Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ancheta in cazul educatoarei din Bucuresti care i-ar fi terorizat pe copii. "Sa nu faci pipi in pat ca te jupoi"

Embed:

Inspectoratul Scolar Bucuresti a inceput o ancheta, care o vizeaza pe educatoarea acuzata ca ar fi terorizat cativa copii de numai trei ani. Inspectorii au mers luni dimineata la gradinita si au discutat cu toate persoanele implicate.

Intre timp, femeia este asteptata si la politie, unde doi dintre parinti au depus o plangere pe numele ei. Acestia au adus noi inregistrari care surprind modul in care educatoarea le vorbea celor mici.

Inregistrare gradinita: "Uite-l ma pe asta, nu e in pat! Du-te si fa pipi. Sa nu faci in pat ca te jupoi! Misca-te mai repede."

gradinita Bucuresti

Inregistrare gradinita: "Da ma astia jos odata, scalambatule, treci in pat! Da sacul ala portocaliu, da-l incoa. Asa, da sa punem, asta... Sa nu te mai pisi in pat ca te strang de gat!"

Aceste inregistrari au fost facute in zile diferite, la aceeasi gradinita din Bucuresti, la aceeasi grupa si cu aceeasi educatoare. Asta arata ca femeia obisnuia sa abuzeze verbal copiii din grupa mica.

Aceste dovezi audio au fost predate atat inspectoratului scolar care a inceput verificarile, cat si politiei, unde mama unuia dintre copilasi, care a fost tinta abuzurilor, a depus o plangere penala.

Julieta Szasz, mama baiatului: "Am fost chemata de comisie si intrebata despre cum se poarta educatoarea si eu le-am spus ce a facut, ca nu mi se pare normal sa se poarte asa si inspectorii mi-au pomis ca se vor lua masuri."

parinte

Masurile pot merge de la o mustrare care sa fie trecuta in contractul de munca, pana la reducerea salariului pentru cateva luni si, in cea mai grava situatie, concedierea educatoarei. Parintii vor ca si directoarea sa dea explicatii in fata anchetatorilor. Si asta pentru ca, sustin parintii, directoarea ar fi stiut despre comportamentul abuziv al educatoarei insa nu a facut nimic.

Educatoarea nu a venit luni la gradinita. Ea ar fi sustinut in fata parintilor ca se purta asa cu cei mici pentru ca asa puteau fi educati.

Inregistrare gradinita: "Dezbraca-te ma de incaltari, de pantaloni, de toate, da bluza jos. Cine dracu vrei sa te dezbrace?"

Dar comportamentul este gresit, spun psihologii. Nu asa poate fi invatat un copil de trei ani sa mearga singur la toaleta, ori sa se imbrace fara ajutor.

Psiholog: "Incheiatul si descheiatul nasturilor, copilul poate nu stie, dar educatorul are posibilitatea in gradinita, exista o gramada de papusi speciale pentru a invata copilul sa isi incheie nasturii sau sa isi lege sireturile sau fermoarul. Si atunci copilul prin joc va invata acest lucru si automat isi va forma acest reflex. Nu invatam altfel, orice se invata foarte usor prin joc sau prin cantat."

Reprezentantii Inspectoratului scolar Bucuresti au anuntat ca abia la sfarsitul saptamanii vor avea un rezultat al anchetei.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Februarie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed