Cazul mitei de 1 milion de euro de la Oradea. Fostul vicepresedinte al ANRP a fost arestat preventiv alaturi de fiul sau

Ultimul update: Marti 25 Martie 2014 06:49
Data publicarii: Sambata 22 Martie 2014 08:37
Categorie: Actualitate

Fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor Catalin Dumitru si fiul sau au fost arestati preventiv pentru luare de mita.

Catalin Dumitru ar fi pretins de la un om de afaceri din Satu Mare un milion de euro ca sa il ajute sa recupereze un teren din nordul tarii, spun procurorii DNA.

Si omul de afaceri, care i-a si denuntat pe cei doi, a fost arestat preventiv pentru dare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri.

Avocatii celor 3 au contestat decizia instantei.

Fostul vicepreşedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor a sustinut in fata instantei ca este nevinovat.

"A avut o hotarire judecatoreasca, a executat ANRP-ul printr-o hotarire judecatoreasca, printr-un executor judecatoresc, a luat banii, ANRP-ul a facut contestatie la executare pe care a cistigat-o."

Si fiul sau - acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani - a incercat sa ii induplece pe magistratii Curtii de Apel Oradea. A parut relaxat, ba chiar a si glumit cu jurnalistii, in timp ce judecatorii au deliberat.

"Sa nu-mi filmati sireturile ca nu le mai am" 

Dupa 6 ore de dezbateri in sala de judecata, cei doi au primit mandate de arestare preventiva. La fel si omul de afaceri.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri ar fi cumparat drepturile litigioase asupra unui teren din centrul orasului Satu Mare, pentru care ar fi urmat sa primeasca o despagubire in bani: 5 milioane 200 de mii de euro, de la Autoritatea Nationala pentru restituirea proprietatilor. Ca sa grabeasca procedurile, spun procurorii, fostul vicepresedinte al ANRP ar fi pretins un milion de euro.
 

SCHEMA prin care vicepresedintele ANRP a primit mita de un milion de euro. Banii erau ascunsi in masini de lux si proprietati

SCHEMA prin care vicepresedintele ANRP a primit mita de un milion de euro. Banii erau ascunsi in masini de lux si proprietati

crima

Inginer din Galaţi, reţinut după ce şi-a ucis partenera cu 14 ani mai tânăra

Anchetă în cazul avionului prăbuşit în judeţul Iaşi, la un show aviatic. Principala ipoteză

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

incendiu, Parcul Natural Văcăreşti, interventie

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule