Barbatul care punea bombe in carti, arestat pentru 30 de zile. Cum s-a aparat JOKERUL in fata judecatorului

Ultimul update: Luni 15 Septembrie 2014 07:13
Data publicarii: Vineri 12 Septembrie 2014 19:59
Categorie: Actualitate

Individul poreclit Jokerul, care le-ar fi trimis bombe prin posta rudelor fostei sotii, a fost arestat pentru 30 de zile. Procurorii sustin ca suspectul este deosebit de periculos.

Ar fi confectionat mai multe bombe artizanale, care au ajuns la persoanele cu care era in conflict. Iar in timpul urmaririi penale, i-a aruncat fostei neveste masina in aer.

Primul dispozitiv explozibil a fost expediat, spun procurorii, pe 30 decembrie 2010. Victima a fost un batran de 67 de ani, cu familia caruia Jokerul era la cutite. Apoi, in anul urmator, tot in luna decembrie, un alt pachet in care se afla o carte plina cu materiale explozibile a fost expediat rudelor fostei sale sotii.

Cea care a deschis coletul a stat in spital noua zile. Totodata, pe toata durata urmaririi penale, barbatul ar fi aruncat in aer, folosind aceleasi dispozitive, trei masini.

Vineri, suspectul Alin Bitica a fost citat de procurori la Tribunalul Teleorman, pentru ca i-ar fi trimis fostei sotii un mesaj de amenintare sa isi retraga plangerile.

"Cu partea vatamata Bogdanel Denisa nu am mai discutat de ani de zile", a spus acesta.

In sala de judecata, barbatul nu a reusit sa ii convinga pe judecatori ca e nevinovat. Alin Bitica a fost ridicat de politisti direct din sala de judecata, asta dupa ce judecatorul a decis la finalul sedintei sa inlocuiasca de indata masura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv.

Prima data, Alin a fost arestat in anul 2011, pentru ca nu a respectat regimul materialelor explozibile. Dar a avut noroc. Probele au fost considerate la acea vreme insuficiente de politisti si procurori, iar la expertiza a reiesit ca barbatul ar fi folosit materiale pirotehnice, iar pedeapsa in acest caz era mult mai mica. Judecatorii l-au pus in libertate, iar dupa 21 de zile procurorii au cerut in baza altor probe punerea sa sub control judiciar.

"Sunt absolut sigur, convins, ca l-a pus sub control judiciar ca sa poata sa-l aresteze, sa-l incalce", a spus Nastase Radian, tatal inculpatului.

In ultimii ani insa, Bitica nu a stat degeaba. A dat statul in judecata pentru perioada petrecuta in arest si a cerut daune de 500.000 de euro. O instanta i-a dat castig de cauza si i-a aprobat daune de 500 de euro. Bitica nu a fost insa multumit si a facut recurs. Avocatul sa crede ca de aici i se trage totul.

"Atunci s-au inceput presiunile asupra mea ca avocat si asupra domnului Bitica si a domnului Mocanu. Pentru ca Bitica statea linistit pana acum. Si a fost redeschis acum de domnul procuror Varga, ca nu mi-e frica de el", a spus avocatul Creata Iulian.

Decizia de vineri nu e definitiva, fiind deja atacata cu recurs. Intre timp, procurorii anunta ca au terminat ancheta si vor trimite dosarul in judecata. Daca va fi gasit vinovat, Bitica va petrece multi ani dupa gratii.

JOKERUL, individul care ascundea bombe in carti, a fost trimis in judecata. Marturiile celor care au primit colete explozive

JOKERUL, individul care ascundea bombe in carti, a fost trimis in judecata. Marturiile celor care au primit colete explozive

printul Nicolae, Alina Binder

Prințul Nicolae și-a anunțat logodna pe Facebook: Alina este o persoană foarte specială

Scandalul Tarom. Surse: Directorul general a demisionat, după ce premierul a anunțat un control

Operațiune de salvare complicată, după ce o ursoaică s-a prins într-un gard de sârmă

avion prăbuțit în Iași

Ancheta prăbușirii avionului din Iași. Supraviețuitorul a dat primele declarații

Autobuz cu pasageri, în flăcări, la Galați. Călătorii au reușit să se salveze la timp

Opt oameni au fost răniți, în Vrancea, în urma unui accident în lanț