Un senator, interlopi si directori ANAF, in cea mai complexa retea de crima organizata din Romania

×
Codul embed a fost copiat

La exact noua luni de la moartea unui baschetbalist american in Giurgiu, autoritatile anunta ca cei care au legatura cu sfarsitul tanarului fac parte din cea mai complexa retea de crima organizata de pe teritoriul Romaniei.

Peste 250 de perchezitii au facut marti procurorii DIICOT, intr-un dosar cu nume rasunatoare. Sunt cercetati un senator, oameni de afaceri romani si straini, un lider de clan interlop, directori din cadrul ANAF, dar si comisari din Garda Financiara. Cu totii ar fi alimentat o caracatita care a produs numai din evaziune fiscala cu zahar un prejudiciu de 120 de milioane de euro.

Octavian Grecu este liderul clanului Butoane din Giurgiu. A devenit celebru dupa ce anul trecut a intrat in atentia autoritatilor de la Bucuresti pentru ca un apropiat de-al lui l-a ucis pe Chauncey Hardy, un baschetbalist american. Moartea sportivului a dezvaluit amicitia dintre membrii clanului Butoane si un senator al Romaniei. Cel din urma, parlamentarul Cezar Magureanu, va ajunge si el la sediul DIICOT, locul in care a fost dus marti Octavian Grecu.

Anchetatorii vorbesc despre legaturi de afaceri intre senator, prin fiica lui - care are o firma in Giurgiu - si Butoane. Societatea cu pricina este anchetata pentru rambursari ilegale de TVA.

Lista celor acuzati continua cu Nicole Saikaly, cunoscut in lumea mondena a bucurestiului ca Nicola. Fostul iubit al Ginei Pistol este cel care a adus in Romania o companie de lux de telefoane mobile. Saikaly are deja sechestru pe mai multe firme pentru o presupusa evaziune fiscala de 17 miliarde de lei vechi. Acum, apare si in acest dosar ce se intinde ca o carcatita in toata Romania.

Citește și
Cezar Magureanu
Creditul fiicei, girat de Butoane, l-a "ingenuncheat" pe senatorul Magureanu. S-a internat in spital
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Anchetatorii spun ca oamenii de afaceri adusi marti la audieri, dar si alti angajati ai lor fac parte dintr-o grupare infractionala care actiona la nivelul intregii tari. Afacerile, sustin procurorii DIICOT, erau protejate chiar de autoritatile statului.

Directorul general adjunct Nicusor Dragan si directorul de achizitii Dan Stroe, ambii de la ANAF, sunt acuzati complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional. Lor li se alatura angajati de la Garda Financiara.

Daca Nicusor Dragan are, conform declaratiei de avere, trei case in Capitala, trei terenuri intravilane, 600.000 de lei in cont, o masina si ceasuri in valoare totala de 11.000 de euro, subordonatul lui, Dan Stroe, il intrece. Directorul de achizitii de la ANAF are doua case,un teren, ceasuri, bijuterii si tablouri in valoare de 220.000 de euro, plus 3 milioane de euro in conturi.

Acuzatiile procurorilor se refera la importuri de zahar si ulei de floarea soarelui pentru care se cereau returnari de TVA. Aceasta erau ilegale, pentru ca marfa se reintorcea in acte in Romania, unde era vanduta.

In acest caz, DIICOT a declansat marti dimineata 256 de perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea. Conform DIICOT, este vorba despre un "grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii / livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si / sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA."

Unui senator al puterii ii place "la Butoane". Cum explica Cezar Magureanu prietenia cu un interlop

Intre 2010 si 2012, reteaua investigata de DIICOT-Structura Centrala dezvoltase un circuit evazionist complex, generand prejudicii statului de 40 de milioane de euro anual. In acest caz complex vor fi aduse la audieri 125 de persoane.

"Activitatea infractionala a acestor invinuiti, a fost sprijinita in diferite forme, de catre numitii: Dragan Nicusor, director general adjunct in cadrul A.N.A.F.; Stroe Dan – director achizitii in cadrul A.N.A.F.; Naipeanu Elena Madalina – angajat D.G.F.P. Giurgiu; Pacala Nadia – comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale; Popa George, Ionescu Bogdan, Zabava Marin, Sebe Stelian, Penciu Mihaita – comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetului Giurgiu, a fost sprijinita de catre invinuitul Grecu Octavian zis „BUTOANE”.

La activitatea infractionala a invinuitilor Gazdac Sorin Adrian si Gazdac Raluca Ioana, a contribuit si Magureanu Cezar Mircea, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata. Cercetarile efectuate pana la aceasta data au concluzionat faptul ca, in perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual." - se arata in comunicatul DIICOT.

Creditul fiicei, girat de Butoane, l-a "ingenuncheat" pe senatorul Magureanu. S-a internat in spital

Numele lui Cezar Magureanu a intrat in atentia opiniei publice in 2011, dupa uciderea baschetbalistului american Hardy Chauncey. Senatorul Cezar Magureanu a aparut intr-o inregistrare video din 2009 la o petrecere a clanului "Butoane". Cel care era suspectat de uciderea lui Hardy Chauncey, Ionut Tanasoaie, era prieten cu liderii clanului interlop "Butoane".

Magureanu a spus ca el este foarte popular si ca merge des la petreceri in Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii. De asemenea, parlamentarul a tinut sa mentioneze ca nu poate spune ca exista "un clan Butoane", dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el ii respecta la fel ca pe toti giurgiuvenii.

Intrebat daca nu este deranjat de faptul ca imaginea sa este asociata, in contextul scandalului legat de uciderea baschetbalistului american, cu imaginea acestui clan, Magureanu a raspuns: "Exista prezumptia de nevinovatie. Eu nu stiu o instanta sa fi dat ca el e camatar, ca a facut crima, ca a facut lucruri care contravin legilor tarii… Se vorbeste, gura lumii nu poti s-o inchizi. Eu ce sa fac acum? Sa-mi dau demisia din Senat? Sa-mi dau demisia din partid? Mai grav e ceea ce s-a intamplat, in momentele acestea grave pentru tara, mai ales pentru municipiul Giurgiu", a declarat Magureanu, citat de Mediafax.

Cezar Magureanu a fost ales in Colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, candidand din partea PDL. Senatorul a activat in grupul UNPR si apoi ca independent, iar la inceputul lunii mai a anuntat ca intra in grupul parlamentar al PSD.

Senatorul respinge toate acuzatiile DIICOT

In replica, senatorul Cezar Magureanu sustine ca nu are niciun amestec in acest caz. Intrebat de calitate are in acest dosar de evaziune fiscala, el a declarat, marti dimineata, ca este invinuit pentru constituirea si sprijinirea unei retele infractionale si ca a fost citat sa se prezinte joi la ora 13.00 la audieri la DIICOT.

Magureanu a spus ca el este un om integru, care provine dintr-o familie buna si foarte cunoscuta in Giurgiu, catalogand drept "rusinos" ceea ce se intampla. "Este rusinos ceea ce se intampla. Am o familie sanatoasa, serioasa, nu am facut nimic care sa contravina legilor, nici acum si nici inainte de 1989", a spus Magureanu.

Intrebat daca a contactat un avocat, el a spus ca nu si ca se va apara singur si va fi propriul sau avocat. Intrebat, de asemenea, despre ginerele sau, implicat si el in acest dosar de evaziune fiscala, senatorul a spus ca ginerele sau are 32 sau 33 de ani, "deci nu este minor" si poate raspunde singur. El a sustinut ca nu s-a implicat niciodata in afacerile acestuia.

"Nu m-am implicat in afacerile lui. El a facut afaceri legale, dar poate nu a avut posibilitatea sa mai plateasca unele lucruri, ca sunt vremuri tulburi. Eu nu stiu lucrurile acestea, nu am informatii", a mai spus Magureanu. Intrebat despre perchezitii la ginerele sau, Magureanu a spus ca nu stie si ca a vorbit la telefon cu fiica sa, care l-a informat ca sotul sau a fost chemat la firma marti dimineata.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Senatorul de la nunta lui
Senatorul de la nunta lui "Butoane" s-a intors la munca in carje. "Care clan? Sunteti prea incisivi"

Senatorul Cezar Magureanu a trecut cu bine peste operatia pe care a suferit-o la genunchi. Revenit la munca, nu intelege tevatura creata in jurul legaturii sale cu cei din clanul Butoane.

Creditul fiicei, girat de Butoane, l-a
Creditul fiicei, girat de Butoane, l-a "ingenuncheat" pe senatorul Magureanu. S-a internat in spital

Cum scandalul este tot mai mare senatorul Cezar Magureanu, filmat la un chef organizat de liderul clanului Butoane, s-a internat in spital cu probleme la genunchi.

Unui senator al puterii ii place
Unui senator al puterii ii place "la Butoane". Cum explica Cezar Magureanu prietenia cu un interlop

Senatorul UNPR Cezar Magureanu apare intr-o inregistrare video din 2009 la o petrecere a clanului "Butoane". Cel care este suspectat de uciderea lui Hardy Chauncey, Ionut Tanasoaie, este prieten cu liderii clanului interlop "Butoane".

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.