15 functionari ai Primariei Caracal si fostul edil al orasului, retinuti pentru evaziune fiscala

×
Codul embed a fost copiat

15 persoane, printre care si fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, dar si mai multi functionari ai primariei din oras, si-au petrecut noaptea in arest.

Suspectii au fost retinuti pentru 24 de ore si sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune si evaziune fiscala de peste 1 milion de euro.

Alte doua persoane sunt cercetate in libertate in acest dosar si au interdictie de a parasi localitatea.

Ancheta procurorilor in acest caz a inceput in urma cu aproximativ doi ani, cand au fost descoperite primele nereguli.

Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt: "La audieri au fost adusi functionari ai institutiei si oameni de afaceri din Caracal si Draganesti-Olt. In urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca suspectii ar fi introdus in contabilitatea instituiei facturi si chitante false, in valoare de peste 5 milioane de lei si si-au insusit sumele de bani decontate prin casierie si prin conturile bancare. Pentru a ascunde frauda, suspectii ar fi sustras o parte din documentele depozitate in arhiva institutiei".

Citește și
Iustin Parvu
Scandalul evaziunii de 50 de mil. de euro. Cel mai bogat om de afaceri din Prahova, audiat la DNA
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Gheorghe Anghel are 66 de ani si a fost primar al orasului Caracal timp de 21 de ani.

Primul mandat l-a castigat inainte de Revolutie, in perioada 1984-1989, apoi a fost ales din nou in 1996. De atunci, el a castigat toate alegerile, pana in anul 2012.

Procurorii DIICOT spun ca grupul infractional din care ar face parte si fostul edil a prejudiciat statul cu peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat DIICOT, exista suspiciunea ca in perioada 2005-2012 liderii gruparii - Anghel si un subordonat al sau, director economic - ar fi fraudat bugetul primariei prin insusirea unor sume mari de bani din lucrari sau materiale de constructii fictive.

Miercuri au fost facute mai multe perchezitii pe raza judetului Olt si, in total, au fost aduse la audieri 32 de persoane.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Justin Paraschiv, cel mai tanar milionar din Romania, arestat preventiv pentru evaziune fiscala
Justin Paraschiv, cel mai tanar milionar din Romania, arestat preventiv pentru evaziune fiscala

Omul de afaceri Justin Paraschiv, acuzat de evaziune de peste 10 milioane de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie definitiva luata vineri seara de instanta suprema.

Scandalul evaziunii de 50 de mil. de euro. Cel mai bogat om de afaceri din Prahova, audiat la DNA
Scandalul evaziunii de 50 de mil. de euro. Cel mai bogat om de afaceri din Prahova, audiat la DNA

Omul de afaceri Iustin Paraschiv s-a prezentat la DNA. El a venit pentru a fi audiat in dosarul evaziunii cu produse din carne, dosar in care procurorii vorbesc despre o afacere uriasa bazata pe fapte de coruptie.

Cum a contribuit
Cum a contribuit "cel mai tanar milionar din Romania" la gaura de 50 de milioane EUR data statului

Iustin Paraschiv, fostul iubit al Andreei Antonescu, unul din cei mai tineri milionari in euro din Romania, este cercetat in stare de libertate in acelasi dosar de evaziune care a facut o paguba de peste 50 de milioane de euro.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.