Ziua a 10-a de proteste. 5000 de oameni au iesit in Piata Victoriei. Mesajul unui italian stabilit in Romania: "Nu e corect"

×
Codul embed a fost copiat

Romania a ajuns in cea de-a zecea zi de proteste impotriva Guvernului Grindeanu. Si joi, oamenii au continuat sa iasa din case.

Peste 5000 de persoane au protestat in cea de-a zecea zi de proteste in fata Guvernului. In Piata Victoriei, atmosfera a fost la fel de pasnica, oamenii au scandat demisia Guvernului Grindeanu, au venit cu pancarte si au scandat impotriva PSD.

Pe cladirea BRD au reaparut proiectiile, cu mesaje ca #Rezist #Continuam. Protestatarii anunta ca vor iesi in strada si in zilele urmatoare, iar in weekend este posibil ca manifestatia sa ajunga iarasi la un numar mare de persoane prezente.

Chiar daca spre seara, erau - 5 grade, iar temperatura resimtita era chiar mai scazuta de atat, cei prezenti  au spus ca pot face fata frigului.

Citește și
Klaus Iohannis, protest Cotroceni
"Suntem romani, dar nu suntem ai tai!" Cum a fost intampinat Klaus Iohannis de oamenii care au protestat ieri, la Cotroceni
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Protestatar: "Ma asteptam sa fie un pic mai multi, dar probabil ca multi au hotarat sa ramana acasa pentru ca se anunta un protest mare duminica si atunci isi mai conserva oamenii fortele. Voi rezista la proteste zi de zi in frig pentru a apara democratia si statul de drept."

Protestatarii nu se multumesc doar cu atat si cer demisia intregului Guvern.

Protestatar: "Problema este mai mare decat un ministru al Justitiei si strada stie chestia asta si nu cred ca oricine mai accepta o simpla inlocuire."

Protestatar: "Aia a fost o demisie? Aia a fost o jignire."

Un domn din Italia, dar stabilit in tara noastra  protesteaza de 5 zile in strada, in semn de solidaritate cu poporul roman.

Protestatar: "Aproximativ la fel ca in Italia, dar aici e prea mult cu legile 13, 14. Nu e corect, nu-mi place."

Pe de alta parte, tanarul care a facut proiectii laser pe cladirea BRD din Piata Victoriei a fost citat la politie. Reprezentantii bancii i-au transmis imediat pe Facebook ca nu au nicio legatura cu citatia primita de el. Daca insa nu se prezinta la politia locala risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Dan Tudorache, primar sector 1: “Sper sa se prezinte, daca vine, nu va plati nici o amenda, nu va pati absolut nimic."

Cateva mii de oameni au iesit in strada si la Cluj Napoca.

Protestatar: “Nerusinarea lor ne mana, ne face sa venim in fiecare seara.”

Protestatar:”Eu nu imi las tara si poporul si nepotii, eu vin aici pana cand trebuie”

Un tanar care si-a facut doctoratul in biologie moleculara, in Statele Unite, s-a intors in tara ca sa lucreze in cercetare.

Cercetator: “M-am intors in Romania hotarat sa pun osul la dezvoltarea acestei tari. Sunt cercetator, nu ma bag in chestii juridice, adica n-o sa iau articolele la puricat, dar inteleg cand cineva ma fura. Si eu nu voi accepta ca in tara asta furtul sa se faca la nivel... la nivel de stat, pana la urma.”

Cateva sute de persoane au iesit in strada la Iasi, cu toate ca afara erau minus 13 grade.

Protestatar: ”Daca intr-un spectacol papusa greseste nu-i de dat afara, papusarul trebuie dat afara.”

Proteste impotriva guvernului au avut loc si la Brasov si Sibiu.

Desfasurarea evenimentelor, joi, 9 februarie

UPDATE ORA 23:00 Nu mai este aproape nimeni in Piata Victoriei

UPDATE ORA 22:00: Si la ora 22:00 cei din piata au aprins luminile telefoanelor. Lumea incepe sa plece si au mai ramas cateva sute de persoane

UPDATE ORA 21:30 O parte dintre oameni au inceput sa se retraga din cauza temperaturilor scazute, insa inca sunt grupuri care vin spre Piata Victoriei. Sunt aproximativ 3000 de persoane.

UPDATE ORA 21:00 Sunt peste 5000 de oameni in Piata Victoriei, iar protestele se desfasoara in mod pasnic. Protestatarii striga "Vrem sa muncim, nu sa va pazim". Oamenii au aprins iarasi telefoanele mobile si au luminat Piata Victoriei.

UPDATE ORA  20:00 Numarul protestatarilor din fata Guvernului a ajuns la 2000. Acestia scandeaza "Nu plecam" si oamenii continua sa vina. Pe cladirea BRD sunt proiectate cu lasere mesaje precum #Continuam, #Rezist, #Exist, #Demisia
 

UPDATE ORA 19:00 1000 de persoane sunt in acest moment in Piata Victoriei, in cea de-a zecea zi de proteste. Oamenii au aceleasi cereri: demisia Guvernului Grindeanu si continua sa strige "hotii".Fluiera si scandeaza "Cine nu sare nu vrea schimbare", "PSD, ciuma rosie". Circulatia a fost blocata dinspre Bulevardul Kiseleff spre Calea Victoriei. Oamenii continua sa vina in grupuri mici de la iesirile de metrou si de pe strazile adiacente pietei.

 

UPDATE 18:00 Cateva zeci de persoane s-au adunat deja, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Victoriei din Capitala, pentru cea de a zecea zi de proteste.

Manifestantii au curatat o parte din zapada aflata in perimetrul imprejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, in zapada ramasa, #rezistam, #existam.

In cele noua zile de proteste, numarul record de manifestanti din Piata Victoriei a fost atins duminica, peste 280.000 de oameni protestand chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale.

Oamenii au spus ca nu vor renunta la proteste, pentru ca Guvernul a mintit, a facut un abuz adoptand o ordonanta de urgenta pentru a schimba prevederi din codurile penale, in beneficiul unor politicieni, si trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa isi dea demisia.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
BBC a transmis live pe Facebook imagini de la protestele anti-Guvern.
BBC a transmis live pe Facebook imagini de la protestele anti-Guvern. "Bravo, Romania, lumea intreaga e mandra de voi"

BBC a transmis miercuri seara, live pe Facebook, imagini de la protestul antiguvernamental din Piata Victoriei.

"Suntem romani, dar nu suntem ai tai!" Cum a fost intampinat Klaus Iohannis de oamenii care au protestat ieri, la Cotroceni

Seful statului, Klaus Iohannis, a vrut miercuri seara sa discute cu protestatarii adunati in fata Palatului Cotroceni, care ii cer demisia. A fost insa primit cu huideli de cele cateva sute de persoane si, in scurt timp, presedintele a plecat.

"Romanul s-a nascut poet". Povestea din spatele celor mai creative mesaje de pe pancartele folosite la protest

Proiectii luminoase pe cladiri, scandari, pancarte cu mesaje pe cat de inteligente, pe atat de amuzante, dansuri, vuvuzele si mii de distribuiri pe Facebook.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.