Detalii dramatice in cazul romancei arestate pentru ca a fugit cu copilul din Canada. Abuzurile suportate de baiat

×
Codul embed a fost copiat

Ana Maria Nedelcu, mama arestata pentru rapire internationala, cere sa fie eliberata de indata, iar mii de romani ii sunt alaturi.

In tot acest timp ies insa la iveala amanunte dramatice din aceasta poveste care a bulversat opinia publica. Judecatorii canadieni considera ca femeia exagereaza, insa avocatul care o apara vorbeste despre abuzuri de neimaginat indurate de fiul ei din partea tatalui, aflat in Canada.

Ana Maria Nedelcu: ''Pentru mine este ca o condamnare la moarte.''

Ana Maria Nedelcu sustine fara drept de tagada ca singura ei vina este ca a vrut sa isi protejeze unul dintre copii de tatal acestuia pe care il considera agresiv. Drept probe a prezentat fotografii cu baietelul plin de vanatai.

E drept ca imaginile sunt ceva mai vechi, iar judecatorii canadieni nu le-ar fi vazut inainte sa decida custodia exclusiva in favoarea tatalui. Acestia chiar au considerat ca mama este posesiva si vrea sa se razbune pentru ca ar fi esuat in relatia cu tatal.

Citește și
Ana Maria Nedelcu
Romanca fugita din Canada de teama sotului a fost arestata. Chiar si procurorii au cerut sa fie lasata libera
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Potrivit expertului canadian, ''mama ar fi vrut sa aiba o viata comuna cu tatal, dar acesta a refuzat. De aici, mama a ajuns sa-l respinga atat ca barbat cat si ca tata''. Expertul interpreteaza gesturile mamei drept expresie a dorintei de a-l indeparta pe copil de tatal lui. Ceea ce e contrar intereselor copilului", se arata in decizia instantei canadiene.

Un altul apreciaza ca romanca este "o femeie organizata si grijulie ca mama. Poate deveni supraprotectoare, posesiva si exercita un control prea strrict in privinta copiilor".

Aparatorul femeii care incearca sa impiedice extradarea sustine insa ca lucrurile stau cu totul altfel, ba chiar pomeneste despre niste abuzuri de neacceptat pe care copilul acum in varsta de 6 ani si jumatate le-ar fi indurat din partea celuilalt parinte, care ar fi membru unei secte de temut si care ar fi intentionat sa fuga in Republica Dominicana.

"Tatal copilului l-a invatat pe minor ca este bine sa sacrifici animale, participand la sacrificarea unor pasari, insa la fel de bine ii dezvolta constiinta ca poti rani si distruge chiar si oameni. Specialisti chemati sa studieze comportamentul minorului confirma faptul ca minorul a fost abuzat fizic, psihic si sexual".

Pe de alta parte magistratul roman care a dispus ca mama sa fie incatusata considera ca doar jusitia canadiana are dreptul sa stabileasca adevarul.

In replica mii de romani semneaza petitie dupa petitie prin care cer sa fie lasata sa se intoarca la copiii ei.

Cererea de eliberare din arestul politiei formulata de Ana Maria Nedelcu, dar si de procurori, va fi judecata abia joia viitoare. Magistratii Instantei Supreme nu au raspuns la rugamintile femeii de grabi deznodamantul. Tot atunci s-ar putea decide si posibila ei extradare a ei in Canada.

Fratele romancei a cerut ajutorul lui Iohannis

Femeia a fugit cu fiul sau in Romania ca sa scape de un partener violent, dar a ajuns dupa gratii, aici, in tara. Familia ei lupta acum cu toate armele ca sa impiedice extradarea.

Joi, fratele Anei Nedelcu a depus la Cotroceni si un memoriu, in care a cerut sprijinul presedintelui Klaus Iohannis. Potrivit unor surse apropiate de familie, ea ar fi fost vizitata in spatele gratiilor de un emisar al presedintelui Romaniei. Informatia nu a fost inca confirmata oficial.

Arestata pentru ca si-a rapit fiul, Ana Maria Nedelcu a incercat sa obtina sprijinul presedintelui. Fratele ei a depus la Cotroceni un memoriu in care femeia a notat ce a patimit in Canada si de ce a fugit cu baiatul ei in Romania, chiar daca tatal avea custodie comuna. Fratele a fost primit de unul dintre consilierii presedintelui.

Ion Vasile, fratele Anei Maria Nedelcu: "I-am spus ca mama se duce la moarte in Canada daca o trimit, copilul se duce tot la moarte, iar fata ramane fara nimeni aici fara mama. Si ultima sansa este sa ajungem aici ca sa ia masuri in limita legii si au spus ca ne ajuta."

Este un gest disperat al familiei care incearca sa impiedice extradarea femeii. Unul care nu are multi sorti de izbanda dat fiind ca lupta pentru custodia copilului si punerea sub acuzare a femeii se petrece in instanta. Presedintele nu are instrumente ca sa intervina in fata judecatorilor, insa ar putea, pe cale diplomatica sa ceara Canadei atentie in acest caz scandalos.

Situatia femeii este dificila. Cei doi copii sunt in grija bunicii in timp ce ea este dupa gratii. A primit un pachet cu haine si mancare de la mama ei, care nu a putut sa o vada insa.

"Nu mi-au permis sa o vad..."

Adrian Amuza, avocatul femeii: "Un om care e in situatia asta pentru prima oara in viata e un om care nu se astepta la asa ceva. Nu are cum sa fie placut. Se gandeste la copiii pe care i-a lasat acasa."

Vineri se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie contestatia la arestarea femeii.

Chiar si procurorul a cerut ca ea sa fie libera, considerand ca nu prezinta un pericol. Numai ca judecatorul nu a tinut cont. Mai mult, pe langa acuzatia de nerespectare a unei hotarari privind incredintarea minorului, a adaugat-o si pe cea de lipsire de libertate a copilului. Infractiune suficient de grava ca sa justifice arestarea.

Si avocatul poporului s-a sesizat din oficiu in acest caz si va cere explicatii la Montreal. De asemenea, tot mai multi romani ii sunt alaturi si sunt deja lansate cateva petitii online.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Familia romancei arestate dupa ce si-a luat copilul de langa tatal violent, mesaj disperat:
Familia romancei arestate dupa ce si-a luat copilul de langa tatal violent, mesaj disperat: "In Canada, se duce la moarte"

Rudele Anei Nedelcu, mama acuzata de rapire internationala de minori, pentru ca a fugit cu copilul din Canada ca sa scape de un partener violent, incearca prin orice mijloace sa impiedice extradarea femeii.

Romanca fugita din Canada de teama sotului a fost arestata. Chiar si procurorii au cerut sa fie lasata libera
Romanca fugita din Canada de teama sotului a fost arestata. Chiar si procurorii au cerut sa fie lasata libera

Decizie dramatica luata miercuri de un magistrat al Curtii de Apel Bucuresti. Ana Maria Nedelcu, mama care a fugit din Canada ca sa isi salveze copilul de un tata pe care il considera agresiv si periculos a fost arestata provizoriu.

Dragos Nedelcu, fost membru in consiliul de administratie al unui grup de media, retinut pentru evaziune si spalare de bani
Dragos Nedelcu, fost membru in consiliul de administratie al unui grup de media, retinut pentru evaziune si spalare de bani

Dragos Nedelcu, fost membru in Consiliul de Administratie al Realitatea Media, a fost retinut de procurorii DIICOT, care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani, prin firme de tip "fantoma".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.