A murit fostul deputat PSD Ion Stan, fost preşedinte al comisiei pentru controlul activităţii SRI

Ion Stan

Fostul deputat PSD de Dâmboviţa Ion Stan a murit, acesta avea afecţiuni cardiace şi diabet, iar anunţul decesului său a fost făcut, vineri, de către organizaţia PSD Dâmboviţa care a transmis un mesaj de condoleanţe.

''Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa - a primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a celui care, pentru o importantă perioadă de timp, a marcat destinul acestui partid, domnul Ion Stan. Acesta a fost prefect, deputat PSD (2000 - 2016), preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi preşedinte al PSD Dâmboviţa timp de aproape 14 ani'', se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

Potrivit PSD Dâmboviţa, Ion Stan a sprijinit comunitatea dâmboviţeană, prin numeroase proiecte pe care le-a susţinut din funcţiile deţinute, de prefect sau parlamentar.

''Personalitatea sa marcantă a fost susţinută de perseverenţa şi determinarea cu care a luptat pentru a ajuta la dezvoltarea comunităţii dâmboviţene, proiecte majore care s-au derulat în judeţul nostru, în diverse domenii, fiind legate de numele politicianului Ion Stan. Cu siguranţă, proiectul său de suflet rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, în a cărei renaştere s-a implicat foarte mult. Pentru toţi cei care l-au cunoscut, Ion Stan a însemnat un model de seriozitate, corectitudine şi caracter, dovadă că permanent s-a bucurat de aprecierea şi admiraţia colegilor şi a prietenilor'', se mai arată în mesajul transmis de către PSD Dâmboviţa.

Stan s-a retras din viaţa publică în 2016, odată cu condamnarea primită în luna ianuarie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani în timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câştigării unor contracte cu statul. Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Ion Stan şi a menţinut condamnarea dată în primă instanţă în martie 2015. 

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Fostul deputat PDL Mihail Boldea a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Decizia nu e definitivă
Fostul deputat PDL Mihail Boldea a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Decizia nu e definitivă

Fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea, acuzat printre altele de spălare de bani şi înşelăciune, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, decizia fiind luată de judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă, putând fi atactă cu recurs.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.