azvarlit inspre oameni si masini. Imediat, in zona s-a instalat haosul.

Cei mai multi oameni au reusit sa fuga. O pensionara nu a fost insa atat de norocoasa. Batranica a fost grav ranita si a fost internata in coma profunda la Spitalul Pantelimon. Alte trei femei au fost si ele ranite si au primit primul ajutor de la medicii sositi la fata locului.

Poltistii au pornit o ancheta, mai ales ca au aflat ca targul nu fusese ridicat in conditii de siguranta, iar constructia nu era bine ancorata.

Tot in zona, la intersectia Mihai Bravu cu bulevardul Camil Ressu, vijelia a doborat un copac chiar in momentul in care pe acolo trecea un motociclist. Din fericire, barbatul a fost ranit usor. Desi bulversat, a reusit sa se ridice imediat singur.

Acoperisuri, caramizi zdravene, panouri publicitare, toate au fost smulse si maturate cu usurinta prin tot Bucurestiul.

La Piata Unirii, un panou publicitar s-a prabusit peste doua doamne, care au ajuns apoi la spital.

Si in cartierul Colentina un panou publicitar a fost daramat pe sosea, iar acoperisul unei vile a fost luat cu totul de vijelie.

In Piata Iancului, o masina a fost, pur si simplu, strivita de un copac batran.

Nu este singura situatie de acest gen. Peste 78 de arbori s-au prabusit peste case, masini sau pe trotuare, atat in Bucuresti, cat si in judetul Ilfov.

Pe mai multe strazi din Capitala au fost pene de curent si de gaz. Iar circulatia a zeci de troleibuze si tramvaie a fost afectata de rafelele puternice de vant, si traseul lor a fost deviat.

Efectele furtunii au fost resimtite si de pasagerii a trei aeronave, care au aterizat cu intarziere pe Aeroportul Henri Coanda.
 

LIVE UPDATE

19.02 Un numar de 18 persoane au fost duse la spitale din Capitala dupa ce au fost ranite in timpul furtunii de joi dupa-amiaza care a doborat 78 de copaci, trei panouri publicitare si cinci corturi si constructii provizorii din Bucuresti si Ilfov, informeaza MAI.

Tot din cauza fenomenelor meteo, patru avioane au fost redirectionate catre Aeroportul Constanta, deoarece nu puteau ateriza in conditii de siguranta pe "Henri Coanda", se mai precizeaza intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

In comunicat se mai arata ca MAI "intervine, prin structurile sale operative, pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice".

Astfel, potrivit sursei citate, toate echipajele ministerului au fost mobilizate pentru "inlaturarea efectelor produse de furtuna care a avut loc in Bucuresti in intervalul 15.30 - 16.30".

In acelasi timp, Inspectoratul General al Politiei Romane a intervenit cu peste 600 de politisti rutieri si de ordine publica, precum si cu 180 de masini, in Bucuresti si Ilfov.

De asemenea, peste 180 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au iesit in strada cu 120 de autospeciale, pentru cazurile de urgenta.

 18:40 O femeie este in coma profunda, pentru ca in nebunia generala s-a prabusit peste ea un cort imens prost ancorat. Structura metalica i-a prins pe clientii aflati la un targ ca intr-o menghina.

Tragedia s-a petrecut in zona Baba Novac din Capitala. Cortul urias fusese instalat de cateva saptamani, iar in interior se vindeau articole de imbracaminte. Vijelia a luat totul pe sus si a aruncat structura metalica peste oameni. Cei mai multi au reusit sa fuga. O pensionara insa nu a fost atat de norocoasa.

Batranica a fost grav ranita si este internata in coma profunda la spitalul Pantelimon. Alte trei femei au fost si ele ranite si au primit primul ajutor de la medicii sositi la fata locului. Poltistii au pornit o ancheta, mai ales ca au aflat ca targul nu fusese ridicat in conditii de siguranta, iar constructia nu era bine ancorata.

Acoperisuri, caramizi zdravene, panouri publicitare, toate au fost smulse si maturate cu usurinta prin tot Bucurestiul. La Piata Unirii un panou publictiar s-a prabusit peste doua doamne. Cele doua au fost duse la spital.

In Piata Iancului o masina a fost, pur si simplu, strivita de un copac batran. Arborii stufosi au fost smulsi din radacina.

Nu este singura situatie de acest gen. Peste 60 de copaci s-au prabusit peste case, masini sau pe trotuare. Este bilantul a 45 de minute de furtuna puternica anuntata de altfel de meteorologi.

18.15 Doua trenuri de pe ruta Constanta-Bucuresti, respectiv Bucuresti-Constanta, sunt oprite temporar in Capitala, din cauza unor copaci cazuti in timpul furtunii in gabaritul caii ferate, la intrarea in statiile Pantelimon si Pajura, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA.

Astfel, trenul 1682, care circula pe relatia Constanta - Bucuresti Nord, stationeaza in gara Baneasa de la ora 16.42, iar trenul 11017 Bucuresti Obor - Constanta a fost oprit in gara Obor, incepand cu 15.45, potrivit sursei citate.

La fata locului s-au deplasat deja echipele de interventie, pentru taierea copacilor cazuti si eliberarea liniilor, astfel incat circulatia celor doua trenuri sa fie reluata in cel mai scurt timp, precizeaza cei de la CFR.

17.44
Numarul de urgenta 112 a fost apelat de peste 750 de ori timp de aproximativ 45 de minute, in timpul furtunii de joi dupa-amiaza din Capitala, potrivit unei centralizari provizorii.

In urma furtunii, cel putin 17 persoane au fost ranite, una dintre acestea fiind in coma. Cei mai multi raniti s-au inregistrat in zona Baba Novac, dupa prabusirea unui cort in care era organizat un targ de haine.

Pe numeroase strazi, vijelia a smuls copaci, unii dintre acestia cazand peste masini.

In sectorul 5, o instalatie de utilizare a gazelor a fost avariata pe strada Petre Ispirescu, un agent de interventie al Distrigaz deplasandu-se la locul incidentului si sistand local alimentarea cu gaze, din motive de siguranta.

Apeluri referitoare la copaci doborati de furtuna au fost facute si la primariile de sector.

Astfel, in sectorul 1, au fost inregistrate mai multe sesizari privind copaci sau crengi cazute in aceasta unitate teritorial-administrativa a Capitalei, doua dintre acestea vizand un arbore din intersectia Calea Grivitei-Bulevardul Dacia si un altul de pe Aleea Alexandru, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1, Alexandru Ichim.

In sectorul 2, reprezentantii administratiei publice de sector au inregistrat sesizari pentru cinci arbori cazuti in zonele Iancului, Baicului, Teiul Doamnei, Pantelimon si Doamna Ghica.

In sectorul 3, oamenii au sesizat tot cinci copaci cazuti pe Calea Vitan, str. Eufrosina Popescu, str. Jean Steriadi si in intersectia Ghe Petrascu - Campia Turzii.

Reprezentantii administratiei publice a Sectorului 6 au precizat, joi, ca le-a fost semnalata caderea unui copac pe strada Fabricii.

17.32 Cel putin 17 persoane au fost ranite in urma furtunii de joi dupa-amiaza din Capitala, una dintre acestea fiind in coma dupa prabusirea unui cort in zona Baba Novac, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Persoana in coma a fost dusa la Spitalul "Sf. Pantelimon", alte doua persoane ranite la cortul targului de haine din sectorul 3 fiind transportate, de asemenea, la spital.

O alta persoana, care plecase de la cort, a cazut in fata Spitalului "Victor Babes" si a lesinat dupa ce s-a lovit la cap, fiind, de asemenea, dusa la spital.

Pe strada Ziduri Mosi din sectorul 2, o batrana lovita de un panou publicitar a suferit un traumatism cranio-cerebral si a fost dusa la Spitalul Floreasca.

Pe soseaua Colentina, un cetatean strain a fost ranit usor la mana de un geam, insa a refuzat sa fie dus la spital.

Tot de un geam a fost ranita, in propria locuinta, o tanara de 19 ani din zona Iancului, care a fost transportata la Spitalul "Sf. Pantelimon".

Un accident similar a suferit o alta persoana, la iesirea dintr-o sucursala bancara de pe strada Camil Ressu. Aceasta a fost dusa tot la "Sf. Pantelimon".

Pe scarile de la intrarea intr-o statie de metrou, o tanara a cazut si s-a lovit la cap, fiind transportata de la Spitalul Floreasca. Metrorex a precizat ca accidentul in exteriorul statiei de metrou Piata Unirii 2, unde un panou de plexiglas s-a spart din cauza furtunii.

La iesirea dintr-un hipermarket aflat in cartierul Colentina, a batrana de 92 de ani a fost lovita de o usa si a fost dusa, si ea, la spital.

O alta persoana a ajuns la Spitalul Universitar dupa ce a fost lovit de un panou publicitar in zona Unirii.

Potrivit reprezentantilor SMURD, tot din cauza furtunii, patru persoane au fost ranite in zona Unirii si la Piata Constitutiei si au fost transportate la Spitalul Universitar.

O alta persoana a fost dusa de SMURD la Spitalul "Sf. Pantelimon" dupa ce a fost ranita in zona Morarilor, iar la Floreasca s-a prezentat o femeie ranita usor la cap.

Potrivit reprezentantilor Spitalului "Sf. Pantelimon", dintre persoanele aduse la aceasta unitate medicala, patru au ramas internate, acestea fiind femei intre 30 si 80 de ani.

16:59 O instalatie de utilizare a gazelor a fost avariata pe strada Petre Ispirescu din Sectorul 5 al Capitalei, un agent de interventie al Distrigaz deplasandu-se la locul incidentului si sistand local alimentarea cu gaze din motive de siguranta, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai companiei.

Compania mai precizeaza ca exploatarea si intretinerea instalatiei de utilizare este in responsabilitatea clientului, care trebuie sa contacteze o firma autorizata de catre ANRE pentru remedierea instalatiei de utilizare si ulterior se va relua alimentarea cu gaze naturale.

Doi copaci doborati de furtuna, joi dupa-amiaza, in Sectorul 5 au cazut peste o casa si au avariat, de asemenea, tevi de gaze de la intersectia Petre Ispirescu-Margeanului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politia Capitalei.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) a fost solicitat sa intervina, tot ca urmare a furtunii, pentru o tanara ranita de un geam spart in zona Iancului si pentru un barbat care ar fi suferit un traumatism cranio-cerebral pe strada Baba Novac, dupa prabusirea unui cort.

La Piata Constitutiei, alte doua persoane au fost ranite dupa ce vantul a smuls gradene si panouri, au mai declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii SABI.

16.40 Doua persoane au fost ranite dupa prabusirea unui cort smuls de furtuna in zona Baba Novac din sectorul 3 al Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politie.

Potrivit informatiilor de la fata locului, in cortul smuls de furtuna era organizat un targ de haine.

Tot din cauza furtunii, tramvaiele linilor 23 si 27 circula deviat in zona intersectiei sos. Mihai Bravu - Calea Dudesti, ca urmare a prabusirii unui copac, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Un alt copac s-a prabusit pe strada Aniversarii din sectorul 3.

Potrivit oficialilor Apa Nova, pana la ora 16.15, nu au fost inregistrate sesizari privind zone inundate in Capitala. Compania are insa pregatite 14 echipe gata sa intervina in caz de urgenta.

 16.19 Doi copaci doborati de furtuna, joi dupa-amiaza, in sectorul 5 au cazut peste o casa si au avariat, de asemenea, tevi de gaze de la intersectia Petre Ispirescu-Margeanului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politia Capitalei.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) a fost solicitat sa intervina, tot ca urmare a furtunii, pentru o tanara ranita de un geam spart in zona Iancului si pentru un barbat care ar fi suferit un traumatism cranio-cerebral pe strada Baba Novac, dupa prabusirea unui cort.

La Piata Constitutiei, alte doua persoane au fost ranite dupa ce vantul a smuls gradene si panouri. Cei doi raniti ar putea fi transportati la Spitalul Universitar, au mai declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii SABI.

Dispeceratul 112 este suprasolicitat la ora transmiterii acestei stiri, inregistrandu-se numeroase apeluri lasate in asteptare.

16.06 Trei persoane au fost ranite in urma furtunii de joi dupa-amiaza din Capitala, fiind vorba despre o batrana lovita de un panou publicitar si de doi barbati, unul dintre acestia fiind taiat de geamul unui fast-food, potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Batrana a fost ranita pe strada Ziduri Mosi, iar unul dintre barbati, la un fast-food de pe Soseaua Colentina, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Tot din cauza furtunii, o parte a gradenelor din Piata Constitutiei au fost smulse, la SMURD fiind primita o solicitare pentru un alt ranit, ca urmare a acestui eveniment.

15:58 Trei masini au fost distruse in Capitala de un copac doborat de furtuna pe strada Preciziei din sectorul 6, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Sursele citate au precizat ca, in urma furtunii, echipajele ISU au intervenit dupa ce un copac s-a prabusit peste trei autoturisme, pe bulevardul Preciziei, iar pe Soseaua Antiaeriana au fost smulse de vant mai multe cabluri electrice.

15:53 Meteorologii au emis joi o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelie in Capitala, valabila de la ora 15.45 pana la ora 16.20.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat se vor semnala instabilitate accentuata, vant puternic cu aspect de vijelie, grindina si ploaie torentiala, in judetul Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti.

Pentru aceeasi zona, a fost emisa si avertizare de cod galben, valabila pana la ora 17.30.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de cod cod galben de vijelie pentru jumatatea de sud a judetului Giurgiu si jumatatea de nord a judetului Dambovita (pana la ora 16.30), in jumatatea sudica a judetului Sibiu, in jumatatea estica a judetului Harghita si jumatatea de vest a judetului Brasov (intre orele 15.20 si 17.30), in judetele Constanta, Tulcea si vestul Marii Negre (15.40 - 21.40).

Astfel, intre 15:40 si 17:00, in judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti vor fi intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, dar si fenomene meteorologice asociate: grindina de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversa care pot atinge 15..20 l/mp.

(FOTO: Imagine trimisa de un cititor Stirileprotv.ro din Capitala)

In zona Giurgiu si in sudul judetului Dambovita, ANM anunta intre 14:40 si 16:00 ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni.

Daca aveti imagini cu vijelia din Bucuresti sau din Sudul tarii, trimiteti pe adresa [email protected]

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Urmele lasate de furtuna de miercuri noapte din Bucuresti. Prognoza meteo pe urmatoarele 24 de ore
Urmele lasate de furtuna de miercuri noapte din Bucuresti. Prognoza meteo pe urmatoarele 24 de ore

Miercuri noaptea, s-a rupt cerul in Capitala, unde o furtuna de cateva minute a pus la pamant mai multi copaci batrani. Crengile arborilor au fost aruncate care incotro, iar unele dintre ele au cazut pe masinile aflate in parcari.

O furtuna puternica a umplut plajele de gunoaie si delfini morti. Prognoza data de meteorologi
O furtuna puternica a umplut plajele de gunoaie si delfini morti. Prognoza data de meteorologi

O furtuna puternica, declansata in largul Marii Negre, a umplut plajele de lemne si gunoaie. Din pacate, la mal au ajuns si mai multi delfini, care au murit in chinuri, prinsi in plasele pescarilor.

Locuinte inundate, culturi distruse si animale ucise, dupa ce o furtuna a lovit in Suceava
Locuinte inundate, culturi distruse si animale ucise, dupa ce o furtuna a lovit in Suceava

Blestemul apelor in Saptamana Patimilor - de asta au parte oamenii din localitatea suceveana Liteni. Dupa ce in ultimele zile temperaturile au fost extrem de ridicate, miercuri o furtuna puternica a maturat totul in cale.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.