Pro si contra cartelelor pre-pay luate doar cu buletinul. Un nou proiect vizeaza si retelele wi-fi, laudate de americani

Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 18:48
Categorie: Actualitate

Dezvaluirile facute de Dacian Ciolos in emisiunea ''Dupa 20 de ani'', de la Pro Tv, readuc in atentie nevoia autoritatilor de a reglementa regimul cartelelor preplatite.

Ministerul Comunicatiilor gireaza un proiect de lege prin care toti cei care vor cumpara astfel de cartele vor trebui sa prezinte si un document.

Mai mult, nu este exclus ca in viitorul apropiat, accesul la reletele de internet wi-fi sa fie conditionat de declinarea identitatii. Prezent la bilantul SRI, presedintele Romaniei a declarat ca avem nevoie de legi noi.

Eduard Hellvig: "Suntem performanti pentru ca am prevenit orice posibil atentat terorist in Romania, am sprijinit determinant justitia in combaterea coruptiei la nivel inalt, am tinut sub control extremismul si crima organizata"

Directorul SRI nu a spus nimic despre proiectele de lege pe care si le-ar dori promovate in parlament si care ar trebui sa ajute serviciul in activitate. A vorbit insa presedintele tarii.

Verdict dur al expertilor, dupa atentatele din Paris si Bruxelles. Principala vulnerabilitate a Europei este chiar UE

Klaus Iohannis: Proiectul privind cartele prepay a fost adus in discutie si de premier care a sustinut ca astfel de cartele au fost folosite in pregatirea unor atentate teroriste. Intentia de a reglementa vanzarea lor nu e nou. Acum, se lucreaza, din nou, la o alta formula legislativa.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: ''Daca un utilizator, un cetatean oarecare cumpara o cartela telefonica, el trebuie sa se identifice. sa stim dupa date de indetitate posesorii de cartele prepaid."

La fel suna si proiectul vechi. Pe acela Curtea Constitutionala l-a respins pe motiv ca legea nu protejeaza datele persoanei care cumpara cartela. In acest moment, cartelele pot fi cumparate de la chioscurile de ziare si din benzinarii. Ori sa iti lasi datele de identitate intr-un astfel de loc, nu este legal. Ministrul comunicatiilor nu vede insa in asta o problema.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Daca esti un cetatean onest si corect nu vad nicio problema. Adica buletinul ti-l dai in foarte multe ipostaze. deci accesul la datele de identitate este oferit in foarte multe ipostaze. Nu sunt date atat de sensibile.

Un alt proiect ar urma sa reglementeze accesul utilizatorilor de internet la retele wi-fi gratuite, cele a caror viteza a fost laudata de americani.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Ne gandim la inregistrarea datelor in retelele free, in retelele wi fi. Sa am acces la internet, sa stiu exact cine si sa fie o minima identificare a celui care utilizeaza.

Motivul invocat este ca platformele din Romania ar fi folosite penTru atacuri cibernetice iar autorii raman neidentifcati.

Toate acestea vor intra in dezbatere publica, promit guvernantii, in cel mai scurt timp.

Dacian Ciolos:

Dacian Ciolos: "Nu sunt ofiter acoperit". Premierul a explicat de ce a facut declaratii despre cazul cartelelor pre-pay

klaus iohannis,

Klaus Iohannis: Dragnea trebuie să demisioneze. Asta cu statul paralel e o glumă proastă. Nu mă tem de suspendare

CSM vrea să protejeze imaginea politicienilor corupți, hoților și violatorilor

Firea promite maşini de topit zăpada şi freze speciale. Nu se știe însă când le vom avea

Asasinii disidentului Ursu, greu de pedepsit. Procurorii se ”luptă” cu cazul de 25 de ani

Mama bărbatului care i-a luat viața unui polițist în gara Suceava spune că fiul ei nu s-a sinucis, ci a fost omorât

Criză de lemne de foc. Cumpărăm de la bulgari mai ieftin, dar mai prost

canabis

Cultură de canabis, descoperită în grădina unui tânăr din Bihor

Și-ar fi hărțuit fosta iubită cu poze intime, făcute în timpul relației

Înregistrare cu toaleta spitalului din Calafat, trimisă de un utilizator. VIDEO

Cui aparțin cei 5 saci cu milioane de cartele SIM, găsiți pe o stradă din București

Zeci de ONG-uri și sindicate, chemare la proteste de stradă. ”România este călcată în picioare”

Tinerii șomeri încep să renunțe la pretenții