Cat costa penthouse-ul din Capitala unde ii poti avea vecini pe Iliescu, Basescu si Iohannis

×
Codul embed a fost copiat

Piata apartamentelor de lux de la noi incepe isi revina dupa o perioada lunga de criza, iar investitorii profita din plin si construiesc locuinte de milioane de euro.

Trebuie sa isi faca loc insa printre constructiile ridicate haotic in perioada de criza, in zonele premium ale Bucurestiului, mai ales ca cerintele sunt pe masura preturilor. Viitorii proprietari vor vecini celebri si cladiri cu un design care sa rupa gura targului. Specialistii spun insa ca mai avem mult de lucru la arhitectura.

Un penthouse din Primaverii se vinde cu 2,2 milioane de euro. Pretul apartamentelor de lux este dat, in primul rand, de pozitie si vecinatate.

Consultant: "Va spuneam de vecinatatile cu cei 4 presedinti: Iliescu, Basescu, Iohannis si Ceausescu. In acelasi timp, aici avem vilele de protocol ale Guvernului, vila Lac numarul 2, vila Lac numarul trei."

In Bucuresti, zonele cele mai cautate sunt Dorobanti, Primaverii, Nordului si Floreasca. De lux au fost considerate si inaintea crizei din 2007-2008, cand s-a construit haotic. Pe bani multi, s-au vandut apartamente care acum arata jalnic, au igrasie si tencuiala cazuta.

Citește și
Ansambluri imobiliare
Dezvoltarea pietei imobiliare a sporit si pretentiile clientilor. Ce noi facilitati ofera dezvoltatorii imobiliari
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Rafaela Nebreda, consultant imobiliar: "Cum s-a dezvoltat zona asta in ultimii ani? Haotic. Au dat autorizatii de constructii si PUZ-uri, au aprobat fara sa se uite la ce inseamna distante intre cladiri, au stricat zona. Cele care au fost construite acum 10 ani au fost calitate proasta."

In prezent, clientii nu vor doar calitate. Pun accent pe arhitectura si design, capitol la care inca mai avem de lucrat. Investitorii straini, in special, considera cladirile banale si in multe cazuri fara personalitate. Dezvoltatorii inca folosesc stilul cubist care se axeaza pe folosirea la maximum a spatiului, stil la care s-a renuntat de mult pe piata premium din afara.

Alexandru Mihai, consultant imobiliar: "Oamenii au cerinte mai mari acum: vor incalzire in pardoseala, vor fatada ventilata, vor poate poate un sistem smart home care controleaza jaluzelele, incalzirea, aerul conditionat."

Toate acestea plus designul i-au adus unei cladiri rezidentiale din Floreasca premiul Anualei de Arhitectura, din 2015. La ultimul etaj, un penthouse cu o suprafata utila de 270 de metri patrati, este scos la vanzare pentru la 1,3 milioane de euro. La fel costa si alt apartament. Liftul ne duce direct in locuinta de 300 de metri patrati, care ocupa intreg etajul.

Eduard Uzunov, consultant imobiliar: "Avem clienti care colectioneaza apartamente pentru ca le inchiriaza. Piata chiriilor in perioada de criza nu a avut foarte mult de suferit, poate au fost scaderi de circa 20 la suta."

In topul celor mai scumpe apartamente din Capitala se afla o locuinta de 500 de metri patrati, care costa 3,8 milioane de euro. La vanzare este si un apartament situat la etajul 25. Are 500 de metri patrati, se intinde pe doua etaje si este evaluat la 1,5 milioane de euro.

Si in orasele mari, oferta premium a luat avant, dar preturile proprietatilor rezidentiale de lux sunt considerabil mai mici decat in Capitala. In Brasov, de exemplu, in top, se afla un penthouse de 180 de metri patrati si 650 de mii de euro in timp ce in Constanta se remarca un superb apartament de 435 de mii de euro.

In Timisoara, gasim o proprietate de 670 de mii de euro, iar in Cluj de 430 de mii de euro. Majoritatea proprietatilor incluse in clasament sunt penthouse-uri in ansambluri de lux, ridicate in ultimii ani, insa in oferta se regasesc si exemple de apartamente in cladiri istorice.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Problemele intalnite de cei care s-au mutat in noile zone rezidentiale.
Problemele intalnite de cei care s-au mutat in noile zone rezidentiale. "Trotuare nu, trecere de pietoni nu, nimic nu e aici"

Dezvoltatori care ascund adevarul, zone rezidentiale fara utilitati si fara infrastructura, iata principalele probleme reclamate de cei care s-au mutat in casa noua.

Dezvoltarea pietei imobiliare a sporit si pretentiile clientilor. Ce noi facilitati ofera dezvoltatorii imobiliari
Dezvoltarea pietei imobiliare a sporit si pretentiile clientilor. Ce noi facilitati ofera dezvoltatorii imobiliari

Pe o piata imobiliara care se dezvolta intr-un ritm ametitor, facilitatile fac diferenta atunci cand vine vorba de ansamblurile rezidentiale.

Cazul firmei care construieste un cartier, in Brasov, fara autorizatie. Primarie:
Cazul firmei care construieste un cartier, in Brasov, fara autorizatie. Primarie: "Ganditi-va la ce pericole se expune"

Continua scandalul legat de constructia unui cartier in Brasov, intr-o zona istorica, fara nici o autorizatie.

Clasa de mijloc cauta apartamentele spatioase si cu finisaje de calitate. Jumatate din tranzactii se fac
Clasa de mijloc cauta apartamentele spatioase si cu finisaje de calitate. Jumatate din tranzactii se fac "cu banul jos"

Piata imobiliara din Romania are o noua tinta: clasa de mijloc, aproape inexistenta pana nu demult. Este formata din cei cu venituri de peste 5 mii de lei care au invatat sa aprecieze calitatea vietii, dar si a locuintei.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.