Statia de metrou Piata Victoriei nu se inchide. Solutiile gasite de ANPC pentru protectia calatorilor la metrou

Ultimul update: Duminica 31 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016 14:06
Categorie: Actualitate

''Statia de metrou Piata Victoriei aflata pe Magistrala 2 pune in pericol viata calatorilor si activitatea trebuie oprita''. Anuntul comisarilor de la Protectia Consumatorilor a provocat joi consternare.

Ei au plecat de la reclamatia unei femei, care s-a plans ca si-a prins piciorul intre peron si vagon. Cei de la metrou sustin insa ca incidentul cu pricina nu se vede pe camerele de supraveghere, dar si ca distanta dintre tren si peron respecta toate normele tehnice.

Cei de la Protectia Consumatorilor au decis ca statia de metrou Piata Victoriei de pe Magistrala 2 este prea periculoasa.

Paul Anghel, director general ANPC: "Aceste trenuri, in momentul in care trag la peron, lasa un spatiu suficient de mare in asa fel incat sanatatea sau poate chiar viata consumatorilor sa fie pusa in pericol, motiv pentru care am sanctionat compania cu o amenda in valoare de 20.000 de lei si tototdata s-a dat masura opririi temporare a prestarii de serviciu pana la remedierea abaterilor constatate."

Controlul a plecat de la reclamatia unei femei care si-a prin piciorul intre vagon si peron. Metrorex spune insa ca a vizionat inregistrarile camerelor de supraveghere pe care nu apare un astfel de incident.

CFR si Radet vor plati pentru mizeria din vagoane si gerul din case. Ce amenzi au primit de la ANPC

Cert este ca cei de la Protectia Consumatorilor au si solutii.

Paul Anghel, director general ANPC: "Fie prelungirea peronului cu o treapta sau cu o zona in care consumatorul sa poata sa puna piciorul in siguranta, fie o avertizare aflata la un loc vizibil."

Metrorex: "Nu s-au identificat incidente. Se circula normal"

In privinta controlului intreprins joi de echipa de inspectori ai ANPC, Metrorex precizeaza ca acesta se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12,00, si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016, potrivit careia reclamanta si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei.

"Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens", spune Metrorex.

Referitor la distanta dintre tren si marginea peronului, compania precizeaza ca aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.

"Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11,45 si 13,35). Totodata, precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz asa cum s-a prezentat in mass-media - inchiderea vreunei statii de metrou", subliniaza Metrorex.

Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou - Piata Victoriei 1 si 2 - sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare, precizeaza reprezentantii companiei.

Aceeasi situatie, rezolvata la Londra cu un avertisment scris pentru calatori

Avertizarea este o practica veche la primul metrou din lume, cel din Londra, unde celebrul mesaj "Mind the gap" le aminteste calatorilor de spatiul dintre tren si peron. Acesta se aude in difuzoare de fiecare data cand trenul opreste in statie.

Acelasi avertisment este afisat in trenurile de metrou, dar este scris si pe peron.

Tot la metroul londonez gasim aceeasi problema la statiile in curba ca cea de la Piata Victoriei. Adica spatiul dintre tren si peron este mai mare fie la capetele vagoanelor, fie la mijlocul lor, in functie de sens.

Acelasi argument il aduce si Metrorex, care adauga insa ca in discutiile cu ANPC nu au fost identificate eventuale masuri.

In plus nu se pune problema inchiderii statiei care functioneaza de 30 de ani fara incidente.

 

Decizia luata de ANPC dupa ce o femeie a ajuns la spital pentru ca a mancat cassava. Conditiile in care se poate consuma

Decizia luata de ANPC dupa ce o femeie a ajuns la spital pentru ca a mancat cassava. Conditiile in care se poate consuma

sofer

Un român s-a filmat în timp ce conduce fără permis, în Londra. "Am 100, la mișto"

Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva, cere statului despăgubiri de jumătate de milion de lei

Drumurile din țară, nesigure în cazul unui viscol. Perdelele forestiere trebuiau înființate încă din 1998

Mai mulți bucureșteni, păcăliți de falși inspectori ISU

Doi recuperatori olandezi au căutat fără succes o bicicletă furată, în Bacău

justitie UE

APCE trage România de urechi, pentru că nu își rezolvă problemele din justiție

Doi bărbați, cercetați de autorități. Ei au agresat polițiștii care i-au prins urinând pe o mașină

Cimitir vandalizat de către mai mulţi tineri. " "De 27 de ani suntem aici şi nicioadata nu s-a întâmplată aşa ceva"

O femeie și un biciclist, spulberați de 2 cai nesupravegheați

Din cauza căldurii, şerpii veninoşi au ieşit din adăpost în Banat

Bărbatul din Neamț convertit la islamism, adus în fața judecătorilor. Vrea să fie eliberat