Au plătit sume uriașe pentru apartamente de lux, dar blocul s-a ”blocat” la parter

Ultimul update: Luni 12 Februarie 2018 20:55
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2018 16:59
Categorie: Actualitate

În plin boom imobiliar, într-o Românie în care se construiește și se cumpăra masiv, există și dezvoltatori, care nu se țin de cuvânt. 

Unii sunt acuzați de clienți că le-au promis case și apartamente de lux, însă după ce le-au luat banii au dispărut fără urmă.

Peste 90 de familii au plătit sume uriaşe pentru a dobândi un apartament de lux în Braşov şi aşteaptă de un an şi jumătate ridicarea blocului lor de 14 etaje, care trebuia să fie gata în primăvara anului trecut.

În acest moment, clienţii care inspectează şantierul încremenit văd doar parterul, iar reprezentanţii companiei vin cu scuze şi promit că vor găsi curând finanţare pentru a termina lucrările. La capătul răbdării, oamenii au făcut plângere la poliţie pentru înşelăciune şi cer să fie despăgubiţi.

Ansamblul rezidenţial promis părea că va îndeplini visul oricărui client. Blocul desenat de arhitecţi oferea o privelişte excepţională asupra Brasovului, design în stil new-yorkez, spaţii largi de locuit şi ferestre tip cortina pe toată înălţimea peretelui.

Statul le dă până la 40.000 lei românilor care fac reparaţii în casă. Care sunt condiţiile

Oamenii spun că au plătit între 3.000 şi 80.000 de euro în avans şi privesc acum neputincioşi la şantier. Mulţi dintre ei au rămas cu credite la bănci.

Miu Bogdan: ”Stau tot în chirie şi plătesc şi bancă în loc să iau ceva la copil să aibă şi el, plătesc şi bancă pentru alţii care stau în afara ţării şi se distrează.”

Unul dintre investitori a plecat din ţară şi a început să distribuie pe pagina lui de Facebook filme în care parcă delirează, susţin cei ce le-au văzut: se crede Dumnezeu şi vorbeşte incoerent.

Într-o scrisoare adresată clienţilor, ceilalţi asociaţi spun că din cauza lui firma şi-a pierdut credibilitatea şi nu mai găseşte finanţare.

Păgubiţii au făcut plângeri la poliţie pentru că, susţin ei, au fost înşelaţi.

Unul dintre creditori a cerut insolvența firmei, iar marți judecătorii se vor pronunţa pe această temă. Reprezentanţii companiei refuză să comenteze situaţia.

Clienţii povestesc că li s-a cerut să aibă răbdare până în iunie 2019, când, conform unor noi promisiuni, le vor fi livrate apartamentele mult visate. Reprezentanţii companiei le-au explicat că declararea falimentului firmei nu este o soluţie convenabilă. Cel mai valoros activ al firmei este terenul pe care se ridică imobilul, dar acesta e ipotecat.

În cazul insolvenței, primul care-şi va recupera banii va fi cel ce deţine ipotecă, iar clienţii ar pierde sumele investite în acest proiect. Administratorii susţin că-l vor îndepărta din firmă pe investitorul care le creează probleme, ceea ce va permite găsirea unor finanţatori. Oamenii nu ştiu însă dacă mai pot accepta toate aceste argumente.

Agenții imobiliari, ne dau câteva ponturi, ca să nu cădem, în plasa constructorilor neserioși. Oamenii trebuie să verifice cu atenţie profilul dezvoltatorului înainte să bată palma, să vadă dacă a avut şi alte proiecte înainte şi ce spun clienţii despre el.

Andrei Gornea, agent de vânzări: ”Este o mare atracţie când vrei să cumperi doar pe proiect, dezvoltatorii vin cu oferte speciale, discount considerabil şi îi ispiteşte pe cumpărători să facă acest pas, să dea avans, noi nu recomandăm lucrul acesta pentru că este bine să vezi mai mult din ceea ce vei cumpăra."

Cei care nu se pricep să facă astfel de investigaţii, pot apela la agenţii.

Cât vor creşte salariile bugetarilor până în 2022. Nimeni nu ştie de unde vin banii

Cât vor creşte salariile bugetarilor până în 2022. Nimeni nu ştie de unde vin banii

klaus iohannis

Preşedintele Iohannis, fotografiat la schi, în Munții Șureanu

Primăria Brazi, Prahova, vrea stații de autobuz ca în Dubai. S-au alocat 100.000 €

Întrecere în prepararea cărnii de porc la Oradea. ”Porcu-i bun oricând”

Dispariția dronei subacvatice ”Vasilică” aduce acuzații grave. S-a început urmărirea penală

Sentințele definitive, așteptate ani de zile în România din cauza numărului mare de dosare

Polițistul Eugen Stan putea fi prins mai devreme, dar a fost acoperit. Concluziile raportului corpului de control al MAI

elena udrea inquam

Elena Udrea este însărcinată cu gemeni

Ce spune președintele CNCD despre exprimarea privind autiștii, făcută de Viorica Dăncilă

Protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni. Pleșoianu: ”Iohannis, într-o eroare totală”

Parlamentul vrea să interzică RA-APPS să mai vândă din bunurile confiscate de la Ceaușescu

Scandalul polițistului agresor. ”Stările atipice” ale polițistului, semnalate printr-un formular

Metoda uluitoare inventată de un sucevean prin care jefuia femei luate la ocazie