Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Peste un milion si jumatate de romani au sarbatorit Pastele. Mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis

Embed:

Catolicii si protestantii din intreaga lume au cantat sambata noapte "Hristos a inviat" si au primit cu bucurie vestea Invierii Domnului. Si in bisericile de la noi, sute de credinciosi au mers sa asculte slujba si sa ia lumina sfanta.

Apoi, s-au indreptat spre case cu sufletele mai usoare. Credinciosii catolici din Bucuresti au mers sambata seara la Catedrala Sfantul Iosif pentru a lua lumina sfanta. Cu bucurie si speranta in suflete, oamenii au ascultat slujba solemna.

Credincios: "Bucurosi ca dupa 40 de zile petrecem si ne bucuram ca Iisus invie in sufletele noastre."
Reporter: "Veniti an de an?"
Credincios: "Sigur. In fiecare an."

inviere

Credincios: "Cred ca pace, asta e cuvantul. Mai mult de asta imi e greu sa spun."

Apoi, au plecat spre case mult mai bogati spiritual.

Credincios: "Totdeauna este frumoasa si inaltatoare."

Parintele Francis Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Catolice: "Fiecare crestin doreste sa il celebreze pe Hristos, care ne-a mantuit. Dupa o perioada de post, ne regasim, aprindem lumanarile, un semn exterior pentru a arata ca aceasta lumina trebuie sa fie o lumina a inimii."

O atmosfera linistitoare a fost si la catedrala Sfantul Mihail din Alba-Iulia.

Barbat: "E o seara care in fiecare an e asteptata. Simti o liniste sufleteasca."

Credincios: "A inviat pentru noi crestinii, sa fim oameni buni."

inviere

In orasul de pe Bega, in vestul tarii, sute de credinciosi s-au adunat in fata Domului Catolic din Piata Unirii ca sa sfinteasca in mod simbolic focul. Apoi, preotul a aprins lumanarea Pascala si au intrat cu totii in biserica, unde au raspandit lumina sfanta.

Femeie: "Am venit pentru iertarea pacatelor ca avem destule."

Femeie: "Pentru familia noastra, pentru copii, pentru toti cei care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu."

Peste o mie de credinciosi si-au reinnoit fagaduintele de botez, asa cum spune traditia, la Catedrala Catolica din Iasi.

La Sibiu, slujba de inviere s-a tinut in Catedrala Romano - Catolica, din Piata Mare. Acolo si-a facut aparitia si presedintele Klaus Iohannis, in timp ce sotia sa, Carmen, a cantat in corul bisericii.

Klaus Iohannis este de confesiune protestanta, dar participa la slujbele de la biserica romano-catolica din Sibiu, pentru ca sotia sa este greco-catolica. Peste un milion si jumatate de romani sarbatoresc Pastele catolic.

Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj crestinilor romano-catolici si protestantilor care sarbatoresc duminica Pastele in care afirma ca trebuie sa fim alaturi de victimele violentei si intolerantei sau de cei pentru care "painea cea de toate zilele" este departe de a fi o metafora.

 

Doresc să adresez gândurile mele cele mai calde creștinilor romano-catolici și protestanți care sărbătoresc astăzi Paș...

Posted by Klaus Iohannis on Saturday, 26 March 2016

"Doresc sa adresez gandurile mele cele mai calde crestinilor romano-catolici si protestanti care sarbatoresc astazi Pastele. in aceste zile in care celebram darul luminii si al vietii, este potrivit sa fim impreuna cu toti cei care au nevoie de solidaritatea noastra. Sa fim alaturi de victimele violentei si intolerantei ori de cei pentru care 'painea cea de toate zilele' este departe de a fi o metafora. Va doresc tuturor ca Invierea Domnului sa va gaseasca in pace, sanatosi si fericiti, alaturi de familie si cei dragi! Cristos a Inviat!", a scris Iohannis, duminica, pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu sotia sa si parte dintre prietenii lor, au participat sambata seara la slujba de inviere, la Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime" din Sibiu.

Daca Klaus Iohannis a preferat sa asculte slujba, Carmen a cantat si de aceasta data in corul bisericii, fiind apreciata de catre cei prezenti pentru acest lucru.

Credincioasa: "Sunt foarte fericita sa-l vad pe presedinte si pe prima doamna."

Barbat: "A fost si cand a fost primar. N-a facut diferente intre a fi primar si a fi presedinte."

Anul acesta, catolicii si protestantii sarbatoresc Pastele cu cinci saptamani mai devreme decat crestin ortodocsii.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Paste, Inviere, catolici, protestanti, Klaus Iohannis,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed