Pro si contra cartelelor pre-pay luate doar cu buletinul. Un nou proiect vizeaza si retelele wi-fi, laudate de americani

Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 18:48
Categorie: Actualitate

Dezvaluirile facute de Dacian Ciolos in emisiunea ''Dupa 20 de ani'', de la Pro Tv, readuc in atentie nevoia autoritatilor de a reglementa regimul cartelelor preplatite.

Ministerul Comunicatiilor gireaza un proiect de lege prin care toti cei care vor cumpara astfel de cartele vor trebui sa prezinte si un document.

Mai mult, nu este exclus ca in viitorul apropiat, accesul la reletele de internet wi-fi sa fie conditionat de declinarea identitatii. Prezent la bilantul SRI, presedintele Romaniei a declarat ca avem nevoie de legi noi.

Eduard Hellvig: "Suntem performanti pentru ca am prevenit orice posibil atentat terorist in Romania, am sprijinit determinant justitia in combaterea coruptiei la nivel inalt, am tinut sub control extremismul si crima organizata"

Directorul SRI nu a spus nimic despre proiectele de lege pe care si le-ar dori promovate in parlament si care ar trebui sa ajute serviciul in activitate. A vorbit insa presedintele tarii.

Klaus Iohannis: Proiectul privind cartele prepay a fost adus in discutie si de premier care a sustinut ca astfel de cartele au fost folosite in pregatirea unor atentate teroriste. Intentia de a reglementa vanzarea lor nu e nou. Acum, se lucreaza, din nou, la o alta formula legislativa.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: ''Daca un utilizator, un cetatean oarecare cumpara o cartela telefonica, el trebuie sa se identifice. sa stim dupa date de indetitate posesorii de cartele prepaid."

La fel suna si proiectul vechi. Pe acela Curtea Constitutionala l-a respins pe motiv ca legea nu protejeaza datele persoanei care cumpara cartela. In acest moment, cartelele pot fi cumparate de la chioscurile de ziare si din benzinarii. Ori sa iti lasi datele de identitate intr-un astfel de loc, nu este legal. Ministrul comunicatiilor nu vede insa in asta o problema.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Daca esti un cetatean onest si corect nu vad nicio problema. Adica buletinul ti-l dai in foarte multe ipostaze. deci accesul la datele de identitate este oferit in foarte multe ipostaze. Nu sunt date atat de sensibile.

Un alt proiect ar urma sa reglementeze accesul utilizatorilor de internet la retele wi-fi gratuite, cele a caror viteza a fost laudata de americani.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Ne gandim la inregistrarea datelor in retelele free, in retelele wi fi. Sa am acces la internet, sa stiu exact cine si sa fie o minima identificare a celui care utilizeaza.

Motivul invocat este ca platformele din Romania ar fi folosite penTru atacuri cibernetice iar autorii raman neidentifcati.

Toate acestea vor intra in dezbatere publica, promit guvernantii, in cel mai scurt timp.

Dacian Ciolos:

Dacian Ciolos: "Nu sunt ofiter acoperit". Premierul a explicat de ce a facut declaratii despre cazul cartelelor pre-pay

tobogan cu probleme

Loc de joacă din Constanţa, închis după ce un copil s-a rănit

O nouă lovitură pentru persoanele afectate de furtună: asigurarea obligatorie nu îi va despăgubi

Autorităţile îşi bat joc de Dunăre. Navele de croazieră opresc doar dacă moare cineva, canalizarea se varsă în fluviu

Șofer amenințat cu pistolul, după ce ar fi înjurat mai mulți agenți de la Rutieră

Elev din Capitală, călcat în picioare după ce ar fi refuzat avansurile unei fete

Doi tineri au intrat cu maşina în zona pietonală din Timişoara şi au transmis live pe Facebook

aparatura ascultare

Microfoane găsite într-o primărie din Prahova. Cine îi asculta pe funcţionari

Disperare în Vest, după furtuna devastatoare. 13.000 de oameni, fără curent

Câmp plantat cu canabis, găsit de poliţie în Mureş

Procurorul cere pedeapsă maximă cu închisoarea pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul mituirii lui Bădescu

Amenda primită de un şofer de pe ambulanţă pentru că a lovit un mistreţ în timp ce mergea la un pacient

475 de migranți ajunși în România într-o singură lună. Trei călăuze, arestate