Baiatul de 9 ani care a murit din cauza unui diagnostic gresit a fost inmormantat. Mamei i s-a facut rau de mai multe ori

×
Codul embed a fost copiat

Zi infioratoare pentru parintii lui Andrei, baietelul de 8 ani, mort in spitalul din Curtea de Arges, dupa ce a fost diagnosticat gresit.

In loc sa-l vada cum creste si sa se bucure de el, ai lui i-au spus joi ramas bun. Mama copilului nici nu a putut sa intre in curtea bisericii. Durerea i-a luat si ultimele puteri. Drama acestei familii, care patimeste atat dintr-o grava eroare medicala, a tuburat si a revoltat in egala masura o tara intreaga, care n-are insa nicio putere sa faca ceva pentru ca asemenea tragedii sa nu se mai repete.

Durerea acestei femei care a vazut cum i se stinge baiatul in brate implorand ajutor este dincolo de cuvinte. Ar fi trebuit sa fie o zi fericita pentru ea, in care sa-si serbeze onomastica, alaturi de sot si de cei doi copii, doar ca soarta celui mai mare dintre baieti avea sa fie alta.

Atat mama lui Andrei, cat si alte rude au ajuns rand pe rand in ambulanta care insotea cortegiul funerar.

Parintele care l-a condus la groapa pe Andrei este acelasi care, in urma, cu 8 ani, l-a crestinat.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Silviu Dumitrache, preot: "Toata lumea este revoltata si toti parintii. Nu putem avea incredere numai in Dumnezeu, ci si in sisteme, inteleg ca sunt si ei oameni, dar e deja prea mult."

Despre revolta si, in acelasi timp, despre o uriasa nevoie de schimbare in sistemul sanitar au vorbit toti cei care si-au luat la revedere de la un copil nevinovat.

Povestea in sine este sfasietoare. Baiatul a fost diagnosticat gresit de doi medici. Niciunul nu i-a facut analize de sange sau macar o radiografie. Daca ar fi facut asta depistau din timp ca cel mic are infectie la inima si plamani. Medicul Sanda Cernat a invocat lipsa laboratorului si a unui specialist, dar in acelasi timp a refuzat sa trimita copilul la un spital mai bun. A insistat sa ii administreze tratament pentru gastro-enterolcolita.

Unchiul lui Andrei: "Rau imi pare, sa lupte pentru asta, sa bage unul in puscarie, sa invete toti minte, ce inseamna adevar si dreptate. Si-au batut joc doctorii, avand in vedere ca vor bani, mita. Asta ti-e meseria, asta faci. Ca e bani multi sau putini, asta ti-ai ales."

Pe Andrei nu l-au plans doar parintii si rudele, ci si colegii sau dascalii.

Invatatoare: "Era unul dintre cei mai bun copii ai mei, atent, invata bine, e greu sa vorbesc la trecut de un asemnea copil."

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, rele tratamente aplicate minorului si neglijenta in serviciu. Deocamdata, niciunul dintre doctori nu a fost chemat la audieri.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Revolta oamenilor a ajuns pana in fata spitalului unde a murit un copil de 8 ani. Reactia medicului:
Revolta oamenilor a ajuns pana in fata spitalului unde a murit un copil de 8 ani. Reactia medicului: "De mana mea a murit?"

Povestea tragica a lui Andrei, baietelul mort in chinuri, la spitalul din Curtea de Arges, starneste valuri de revolta.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.