Cum va fi vremea de Paste. Cate grade vor arata termometrele pe litoral si in restul tarii

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 16:52
Categorie: Vremea

Meteorologii spun ca anul acesta, de Paste, adica pe 1 Mai, termometrele vor indica si 20 de grade Celsius. Este drept ca sunt anuntate si precipitatii, insa pe litoral si in orasele din sudul tarii sansele de ploaie sunt ceva mai reduse.

Abia din aprilie vine primavara. Cei care si-au propus sa petreaca pastele pe litoral au luat in principiu cea mai buna decizie. In Sudul si Sud Estul tarii este anuntata vreme buna.

Se vor inregistra peste 20 de grade Celsius pe timp de zi.

Florinela Georgescu, director executiv INMH: ''Luna mai debuteaza de foarte multe ori cu o vreme capricioasa, pare a duce temperaturi si ele destul de apropiate de normal in mare parte a teritoriului exceptand regiunile nordice si centrale unde ar putea fi si episoade mai racoroase.''

Cei care vor pleca la munte trebuie sa stie ca sunt anuntate ploi insemnate pe Valea Prahovei. Temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale lunare adica 9 grade Celsius.

Ploi, ninsori si vant puternic in urmatoarele zile in Romania. Cum va arata vremea la final de saptamana

Si in Nordul Moldovei, la manastiri, este posibil ca vremea sa nu fie teribila. Estimarile centrului european pentru prognoze din Anglia arata ca in Nordul tarii, pe timp de zi, se vor inregistra intre 10 si 15 grade si ploi peste medie.

Ion Sandu, director general INMH: ''Putem sa aveam inundatii intr-o zona intr-o zi si dupa aceea seceta in restul lunii acestea sunt manifestarile schimbarilor climatice

Iulie si august, sub semnul secetei

Lunile iulie si august vor sta, in acest an, la fel ca si in 2015, sub semnul secetei, cele mai mari deficite de apa fiind semnalate in zonele de sud, sud-est, est si vest, arata estimarile de specialitate.

Datele au fost prezentate miercuri in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, de catre oficialii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Lunile iulie si august vor sta sub semnul secetei, la fel ca in anul trecut, cand am avut o seceta grea. Anul trecut, am spus ca vor fi precipitatii excedentare in aprilie si mai. In martie, anul trecut, si chiar in aprilie, au fost inundatii la Galati. Prin urmare, prognoza pe termen lung s-a adeverit. Ce vreau sa spun este ca, anul acesta, la nivel national, in aprilie, mai si iunie vor fi cantitati peste norme, dar s-ar putea ca la Bacau, de exemplu, sa fie seceta. Daca informatiile sunt interpretate corect, pot fi utile si pe termen lung', a afirmat Ion Sandu, directorul general al ANM.

La randul sau, Elena Mateescu, director executiv in cadrul ANM, a mentionat ca, din punct de vedere agrometeorologic, in majoritatea regiunilor agricole, rezerva de umiditate din solul agricol va fi deficitara, in special in regiunile sudice, sud-estice, estice si vestice.

"In intervalul iulie-august 2016, rezerva de umiditate a solului in cultura de porumb, pe profilul de 0-100 cm, va putea inregistra valori scazute si deosebit de scazute in majoritatea regiunilor regiunilor agricole. Cele mai mari deficite de apa in sol sunt posibile in regiunile agricole din sudul, sud-estul, estul si vestul tarii, unde seceta pedologica va fi extrema sau deosebit de puternica", potrivit specialistului ANM.

 

Avertismentul facut de Organizatia Meteorologica Mondiala. Temperaturile globale din viitor

Avertismentul facut de Organizatia Meteorologica Mondiala. Temperaturile globale din viitor "vor afecta sanatatea populatiei"

vremea bucuresti

Vremea 17 decembrie 2017. Duminică seara, în Capitală va ninge

Vremea 16 decembrie 2017. Sâmbătă, maxima va atinge 15 grade C în Capitală

Cod galben de ploi, vânt şi ninsori viscolite în 15 judeţe, începând de vineri seară

Temperaturile se mențin ridicate în aceste zile. Când vine frigul și începe să ningă

Vreme neobişnuit de caldă pentru luna decembrie. Zonele unde va ploua

Explicația meteorologilor pentru vremea neobișnuit de caldă

Nori

Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Prognoza pentru următoarele zile

Temperaturile cresc ușor luni, iar de marți se încălzește semnificativ în toate regiunile

Copaci și stâlpi rupți de vânt, trafic îngreunat după ninsorile din weekend. Cât costă lemnele pentru o iarnă

Cod galben de ninsori şi vânt puternic la munte, duminică. Prognoza meteo până marți

Vreme rea în toată ţara. Copaci căzuţi şi trenuri blocate în urma ninsorilor abundente

Ninsori şi viscol la munte, precipitaţii mixte şi vânt puternic în restul regiunilor, până duminică seara