Cazul profesorului acuzat de o crima comisa acum 18 ani, dar lasat liber. Descoperirea facuta de politie in locuinta acestuia

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 18:33
Categorie: Actualitate

Profesorul universitar din Capitala, acuzat ca si-ar fi ucis iubita acum 18 ani, sustine ca este nevinovat.

Procurorii spun ca ar fi hartuit-o pe femeie timp de 3 ani, in fiecare zi, iar cand aceasta s-a decis sa plece din tara cu o bursa in China, profesorul i-ar fi luat viata. Potrivit anchetatorilor, barbatul era obsedat de victima si a pastrat in locuinta sa, ani de zile, lucuri care ii aminteau de ea, pana cand le-au descoperit politistii.

Profesorul universitar Dan Pacurariu a sustinut ca este nevinovat si in fata anchetatorilor care il acuza ca el a omorat-o pe Mihaela Fulga, in urma cu 18 ani. Eliberat miercuri seara din arest, barbatul s-a intors in apartamentul din Capitala in care locuieste singur. La universitate nu mai preda deocamdata pentru ca a fost suspendat din functie.

Dan Pacurariu a iubit-o pe Mihaela Fulga, o profesoara de chineza gasita moarta in garsioniera ei. Povestea lor a inceput in 1995, cand fata i-ar fi acceptat avansurile, iar el ar fi ajutat-o in cariera. Un an mai tarziu, Mihaela a vrut sa rupa relatia, insa Pacurariu s-ar fi opus. Politistii spun ca omul era obsedat de Mihaela, pe care o urmarea, o astepta cu flori zilnic si ii cumpara bijuterii scumpe.

De altfel, prietenii lui Pacurariu, au declarat ca:

De fiecare data vorbea despre M. si imi arata o poza a acesteia pe care o saruta. Se intampla sa stea si cate o ora, iar discutia despre M. o incepea el fara a fi intrebat de cineva"

Ar fi devenit violent cu profesoara de chineza care nu ii mai raspundea la avansuri, iar procurorii spun ca ar fi lovit-o. Si ar fi ucis-o atunci cand a aflat ca Mihaela pleaca in China cu o bursa de studii.

Autorul a constatat ca toate aceste masuri pe care le folosea pentru a „detine controlul" asupra victimei nu ii vor mai fi de niciun folos, realizand ca „relatia lor" se apropie de sfarsit, fapt total de neconceput pentru el".

14 ani mai tarziu de la momentul producerii crimei, anchetatorii au perchezitionat locuinta lui Pacurariu si au gasit lucruri ale victimei sau care aminteau de ea: copie dupa buletinul ei de identitate, cheia de la garsoniera femeii, un bilet semnat de ea si chiar pliante de lapte care aveau acelasi nume ca al ei.

Anchetatorii mai spun ca toate aceste amintiri vorbesc despre relatia puternica pe care profesorul universitar o avusese cu victima, desi barbatul a negat ca Mihaela Fulga a insemnat ceva pentru el.

Acum, este acuzat de omor si poate fi condamnat la 20 de ani de inchisoare.

Un chinez, acuzat pe nedrept de crima si incendiere, a fost eliberat din inchisoare, dupa 23 de ani. Ce despagubiri cere acum

Un chinez, acuzat pe nedrept de crima si incendiere, a fost eliberat din inchisoare, dupa 23 de ani. Ce despagubiri cere acum

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude