Centrul in care copiii sarmani sunt batuti crunt daca nu intind bine cearsafurile. Dezvaluirile facute de un angajat

Ultimul update: Luni 07 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016 07:43
Categorie: Actualitate

Ies la iveala noi amanunte, in cazul adolescentilor care s-au plans ca sunt batuti de supraveghetori, la complexul de servicii sociale din Gaesti, Dambovita.

Un angajat sustine varianta copiilor si povesteste ca a asistat si el la astfel de scene si ca a facut inclusiv o sesizare, dar ca nu s-a luat nicio masura. Politistii verifica acum toate aceste declaratii. Adolescentii din centrul de la Gaesti s-au plans de tratamentul de care au parte deseori din partea supraveghetorilor de noapte.

"Facem sectoare. Daca am facut o greseala ne pune sa facem holul si baia de nu stiu cate ori. Ia batul de la mop si ne bate. Am facut paturile la copii si n-am intins bine cearsafurile. Mi-a dat cu un bat in cap", a povestit un adolescent.

Barbatul care s-a hotarat sa rupa tacerea lucreaza de mai bine de 15 ani la centru.

Tudorel Calciu, angajat al Complexului de Servicii Sociale Gaesti: "Da, sunt violente. Batai... Un salariat, care este si acum in centru, l-a pocnit, l-a batut. S-a tinut o sedinta si nu s-a luat nicio masura. Copiii sunt pusi la munci gospodaresti, la curatenie. Se plangeau. Ca sunt batuti de cei de seara, de supraveghetori."

Barbatul spune ca a trimis si o sesizare la sefa Directiei pentru Protectia Copilului. Dar, oficialii directiei sustin ca au fost semnalate doar probleme administrative.

Cerasela Gurgu, purtator de cuvant DGASPC Dambovita: "A existat o sesizare anonima privind probleme administrative in cadrul centrului, care au fost verificate printr-un audit intern, nu s-a confirmat nimic din ce era in acea sesizare. Nu a existat nicio sesizare privind cazuri de abuz."

Dupa ce angajatul de la Gaesti a facut dezvaluirile, sefa Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului urmeaza sa fie chemata de politisti la audieri. Daca se va dovedi ca aceasta a cunoscut din timp abuzurile de acolo si nu a luat nicio masura, atunci ar putea fi trasa la raspundere.

Copiii care au reclamat abuzurile au fost inclusi intr-un program de consiliere psihologica. Acest caz este si in atentia politistilor, care au luat deja declaratii de la tinerii care s-au plans ca au fost agresati.

Batuti si talhariti de hoti. Doi soti din judetul Mures au trecut prin clipe de groaza

Batuti si talhariti de hoti. Doi soti din judetul Mures au trecut prin clipe de groaza

gunoi

”Groapa de gunoi” din Pacific descoperită de americani. Explicația pentru fenomenul bizar

Cutremur cu magnitudinea 4 în judeţul Galaţi

Începe cel mai delicat proces de judecată a unui înalt ierarh BOR

hașiș

Patru tineri francezi, prinși la intrare în România cu droguri

Lanț uman pentru salvarea a două fete, la mare. GRAFICĂ: cum acționează valurile

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze