Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cererea de urmarire penala a lui Oprea, discutata miercuri la Senat. De ce nu vrea Tariceanu ca decizia sa fie luata rapid

Gabriel Oprea in parlament

Cererea DNA privind inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier a ajuns la Senat, dar parlamentarii spun ca e nevoie de timp pentru a analiza dosarul.

Biroul permanent al Senatului va discuta, miercuri, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, a anuntat presedintele camerei superioare a Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu.

"Ieri a fost primita solicitarea procurorului general... in fine, a persoanei care a fost delegata din partea procurorului general sa trimita dosarul catre Senat. Azi am luat legatura cu colegii mei si m-am consultat cu cativa dintre membrii Biroului permanent si maine, la ora 11,00, am convocat Biroul permanent, care are obligatia sa repartizeze dosarul la Comisia juridica, ce va intocmi un raport si il va inainta Biroului permanent si apoi solicitarea va fi supusa plenului", a precizat Tariceanu, la Senat.

Calin Popescu-Tariceanu a tinut sa precizeze ca cvorumul necesar lucrarilor sedintei Biroului permanent va fi asigurat. "De ieri am spus ca doresc sa fac o consultare cu colegii si din aceasta consultare, vazand ca este disponibilitate de timp, ca sa nu existe cumva tot felul de comentarii legate de o posibila tergiversare, am luat aceasta hotarare (de convocare a Biroului permanent - n.r.). Pot spune ca, daca ne-am fi intrunit luni in cadrul BP, probabil calendarul ar fi fost in mare acelasi. Cei care sunt membri in BP, si sigur ca va trebui sa asiguram cvorumul, vor fi aici", a mai spus Tariceanu.

Acesta a adaugat ca senatorii juristi urmeaza sa se reuneasca in sedinta pentru a discuta cazul Oprea saptamana viitoare, "de marti incolo". "Noi ne intrunim saptamana viitoare, reincepe activitatea parlamentara. Marti se intruneste Comisia juridica. Deci, de marti incolo, dar nu pot sa dau o data pentru raportul Comisiei juridice, insa, asa cum stiti, nu dureaza foarte mult. Dosarul va fi tratat cu toata disponibilitatea. Nu vreau sa folosesc termenul de 'celeritate', ca nu mi se pare acesta cel mai important criteriu", a precizat Tariceanu.

Intrebat daca, la nivelul ALDE, a fost luata o decizie cu privire la solicitarea Justitiei, Tariceanu a replicat: "De ieri pana azi nu s-a luat nicio decizie, mai ales ca ieri am incheiat sedinta (Biroului politic al partidului - n.r.) la ora 16,00 si dosarul a venit ulterior".

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed