Schema prin care o retea de infractori plasa bani falsi in piata. Bancnotele aveau detalii de "securitate" din scoci

Ultimul update: Sambata 29 Noiembrie 2014 07:05
Data publicarii: Miercuri 26 Noiembrie 2014 14:35
Categorie: Actualitate

Avertisment ingrijorator lansat de procurorii DIICOT. Romania este impanzita de bancnote false de o suta de lei. Banii erau falsificati intr-un mod rudimentar, insa asemanarea cu cei adevarati e destul de mare.

Anchetatorii au reusit sa confiste miercuri echipamentele folosite de membrii unei grupari specializate in aceasta afacere si i-au adus pe suspecti cu jandarmii la interogatoriu.

28 de locuri din Bucuresti, Giurgiu si Constanta au fost perchezitionate. Procurorii vorbesc despre o grupare periculoasa, care inca din luna martie ar fi reusit sa plaseze pe piata din Romania 750 de bancnote de 100 de lei false.

Bancnotele ar fi fost tiparite, spun anchetatorii, cu ajutorul unor imprimante performante, insa pe hartie obisnuita, nu pe cea speciala folosita de Banca Nationala. Iar in locul ferestrelor transparente pe care le intalnim pe bancnotele oficiale, falsificatorii foloseau... scoci.

Miercuri dimineata, procurorii au descins la adresele unde se aflau echipamentele pentru falsificarea banilor. Anchetatorii spun ca unele dintre aceste imprimante au fost vandute dupa cateva folosiri pe site-uri specializate. Cele mai multe dintre aceste echipamente insa sunt acum in posesia autoritatilor.

Mandate de arest pentru trei suspecti care actionau la fabrica de bani falsi din Oradea. Gruparea era monitorizata de un an

Mai grav este insa ca, pe langa cele 750 de bancnote depistate pana acum, in circulatie s-ar putea afla si alti bani falsi.

Banii erau plasati pe piata in oboare, inclusiv prin intermediul contrabandistilor de tigari. Inclusiv in Dragonul Rosu au fost folositi acesti bani. Marfurile astfel cumparate puteau fi vandute rapid mai departe.

Urmele fabricii de bani falsi de la Oradea. Ce s-a intamplat cand un roman a vrut sa plateasca o portie de mici cu 50 de euro

Urmele fabricii de bani falsi de la Oradea. Ce s-a intamplat cand un roman a vrut sa plateasca o portie de mici cu 50 de euro

Loto

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 23 noiembrie 2017

Un tânăr eliberat în baza recursului compensatoriu şi-a agresat bunica

România donează 100.000 dolari pentru reconstrucția Caraibelor în urma uraganelor din septembrie

Atenție la apelurile scurte din țări exotice. Pățania unui român sunat din Tanzania

Scumpirile ouălor și untului, anchetate de Consiliul Concurenței

Mihai Tudose promite că va ”îngheța” amenzile pentru șoferi

lemne

Decesul unui tânăr împuşcat în pădure a dus la înmulţirea controalelor la hoţii de lemne din Mureş

Un șofer a fugit de la locul accidentului, deși era nevinovat. Descoperirea făcută de polițiști

Stela Popescu, la ”Vorbește lumea”. ”Poate ar trebui să mă retrag”

Actrița Cristina Stamate, în stare gravă la spital

Stela Popescu, o carieră bogată în teatru și televiziune. ”Profesia asta mi-a luat toată viaţa”

Monologul emoționant al Stelei Popescu din Las Fierbinți, despre învățământul românesc