Ancheta in cazul educatoarei din Bucuresti care i-ar fi terorizat pe copii. "Sa nu faci pipi in pat ca te jupoi"

Ultimul update: Joi 23 Februarie 2017 07:04
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2017 19:05
Categorie: Actualitate

Inspectoratul Scolar Bucuresti a inceput o ancheta, care o vizeaza pe educatoarea acuzata ca ar fi terorizat cativa copii de numai trei ani. Inspectorii au mers luni dimineata la gradinita si au discutat cu toate persoanele implicate.

Intre timp, femeia este asteptata si la politie, unde doi dintre parinti au depus o plangere pe numele ei. Acestia au adus noi inregistrari care surprind modul in care educatoarea le vorbea celor mici.

Inregistrare gradinita: "Uite-l ma pe asta, nu e in pat! Du-te si fa pipi. Sa nu faci in pat ca te jupoi! Misca-te mai repede."

Inregistrare gradinita: "Da ma astia jos odata, scalambatule, treci in pat! Da sacul ala portocaliu, da-l incoa. Asa, da sa punem, asta... Sa nu te mai pisi in pat ca te strang de gat!"

Aceste inregistrari au fost facute in zile diferite, la aceeasi gradinita din Bucuresti, la aceeasi grupa si cu aceeasi educatoare. Asta arata ca femeia obisnuia sa abuzeze verbal copiii din grupa mica.

Aceste dovezi audio au fost predate atat inspectoratului scolar care a inceput verificarile, cat si politiei, unde mama unuia dintre copilasi, care a fost tinta abuzurilor, a depus o plangere penala.

Julieta Szasz, mama baiatului: "Am fost chemata de comisie si intrebata despre cum se poarta educatoarea si eu le-am spus ce a facut, ca nu mi se pare normal sa se poarte asa si inspectorii mi-au pomis ca se vor lua masuri."

Politia Capitalei s-a autosesizat in cazul unei educatoare care a fost inregistrata in timp ce agresa verbal un copil

Masurile pot merge de la o mustrare care sa fie trecuta in contractul de munca, pana la reducerea salariului pentru cateva luni si, in cea mai grava situatie, concedierea educatoarei. Parintii vor ca si directoarea sa dea explicatii in fata anchetatorilor. Si asta pentru ca, sustin parintii, directoarea ar fi stiut despre comportamentul abuziv al educatoarei insa nu a facut nimic.

Educatoarea nu a venit luni la gradinita. Ea ar fi sustinut in fata parintilor ca se purta asa cu cei mici pentru ca asa puteau fi educati.

Inregistrare gradinita: "Dezbraca-te ma de incaltari, de pantaloni, de toate, da bluza jos. Cine dracu vrei sa te dezbrace?"

Dar comportamentul este gresit, spun psihologii. Nu asa poate fi invatat un copil de trei ani sa mearga singur la toaleta, ori sa se imbrace fara ajutor.

Psiholog: "Incheiatul si descheiatul nasturilor, copilul poate nu stie, dar educatorul are posibilitatea in gradinita, exista o gramada de papusi speciale pentru a invata copilul sa isi incheie nasturii sau sa isi lege sireturile sau fermoarul. Si atunci copilul prin joc va invata acest lucru si automat isi va forma acest reflex. Nu invatam altfel, orice se invata foarte usor prin joc sau prin cantat."

Reprezentantii Inspectoratului scolar Bucuresti au anuntat ca abia la sfarsitul saptamanii vor avea un rezultat al anchetei.

Noua inregistrare de la gradinita din Capitala, unde o educatoare a abuzat verbal copii. Reactia directoarei

Noua inregistrare de la gradinita din Capitala, unde o educatoare a abuzat verbal copii. Reactia directoarei

werner wolff

Un fost director din cadrul Automobile Bavaria, al cincilea şef al Tarom din acest an

Revederea emoționantă dintre un român și cătelul lui. ”O iubește pe Bela mai mult decât pe mine”

Accident în lanț, în Maramureș, după ce o basculantă cu nisip s-a răsturnat în trafic, peste o mașină

Deținuții din Timișoara, angajați la un call-center. Câți bani primesc

Imagini șocante cu un câine de luptă care atacă un cățel, după ce este asmuțit de stăpân

Stația de tratare pentru lacul de levigat de la Pata Rât nu poate fi montată din cauza birocrației

furt

Comună din Braşov, terorizata de un grup de hoți. Au furat sume mari de bani

Incendiul din Constanța, pus de un militar. Cascheta sa, descoperită la fața locului

Cinci saci plini cu milioane de cartele SIM, găsiţi pe o stradă din Capitală

Ambulanță atacată de rudele unei paciente. Femeia a murit pentru că medicii n-au putut interveni

Soluția găsită de Gabriela Firea pentru problema deșeurilor din Capitală. ”Este foarte poluant”

11 stații de cercetare a cutremurelor, deschise în Galați. Investiția se ridică la 400.000 de €