Cum va fi vremea de Paste. Cate grade vor arata termometrele pe litoral si in restul tarii

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 16:52
Categorie: Vremea

Meteorologii spun ca anul acesta, de Paste, adica pe 1 Mai, termometrele vor indica si 20 de grade Celsius. Este drept ca sunt anuntate si precipitatii, insa pe litoral si in orasele din sudul tarii sansele de ploaie sunt ceva mai reduse.

Abia din aprilie vine primavara. Cei care si-au propus sa petreaca pastele pe litoral au luat in principiu cea mai buna decizie. In Sudul si Sud Estul tarii este anuntata vreme buna.

Se vor inregistra peste 20 de grade Celsius pe timp de zi.

Florinela Georgescu, director executiv INMH: ''Luna mai debuteaza de foarte multe ori cu o vreme capricioasa, pare a duce temperaturi si ele destul de apropiate de normal in mare parte a teritoriului exceptand regiunile nordice si centrale unde ar putea fi si episoade mai racoroase.''

Cei care vor pleca la munte trebuie sa stie ca sunt anuntate ploi insemnate pe Valea Prahovei. Temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale lunare adica 9 grade Celsius.

Ploi, ninsori si vant puternic in urmatoarele zile in Romania. Cum va arata vremea la final de saptamana

Si in Nordul Moldovei, la manastiri, este posibil ca vremea sa nu fie teribila. Estimarile centrului european pentru prognoze din Anglia arata ca in Nordul tarii, pe timp de zi, se vor inregistra intre 10 si 15 grade si ploi peste medie.

Ion Sandu, director general INMH: ''Putem sa aveam inundatii intr-o zona intr-o zi si dupa aceea seceta in restul lunii acestea sunt manifestarile schimbarilor climatice

Iulie si august, sub semnul secetei

Lunile iulie si august vor sta, in acest an, la fel ca si in 2015, sub semnul secetei, cele mai mari deficite de apa fiind semnalate in zonele de sud, sud-est, est si vest, arata estimarile de specialitate.

Datele au fost prezentate miercuri in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, de catre oficialii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Lunile iulie si august vor sta sub semnul secetei, la fel ca in anul trecut, cand am avut o seceta grea. Anul trecut, am spus ca vor fi precipitatii excedentare in aprilie si mai. In martie, anul trecut, si chiar in aprilie, au fost inundatii la Galati. Prin urmare, prognoza pe termen lung s-a adeverit. Ce vreau sa spun este ca, anul acesta, la nivel national, in aprilie, mai si iunie vor fi cantitati peste norme, dar s-ar putea ca la Bacau, de exemplu, sa fie seceta. Daca informatiile sunt interpretate corect, pot fi utile si pe termen lung', a afirmat Ion Sandu, directorul general al ANM.

La randul sau, Elena Mateescu, director executiv in cadrul ANM, a mentionat ca, din punct de vedere agrometeorologic, in majoritatea regiunilor agricole, rezerva de umiditate din solul agricol va fi deficitara, in special in regiunile sudice, sud-estice, estice si vestice.

"In intervalul iulie-august 2016, rezerva de umiditate a solului in cultura de porumb, pe profilul de 0-100 cm, va putea inregistra valori scazute si deosebit de scazute in majoritatea regiunilor regiunilor agricole. Cele mai mari deficite de apa in sol sunt posibile in regiunile agricole din sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, unde seceta pedologica va fi extrema sau deosebit de puternica", potrivit specialistului ANM.

 

Avertismentul facut de Organizatia Meteorologica Mondiala. Temperaturile globale din viitor

Avertismentul facut de Organizatia Meteorologica Mondiala. Temperaturile globale din viitor "vor afecta sanatatea populatiei"

ceata

Cod galben de ceaţă în 19 judeţe, vizibilitate extrem de scăzută

Vremea 21 octombrie 2017: Zona unde se vor înregistra temperaturi de vară

Vremea se menține frumoasă vineri, dar se va răci de duminică. Prognoza meteo

Atmosferă de vară joi, cu temperaturi foarte ridicate. Prognoza pentru finalul săptămânii

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. În Vest temperaturile vor atinge 29 de grade

Vreme deosebit de caldă, cu temperaturi ce ajung la 28 de grade, marti. Prognoza pe 3 zile

vremea

Vreme frumoasă, cu maxime de 26 de grade. Prognoza pentru următoarele zile

Vremea rămâne plăcută în majoritatea zonelor. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Vremea se răcoreşte sâmbătă. Maximele vor fi de la 13 la 23 de grade

Vremea 13 octombrie 2017: pe creste ar putea apărea lapoviță. Cum va fi vremea în weekend

Vremea 12 octombrie 2017: vreme caldă, cu intensificări ale vântului. Unde va ploua

Vremea 11 octombrie 2017: se încălzește ușor. Prognoza pe următoarele 3 zile