Patru morti dupa o bataie cu furci si topoare intre doua familii de romi din Focsani. Doua persoane au fost retinute

×
Codul embed a fost copiat

Trei barbati si o femeie au murit marti noaptea, in Focsani, in urma unei batai cu topoarele, in care au fost implicate mai multe familii de romi.

Sase presupusi agresori au fost audiati de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, iar doi dintre ei au fost retinuti. Potrivit anchetatorilor, cele patru victime fac parte din aceeasi familie, iar la aceasta ora nu se stie foarte clar motivul scandalului.

Martorii incidentului descriu bataia ca pe un adevarat razboi. Inarmati cu topoare participantii la scandal au lovit fara mila. Trei barbati, rude intre ei, au fost omorati pe loc.

Vecina: "Pentru o nora, ca s-a maritat o nora, a lasat copiii, a lasat unul la leagan si a cerut ieri baiatul asta care a facut crima, da-mi copilul daca nu imi dai copilul se intampla ceva si ea a zis o prostie. L-a luat si l-a batut, a batut-o pe mama fetei. Mai pe seara au venit peste ei aici tatal fatei care s-a maritat, a venit peste Argint aici cu coasele, cu topoarele cu fratii lui si s-a intamplat."

La spital au ajuns alte doua victime ale scandalului. O femeie de 44 de ani, sotia unuia dintre cei ucisi in incaierare, dar si o tanara de 22 de ani. Femeia de 44 e ani nu a putut fi salvata. Politistii au reusit sa identifice opt suspecti, iar pe sase dintre ei i-au si adus la audieri. Doi dintre participantii la scandal sunt cautati si la aceasta ora.

Citește și
Politisti acuzati ca ar fi batut doi tineri din Craiova
Doi tineri din Craiova sustin ca au fost batuti de politistii rutieri. Acestia nu ar fi oprit la semnalul agentilor
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Primarul din Focsani: Cei implicati in conflictul cu topoare au mai provocat scandaluri, dar nu de asemenea amploare

Primarul din Focsani, Cristian Misaila, a declarat, miercuri, pentru News.ro ca in conflict sunt implicati membrii unei familii de romi care au mai provocat scandaluri, insa niciodata atat de violente. Primarul spune ca acest conflict - in care au fost folosite topoare, bate si cutite - este cel mai sangeros din ultimii 20 de ani si ca nu putea fi prevenit intrucat "nu se poate pune cate un politist la usa fiecaruia”.

”Este un incident cu totul neprevazut, un incident fara precedent in municipiul Focsani, o rafuiala intre membrii unor familii de romi. Din pacate, acest conflict s-a soldat cu decesul a patru cetateni. Din informatiile pe care le am, scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, a fost un conflict spontan, care acum este sub cercetarea anchetatorilor. Au fost deja prinse mai multe persoane, care acum se afla la Parchet”, a afirmat primarul.

El a mai spus ca, din informatiile pe care le detine, cei implicati au avut conflicte si in trecut: ”Din informatiile pe care le detin, au mai avut conflicte, nu pe teritoriul municipiului, s-au mai rafuit cu diverseocazii, la anumite targuri din zona Vidra, dar nu de asemenea amploare. In familiile de romi, avand in vedere legile lor interne, se mai intampla asemenea rafuieli, dar care nu au degenerat niciodata in asemenea tragedie”, a spus Misaila.

Primarul sustine ca locuitorii din Focsani nu trebuie sa se simta in pericol, conflictul din noaptea de marti spre miercuri fiind "doar o disputa din cadrul unei familii, fara a atenta la cetatenii de pe strada".

”A fost totul foarte rapid, 5-10 minute a durat tot conflictul, apoi agresorii au fugit, dar au fost prinsi rapid. Nu sunt probleme in ceea ce ii priveste pe cetatenii orasului, care trebuie sa se simta in siguranta. Mai mult de a suplimenta patrulele de politisti pe strazile din Focsani nu aveam ce face, nu putem pune cate un politist la usa fiecaruia”, a adaugat Misaila.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca scandalul ar fi pornit de la o femeie care si-a parasit barbatul pentru un altul. Victimele sunt o femeie de 44 de ani, sotul acesteia, copilul celor doi si fratele sotului. O tanara de 22 de ani, insarcinata in 12 saptamani, a fost ranita usor in incident si a ajuns la Spitalul Judetean Focsani, dar a refuzat internarea.

Sase suspecti audiati, 2 sunt cautati de politie

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, incidentul a izbucnit in jurul orei 00.30, pe strada Gheorghe Doja din Focsani, intre membrii a doua grupari interlope. In conflictul izbucnit intre cele doua grupari - una dintre ele cunoscuta sub numele Mustafa - au fost folosite furci si topoare.

Trei barbati au fost loviti cu topoarele si au decedat pe loc, in timp ce o a patra persoana, o femeie, a fost preluata de medici si transportata la Spitalul Judetean din Focsani, avand o plaga injunghiata. Femeia, in varsta de 44 de ani, a decedat la scurt timp, la unitatea medicala.

Unul dintre autori, Mustafa Argint, de 47 de ani, a declarat pentru Ziarul de Vrancea, cum s-ar fi petrecut lucrurile. "Am dat si eu cu ce am putut. Si eu si baiatul asta. Am dat cu o ranga si cu o bata din aceea, de cioban. Am avut si cutit. Am dat si cu cutitul. L-am taiat pe ala la gat, am dat si cu cutitul in ea (... ) mai este unul, tot eu l-am taiat si pe ala", a spus Mustafa Argint.

Atentie, imaginile va pot afecta emotional!

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vrancea, sase din opt suspecti in acest caz au fost prinsi si sunt audiati, miercuri, la Parchet, iar alti doi sunt cautati de politisti, fiind instituite filtre in tot judetul.

Politistii spun ca este cel mai grav incident produs in ultimii 20 de ani in Focsani.

Foto: ziaruldevrancea.ro

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe
Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe "interzis", iar un elev sare la bataie

Un jurnalist, care a filmat mai multe masini oprite neregulamentar, in timpul unui examen auto, a fost la un pas sa fie luat la bataie, de un candidat, chiar in fata politistului.

Doi tineri din Craiova sustin ca au fost batuti de politistii rutieri. Acestia nu ar fi oprit la semnalul agentilor
Doi tineri din Craiova sustin ca au fost batuti de politistii rutieri. Acestia nu ar fi oprit la semnalul agentilor

Doi tineri din Craiova sustin ca ar fi fost batuti cu pumnii si picioarele de oamenii legii, chiar in sediul politiei rutiere din oras.

Patru persoane ranite si doua masini avariate in Dambovita, dupa ce doua grupari rivale s-au luat la bataie
Patru persoane ranite si doua masini avariate in Dambovita, dupa ce doua grupari rivale s-au luat la bataie

Scandal sangeros la Titu Targ, in judetul Dambovita! Patru persoane au fost ranite si doua masini avariate, dupa ce doua grupari rivale s-au luat la bataie.

O candidata conservatoare din Franta a fost agresata fizica in timp ce incerca sa castige electorat
O candidata conservatoare din Franta a fost agresata fizica in timp ce incerca sa castige electorat

Nathalie Kosciusko-Morizet, in varsta de 44 de ani si mama a doi copii, a ramas inconstienta pe asfalt, dupa ce un barbat a lovit-o.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.