8 ani de chin alaturi de un sot alcoolic si violent. Drama pe care putini o stiu despre Elena, femeia schimbata de operatii

×
Codul embed a fost copiat

Elena a fost casatorita 8 ani cu primul sot. Alcoolic si violent, acesta a chinuit-o constant pe parcursul casniciei, iar bataile nu au incetat nici macar in timpul sarcinilor.

Din aceasta cauza, Elena a nascut de doua ori prematur si ambii copii au decedat. A reusit sa duca pana la capat cea de-a treia sarcina, insa fetita, Raluca, s-a nascut cu sindromul Down. Socrii si sotul i-au spus ca e rusinos sa ai un copil bolnav si i-au propus sa o paraseasca pe fata in spital. Elena a refuzat si bataile au continuat.

A sperat ca isi repara casnicia ramanand insarcinata a patra oara. De data asta a nascut un baietel sanatos, insa bataile nu s-au oprit. Parintii erau ingroziti cand o vedeau vanata la ochi, iar Elenei ii era rusine de colegele de la serviciu, care o vedeau la munca intr-o stare deplorabila.

Nu de putine ori a fost nevoie de interventia parintilor ei ca bataile sa se opreasca. Elena a hotarat sa plece de acasa atunci cand sotul ei a depasit orice limita si a venit la ea la serviciu, unde s-a batut cu gardianul de la intrare.

Dupa divort, Elena nu a ramas cu nimic. Sotul ei vanduse tot, iar banii ii prapadise pe bautura. La trei ani de la divort, l-a cunoscut pe actualul sot, cu care este casatorita si astazi,pe nume Petre.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

El a primit-o si pe ea, si pe fetita bolnava de Down, si pe baiat, cu bratele deschise. Impreuna mai au o fetita, Bianca.
Elena a suferit 12 interventii: lipoabsorbtie, implant silicon, ridicare sprancene, injectare grasime proprie in buze, scos cearcane, injectare acid hialuronic, rinoplastie, la dinti: extractii, implanturi, lucrari protetice, detartraj si albire, iar la ochi operatie cu laser.

Cu fostul sot nu a mai vorbit fata in fata de aproximativ 6 ani. Nu a primit niciodata pensie alimentara de la el.Fostii socri se tem si ei sa tina legatura cu ea, pentru ca barbatul e violent si cu ei, fiind in continuare alcoolic.

Acum 2 zile, Elena si-a sunat fostii socrii sa ii invite la nunta nepotului lor. Ei au acceptat invitatia, insa fostul sot a injurat-o.

Despre violenta domestica in Romania

- La fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima a violentei domestice
- In 2007 au fost inregistrate 4500 victime dintre care 50 au decedat. 56% dintre cazurile de violenta domestica au fost inregistrare in mediul urban, iar 44% in mediul rural
- In 2010 aproape 12.000 de femei au cazut victime ale violentei domestice. 99 au murit.
- In primele 3 luni ale anului 2011 au fost inregistrate 1.400 de cazuri de violenta domestica. 27 de persoane au murit.
- 75% dintre cazurile de violenta domestica nu sunt raportate
- 61% dintre romani considera ca violenta in familie este o chestiune privata iar 33% considera ca politia ar trebui sa intervina (CPE, 2003)
- In Europa, 1 din 4 femei este abuzata de-a lungul vietii.

Cum este privit fenomenul violentei domestice in Romania?

- 40% dintre romani considera ca violenta domestica nu e niciodata justificata
- Doar 66% din populatie considera ca sotul ce isi bate frecvent sotia trebuie pedepsit de lege
- 44% dintre romani cred ca "nu trebuie sa te amesteci in familia altuia, cand vezi ca cineva este agresat fizic"
- In Romania exista de 6 ori mai puţine locuri in adaposturi decat ar fi necesar conform standardului european de 1 loc la 10.000 locuitori (conform Raportului de tara WAVE 2010)

Cum poti ajuta?

Prin intermediul platformei de crowdfunding AVON, www.doneazacuavon.ro acum e mai usor sa ajuti femeile din orasul tau. Cunosti o femeie victima a violentei domestice care are nevoie de sprijin pentru a reusi sa duca din nou o viata in care violenta nu isi are locul? Inscrie-i povestea in platforma si impreuna strangem fondurile necesare pentru a o ajuta!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Schimbări majore privind hărțuirea la locul de muncă. Președintele Iohannis a promulgat legea
Schimbări majore privind hărțuirea la locul de muncă. Președintele Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru ratificarea Convenţiei 190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

 

Ce presupun noile proceduri „Air Schengen” pentru călători. Se aplică din noaptea de sâmbătă spre duminică
Ce presupun noile proceduri „Air Schengen” pentru călători. Se aplică din noaptea de sâmbătă spre duminică

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România intră oficial în spațiul Schengen, aerian și maritim. Iar autoritățile au repetat joi, pe aeroportul din Otopeni, măsurile impuse în urma aderării la așa numitul "Air Schengen".

Anunțul guvernului pentru românii care și-au pus panouri solare. Veste bună pentru prosumatori
Anunțul guvernului pentru românii care și-au pus panouri solare. Veste bună pentru prosumatori

Guvernul a adoptat joi Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori .

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.