Ceremonie de Ziua Drapelului Romaniei, in Piata Tricolorului. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis

ziua drapelului

Drapelul national al Romaniei a fost inaltat duminica in Piata Tricolorului din Bucuresti in cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, si ministrul de Interne, Petre Toba.

In cadrul ceremoniei, care a fost organizata de Ministerul Apararii Nationale, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei, drapelul a fost adus in piata de militari din cadrul Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" si a fost binecuvantat de un preot militar. Evenimentul a culminat cu ridicarea pe catarg a Tricolorului, in acordurile Imnului national, scrie Agerpres.

"Drapelul tricolor, ca insemn national, ne vine de la Revolutia Pasoptista, iar Ziua Drapelului National care a fost reinstituita in 1998 aduce cu tarie in centru acest important simbol national, simbolul a tot ceea ce este mai de pret din ce am mostenit de la inaintasii nostri - si anume Romania in cadrele ei suverane, independente, de integritate teritoriala si unitate nationala. Eu cred, in aceasta zi, ca pe masura ce Romania se intareste, pe masura ce se dezvolta si se modernizeaza din ce in ce mai puternic, in acelasi fel, cu aceeasi intensitate, si drapelul si culorile sale intra mai profund in fiinta si in sufletul nostru", a afirmat ministrul Apararii, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei.

Foto: MApN

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis sesizeaza CCR privind legea care ii protejeaza pe primarii condamnati. "Un pericol social nu poate fi ales local"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

La randul sau, ministrul de Interne, Petre Toba, a afirmat ca 26 iunie este o zi importanta pentru Romania.

"Este foarte important ca si cu aceasta ocazie Ministerul Apararii, Ministerul de Interne au fost alaturi si ne bucuram si de faptul ca au fost prezenti multi bucuresteni. Am vazut si multi turisti. Este o zi importanta pentru Romania si multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi", a spus Toba.

Militarii Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" au defilat si au prezentat un exercitiu de manuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativa a MApN a sustinut in final un concert de cantece ostasesti.

La acest eveniment au participat reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati la Bucuresti, militari veterani, raniti si urmasii personalului armatei decedat in actiuni militare, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.

Pentru buna desfasurare a ceremoniei, efective ale Ministerului Afacerilor Interne - Politie, Jandarmerie, Pompieri - au asigurat masuri pentru mentinerea ordinii publice si fluenta circulatiei, conform competentelor legale.

Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Iohannis: Se cuvine sa iubim si sa respectam tot ceea ce reprezinta Drapelul Romaniei

Romanii sarbatoresc pe 26 iunie unul dintre cele mai pretioase insemne ale identitatii nationale - Drapelul, care reprezinta astazi o Romanie moderna, stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, partener de incredere al SUA si membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice si al UE, a declarat duminica presedintele Klaus Iohannis.

''Sarbatorim pe 26 iunie unul dintre cele mai pretioase insemne ale identitatii nationale - Drapelul Romaniei. Aceasta zi, incarcata de profunde semnificatii, ne ofera prilejul sa reflectam la istoria natiunii noastre, precum si la contributia pe care fiecare dintre noi o putem avea la definirea viitorului ei. Tricolorul ne reaminteste de momente memorabile ale devenirii statului roman, care stau marturie a iubirii de neam, a dorintei de unitate si libertate, a onoarei si gloriei poporului nostru. Astazi, Drapelul reprezinta o Romanie moderna, stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, partener de incredere al SUA si membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice si al Uniunii Europene'', se arata in mesajul sefului statului, transmis de Ziua Drapelului.

Potrivit acestuia, generatiile viitoare trebuie educate ''in spiritul dragostei fata de valorile romanesti''.

''Se cuvine sa iubim si sa respectam tot ceea ce reprezinta Drapelul Romaniei si sa transmitem si generatiilor viitoare aceste nobile sentimente, educandu-le in spiritul dragostei fata de valorile romanesti inscrise, inca din 1848, pe faldurile sale: libertate, dreptate si fratie. Cu aceasta ocazie, adresez un mesaj de recunostinta inaintasilor nostri pentru sacrificiul lor in lupta pentru unitate si independenta, precum si romanilor de pretutindeni, care se simt mandri de apartenenta lor si de valorile noastre nationale. La multi ani, Tricolor!'', a precizat Iohannis.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Presedintele Iohannis, despre BREXIT.
Presedintele Iohannis, despre BREXIT. "Vom avea grija de romanii nostri care traiesc si lucreaza in Marea Britanie"

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca, din discutiile avute cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dupa Brexit, a rezultat ca nu sunt motive de ingrijorare pentru economia romaneasca.

Iohannis sesizeaza CCR privind legea care ii protejeaza pe primarii condamnati.
Iohannis sesizeaza CCR privind legea care ii protejeaza pe primarii condamnati. "Un pericol social nu poate fi ales local"

Modificarile adoptate de Parlament la statutul alesilor locali sunt neconstitutionale, a apreciat presedintele. Ca urmare, seful statului a trimis o sesizare la CCR.

Incident in timpul vizitei lui Iohannis la Sibiu. Cine este barbatul care a sarit din multime sa-i dea un plic presedintelui
Incident in timpul vizitei lui Iohannis la Sibiu. Cine este barbatul care a sarit din multime sa-i dea un plic presedintelui

Faur Isaia, cel care in 2000 l-a stropit cu cerneala pe fostul presedinte Emil Constantinescu, i-a dat marti un plic sefului statului Klaus Iohannis,

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.