Ads by INTERNET PROTV

Ancheta DNA la varful Ministerului de Interne. Procurorii vor sa afle cum si-a facut Oprea jacuzzi pe bani publici

Embed:

Gabriel Oprea ar putea scapa basma curata in scandalul masinii de serviciu pe care i-ar fi cumparat-o ilegal sefii "Directiei de Informatii si Protectie Interna".

Chemat luni la DNA, chestorul de politie Gheorghe Nicolae, implicat si el in aceasta poveste, i-a luat apararea.

Fostul sef al celui mai important serviciu secret din Ministerul de Interne a dat prima declaratie in ancheta DNA. Chestorul principal de politie Gheorghe Nicolae este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si deturnare de fonduri. Chiar si asa ii infrunta pe procurori.

Este vorba despre controversatul dosar in care fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea (foto jos) este acuzat ca ar fi finantat de la bugetul statului Directia de Informatii si Protectie Interna cu fonduri care ar fi fost utilizate pentru cumpararea unei masini de lux, unei cabine jacuzzi si unor mobile pentru Oprea.

Gabriel Oprea la comisia juridica - Inquam

Despre masina de aproape o suta de mii de euro cumparata de DIPI din fondurile operative, alocate de Oprea special pentru protectia lui a vorbit de multe ori si fostul demnitar de la interne.

Audi-ul cumparat pentru protectia lui oprea s-a intors la DIPI pentru ca ministrul Petre Toba nici nu vrea sa auda de aceasta masina de serviciu. Nu e insa clar daca ministerul de Interne se va constitui sau nu parte civila in aceasta ancheta in care procurorii DNA vorbesc despre un prejudiciu urias, de peste 600 de mii de lei.

In acelasi dosar, sunt urmariti penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului Juridic DIPI, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, Marian Danut Iacob, comisar sef, la data faptei sef al Diviziunii Administrative in DIPI, pentru deturnare de fonduri, in forma continuata (3 acte materiale), si Nelu Zarnica, chestor principal de politie, la data faptei adjunct al sefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri, in forma continuata (2 acte materiale).

In prezent, procurorii il acuza pe Gabriel Oprea de abuz in serviciu. Deocamdata acesta nu a dat nicio declaratie in calitate de suspect.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 21 Martie 2016
Citeste mai multe despre: dipi, Gabriel Oprea, DNA, ancheta, jacuzzi, fonduri, masina de lux, MAI, politie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed