Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Telenovela acoperisului de pe Arena Nationala a ajuns la "eu te-am facut, eu te daram". Ce vom afla peste inca o saptamana

Embed:

Primarul intermar al Capitalei anunta ca va darama acoperisul Arenei Nationale in situatia in care comisia tehnica permanenta nu avizeaza expertiza membranei la foc, realizata in Italia.

In acelasi timp, constructorul stadionului a facut un al doilea test care a iesit favorabil pentru a obtine autorizatia de securitate la incendiu, iar asta ar trebui sa duca la deschiderea complexului sportiv.

Razvan Sava, primarul intermiar al Capitalei: "Vreau sa le transmit bucurestenilor ca, daca expertiza facuta la laboratorul din Italia nu este luata in seama, voi discuta cu constructorul Max Boegl si, in cel mai scurt timp posibil, voi schimba membrana acoperisului (folia care inveleste acoperisul) pentru a putea lua autorizatia de securitate la incendiu si pentru a putea redeschide Arena Nationala"

Declaratia primarului intermar transmite mult mai mult. Sa luam pe rand afirmatiile acestuia. Mai intai, expertiza din Italia, cea care ar duce automat la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu.

Max Bogl a expertizat membrana stadionului la un laborator al pompierilor, din Bucuresti. Rezultatul a fost prost: rezistenta la foc clasa C, adica nu se incadreaza in parametri impusi. Cu toate acestea, expertiza a fost inaintata comisiei tehnice de la Ministerul Dezvoltarii, care culmea, si-a dat consimtamantul considerand rezultatul drept unul bun.

Primaria insa, adica proprietarul stadionului, nu a fost de acord pentru ca C inseamna ca pompierii nu vor elibera autorizatia.

Max Bogl a facut un al doilea test, in Italia. De data aceasta, rezultatul a fost bun: rezistenta la foc clasa B. Numai ca acum trebuie ca testul romanesc sa fie inlocuit cu cel italienesc.

Raspunsul va veni peste o saptamana. Tot atunci vom afla daca Arena Nationala va fi descisa sau va intra in reparatii, adica acoperisul va fi demontat pentru a fi inlocuit. In acest moment, meciul de fotbal dintre Romania si Spania s-a mutat la Cluj. Fara suporteri spanioli, pentru ca incertitudinea a anulat orice intentie a acestora de a veni aici si de a cheltui bani in Romania.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Arena Nationala, stadion, acoperis, primar,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed