ANM a extins codul portocaliu pana miercuri, in 6 judete. Maximele vor ajunge la 38 de grade

×
Codul embed a fost copiat

ANM a prelungit, marti, cu 24 de ore, Codul portocaliu de canicula pentru judetele Arad, Bihor si Satu Mare, extinzand, in acelasi timp, atentionarea la alte sapte judete din partea de nord-vest, vest, sud si sud-vest.

Potrivit meteorologilor, in cursul zilei de 11 august, in judetele Arad, Bihor si Satu Mare va fi Cod portocaliu de caldura excesiva si temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot in aceeasi zi va fi in vigoare atentionarea Cod galben de canicula, in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

Prognoza ANM releva faptul ca, de miercuri, 12 august, atentionarea Cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte sapte judete (Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu), in aceste zone urmand sa se inregistreze temperaturi maxime de 37 - 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si in celelalte regiuni, unde se va institui Cod galben de canicula. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

Citește și
canicula
COD GALBEN SI PORTOCALIU in aceste zile, in Romania. Temperaturile maxime vor fi de 37 de grade, la umbra
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Cum va fi vremea marti in toata tara

Marti vom avea canicula in majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi ridicat. In a doua parte a zilei, la munte vor fi innorari si izolat ploi de scurta durata, iar seara si noaptea e posibil sa ploua si in regiunile sud-estice.

Vantul va sufla moderat in sud-est si slab in restul zonelor. Maximele termice se vor incadra între 28 de grade in sudul litoralului si 38 de grade in Campia de Vest si îin Campia Romana.

In Dobrogea si Baragan vom avea mult soare si temperaturile urca pana la 36...37 de grade. In zona litoralului va fi mai placut din punct de vedere termic; temperaturile pornesc aici de la 28 de grade Celsius. Vantul va continua sa prezinte intensificari. Seara si noaptea e posibil sa cada 2-3 stropi de ploaie.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi excesiv de cald. Termometrele vor indica 36...37 de grade si nu uitati ca acestea sunt valori masurate la umbra. Disconfortul termic va fi foarte ridicat. Caldura mare se anunta si in jumatatea nordica a Moldovei. Maximele se vor situa intre 33 si 36 de grade; soarele va straluci aproape nestingherit; iar vantul va sufla slab.

Canicula persista in nordul Transilvaniei si in Maramures iar disconfortul termic va fi accentuat. Dupa pranz maximele termice ajung pina la valori de 37 de grade Celsius.

Si in vestul tarii, atmosfera va fi sufocanta.Maximele termice ajung pana la 38 de grade Celsius iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In tinuturile centrale vom avea mult soare si temperaturi extrem de ridicate. Chiar si in depresiuni se vor inregistra peste 30 de grade, iar pe partea vestica vom avea canicula si disconfort termic. In zona de munte dupa pranz sunt posibile ploi slabe de scurta durata insotite de fenomene electrice.

Canicula va pune stapanire astazi si pe sud-vestul tarii. Cerul va fi variabil si doar pe la munte asteptam cateva ploi slabe.

Si in sudul tarii atmosfera va fi innabusitoare. Dupa pranz se vor inregistra pana la 38 de grade Celsius in Lunca Dunarii.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cand disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil si doar spre seara vor fi cativa nori. Vantul va sufla cel mult moderat. La amiaza se vor inregistra 37 de grade Celsius iar miercuri dimineata vor fi 23 de grade.

La munte se anunta vreme buna si doar in a doua parte a zilei vor fi cativa nori si cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurta durata indeosebi in Carpatii Meridionali care pot fi insotite si de descarcari electrice. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura aerului va creste usor.

Pe litoral vremea va fi calduroasa cu cer variabil. Vantul va avea intensificari trecatoare pe timpul zilei. Pe plaja vor fi temperaturi cuprinse intre 28 si 33 de grade, iar indicele temperatura-umezeala, va atinge pragul critic de 80 de unitati. Si apa marii va fi foarte calda: se vor inregistra intre25 si 27 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Miercuri, cerul va fi variabil si doar la munte si in zonele sudice vor fi înnorari trecatoare si conditii de ploi slabe, de scurta durata. Joi vom avea mult soare. In zona de munte izolat vor fi posibile ploi de scurta durata. Vineri cerul va fi variabil, dar dupa-amiaza vor fi innorari la munte si in nord-est, unde pe arii restranse se vor semnala averse slabe si posibil descarcari electrice.

In Bucuresti, cerul va fi variabil marti si miercuri si doar spre seara vor fi cativa nori. Vantul va sufla cel mult moderat.La
amiaza se vor inregistra 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat. Joi, temperatura maxima va ajunge la 37 de grade, iar vineri la 38 de grade Celsius. Vantul va sufla slab pana la moderat.

La munte, cerul va fi variabil miercuri, cu innorari trecatoare si conditii de ploi slabe, de scurta durata. Joi se anunta vreme buna, dar dupa-amiaza vor fi innorari insa doar izolat vor fi posibile ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vineri tot dupa pranz asteptam cateva averse si fenomene electrice in nordul Carpatilor Orientali si pe arii restranse in restul masivelor montane. Vantul se va inteti in timpul ploilor.

Pe litoral, marti si miercuri se anunta vreme calduroasa si pana la 33 de grade Celsius in termometre, iar indicele temperatura-umezeala, va atinge pragul critic de 80 de unitati. Vantul va avea intensificari trecatoare pe timpul zilei. Apa marii va avea intre 25 si 27 de grade in toate zilele despre care vorbim. Joi si vineri nu scapam de caldura si se vor inregistra 33-34 de grade in conditii de cer mai mult senin. Vantul se va inteti din cand in cand.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Vreme exagerat de calda, luni, in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi de pana la 37 de grade. Prognoza meteo
Vreme exagerat de calda, luni, in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi de pana la 37 de grade. Prognoza meteo

Luni se anunta o zi fierbinte in cea mai mare parte a tarii. Canicula se extinde si va cuprinde indeosebi zonele de campie, pe unde si disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN SI PORTOCALIU in aceste zile, in Romania. Temperaturile maxime vor fi de 37 de grade, la umbra
COD GALBEN SI PORTOCALIU in aceste zile, in Romania. Temperaturile maxime vor fi de 37 de grade, la umbra

Aproape toata tara se afla de vineri sub cod galben, dupa ce un nou val de canicula cuprinde toata Romania. Sambata, unele judete vor intra sub cod portocaliu.

Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare
Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare

Astazi temperaturile continua sa creasca, iar in sudul si vestul tarii, din loc in loc vom avea canicula. Ploile vor fi foarte putine si pot sa apara la munte si in vestul extrem, iar maximele termice se vor situa intre 29 si 36 de grade.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.