Contradictii intre Omniasig si familia Aurei Ion cu privire la despagubirile platite dupa accident. Suma acordata de companie

×
Codul embed a fost copiat

Compania Omniasig Vienna Insurance Group a achitat despagubirea pentru decesul studentei Aura Ion, in tragicul accident aviatic din Muntii Apuseni, din 20 ianuarie 2014, a anuntat compania de asigurari.

Plata a fost realizata in baza politei de asigurare de accidente a personalului navigant si a pasagerilor, detinuta de Scoala Superioara de Aviatie Civila, scrie Agerpres.

Plata despagubirii cuvenite, conform sumelor asigurate prevazute in polita de asigurare in vigoare la momentul accidentului, s-a facut imediat dupa ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de catre mostenitorii legali ai Aurei Ion, a precizat Omniasig.

Conform ziarului Ring, OMNIASIG ar fi platit familiei Aura Ion despagubiri in valoare de 287.500 de euro.Ca urmare a aceluiasi accident aviatic, Omniasig VIG a efectuat in luna mai a anului trecut plata despagubirii cuvenite conform politei de asigurare si pentru decesul pilotului Adrian Iovan.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata in acel accident.

Citește și
tatal Aurei Ion
"Nu poti sa stergi cu buretele ce s-a intamplat. Cine trebuie sa dea explicatii". Familia Aurei Ion, inca in stare de soc
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Reactia familiei

Intr-un comunicat facut public de reprezentantii juridici ai familiei Ion, se sustine faptul ca Omniasig a efectuat plata doar dupa ce au aflat ca atat Societatea de Asigurare Omniasig, cat si Scoala Superioara de Aviatie Civila vor fi actionate in justitie pentru nerespectarea obligatiilor prevazute de Regulamentele in materia transportului aerian.

"Sustinerile Omniasig cum ca plata "s-a facut imediat dupa ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de catre mostenitorii legali” sunt neadevarate. Dosarul era complet inca din luna ianuarie a acestui an, insa Omniasig a refuzat sa faca plata intrucat familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig. In concret, Omniasig a cerut ca familia sa renunte la orice alte pretentii cu privire la decesul Aurei fata de Omniasig si Scoala Superioara de Aviatie Civila. Omniasig a impus un termen de cinci zile pentru restituirea sumelor, termen care incepea sa curga de la data la care Omniasig notifica familia in acest sens, desi, in aceste situatii, obligatia de plata revine Scolii Superioare de Aviatie Civila. Exista o ampla corespondenta in acest sens", au declarant reprezentantii juridici ai familiei Ion, intr-un comunicat transmis Gandul.

Reactia Omniasig

In replica la reactia familiei Aurei Ion, Reprezentantii Omniasig au emis o nota de presa in care precizeaza ca "plata integrala a despagubirii a fost facuta dupa depunerea la dosar a tuturor documentelor necesare unui astfel de dosar de dauna."

"Plata despagubirilor a fost facuta integral catre toti mostenitorii legali ai Aurei Ion, respectand limitele de despagubire specificate in contractul de asigurare.

OMNIASIG si-a indeplinit in totalitate obligatiile contractuale in cazul despagubirii studentei Aura Ion, iar afirmatiile publice contrare, emise de familia acesteia in cursul zilei de astazi, aduc serioase prejudicii de imagine companiei noastre", mai transmite compania.

Comunicatul integral al Omniasig:

"Ne aratam surprinsi de reactia unuia din mostenitorii legali ai studentei Aura Ion. Pentru a reliefa corect datele si faptele, facem urmatoarele precizari:

Timp de 6 luni, in decursul anului 2014, reprezentantii OMNIASIG au depus eforturi sustinute pentru contactarea mostenitorilor si finalizarea acestui dosar

In luna octombrie 2014 s-a reusit contactarea rudelor, avand in vedere ca unii moștenitori erau in strainatate. Din acel moment au fost purtate discutii pentru completarea dosarului de dauna cu documentele necesare.

Clauza la care face referire una dintre moștenitoare – aceea ca mostenitorii sa renunte la orice alte pretentii cu privire la incident, este o clauza standard, folosita in cazul platilor de despagubiri (fie in cadrul unei tranzactii, fie in cazul unei declaratii de acceptare a despagubirii), care spune ca prin primirea despagubirii efective, pretentiile fata de asigurator, referitor la polita in discutie se sting. Redam in totalitate textul acestui paragraf:

"Stingerea totala, definitiva și irevocabila a oricarei pretenții de dezdaunare impotriva OMNIASIG V.I.G. S.A., in legatura cu Accidentul – decesul doamnei Aurelia Ion, conform termenilor si conditiilor ce decurg din baza Politei de Asigurare de Accidente Persoane numarul ….."

Plata integrala a despagubirii a fost facuta dupa depunerea la dosar a tuturor documentelor necesare unui astfel de dosar de dauna. Compania OMNIASIG a urmat o procedura standard, aplicabila tuturor dosarelor de acest tip.

Plata despagubirilor a fost facuta integral catre toti mostenitorii legali ai Aurei Ion, respectand limitele de despagubire specificate in contractul de asigurare.

OMNIASIG si-a indeplinit in totalitate obligatiile contractuale in cazul despagubirii studentei Aura Ion, iar afirmatiile publice contrare, emise de familia acesteia in cursul zilei de astazi, aduc serioase prejudicii de imagine companiei noastre.

Dorim, de asemenea, sa menționam ca nu a existat nici o amenintare din partea mostenitorilor cu privire la un eventual litigiu.

Intelegem incarcatura emotionala cu privire la aceasta situatie, insa trebuie sa mentionam ca orice institutie financiara trebuie sa documenteze fiecare plata, in conformitate cu legislatia in vigoare. Intentia si responsabilitatea noastra este ca OMNIASIG sa finalizeze toate dosarele in cel mai scurt timp, asa cum s-a intamplat, de exemplu, in cazul domnului Iovan.
Acestea sunt informatiile oficiale din partea OMNIASIG VIG. Orice alte mentiuni si comentarii neadevarate le consideram inoportune si nu dorim sa le comentam."

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Un an de la tragedia din Apuseni. Rudele studentei Aura Ion au ajuns pentru prima data la locul accidentului
Un an de la tragedia din Apuseni. Rudele studentei Aura Ion au ajuns pentru prima data la locul accidentului

Momente emotionante luni, in comuna Horea din judetul Alba, la un an de la tragedia aviatica din Apuseni.

"Nu poti sa stergi cu buretele ce s-a intamplat. Cine trebuie sa dea explicatii". Familia Aurei Ion, inca in stare de soc

Parintii si sora cea mare a studentei Aura Ion, care si-a pierdut viata acum doua luni in tragedia aviatica din Muntii Apuseni, au fost audiati vineri de procurorii militari.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.