80.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei. "Nu puteti cumpara toate generatiile", "Abrogati si plecati". FOTO si VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Bucurestenii au iesit in strada pentru a treia zi consecutivia in Piata Victoriei din Capitala, unde numarul manifestantilor a ajuns la 80.000 joi seara.

Desfasurarea evenimentelor, joi, 2 februarie:

UPDATE 23:30 In Piata Victoriei se mai afla, la aceasta ora, aproximativ 5.000 de manifestanti, majoritatea comasati la gardul care ii desparte cordonul de jandarmi. Oamenii scandeaza "Demisia", "Cine nu sare nu vrea schimbare", bat in tobe si sufla in vuvuzele.

UPDATE 22:45 Manifestantii au inceput sa plece din Piata Victoriei.

Citește și
Proteste in Capitala
"Cel mai mare protest anti-guvern dupa caderea regimului comunist". Ce scrie presa straina despre manifestatiile din Romania
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

UPDATE 22:10 80.000 de oameni s-au strans la Guvern.

UPDATE 21:55 Numarul manifestantilor a ajuns la 70.000.

UPDATE 21:35 Aproximativ 50.000 de oameni protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei din Capitala, unde circulatia este complet blocata.

UPDATE 21:20 Manifestantii scandeaza: "Romania nu RoHotia", "Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit" sau au pancarte cu diverse mesaje: "Abrogati si plecati", "Nu puteti cumpara toate generatiile" si "Cetatenii au dreptul si obligatia sa apere Romania". Mai multi oameni le impart ceai manifestantilor.

Dinspre iesirile de metrou din apropierea Pietei Victoriei continua sa vina grupuri de protestatari.

Jandarmii au depistat in zona bulevardului Iancu de Hunedoara doua persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, a anuntat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei. Cei doi barbati au fost legitimati si dusi la sectia 4 Politie.

UPDATE 20:40 40.000 de oameni s-au adunat in fata Guvernului.

UPDATE 20:12 30.000 de oameni sunt in Piata Victoriei.

UPDATE 20:00 20.000 de oameni protesteaza acum in Capitala.

UPDATE 19:55 Fortele de ordine au scos din multimea aflata in Piata Victoriei un agitator, la solicitarea mai multor manifestanti
Jandarmii au indepartat gardurile care ii imprejmuiau. Circulatia este blocata in Piata Victoriei. Oamenii continua sa vina la Guvern.

UPDATE 19:35 15.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei.

UPDATE 19:25 10.000 de oameni s-au strans in fata Guvernului. 

Politistii rutieri au luat decizia sa inchida traficul rutier pe Soseaua Kisselef, de la Strada Monetariei, dar si pe Bulevardul Aviatorilor pe sensul de acces inspre Piata Victoriei, de la Statuia Aviatorilor, a anuntat Ovidiu Munteanu, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei.

El a spus ca, in cel mult un sfert de ora, se va inchide traficul si pe Bulevardul Lascar Catargiu, dinspre si inspre Piata Romana.

UPDATE 18:45 In Piata Victoriei s-au adunat aproximativ 4.000 de oameni. Jandarmii cumpara flori si le impart manifestantilor, dupa ce o fetita venita la protest cu tatal ei a oferit flori unora dintre ei.

UPDATE 18:25 Aproximativ 1.000 de persoane protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei din Capitala fata de adoptarea de catre Guvern a ordonantei vizand modificarea codurilor penale. Manifestantii striga: "Hotii, hotii", "DNA sa vina sa va ia" si au un banner pe care scrie: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii".

UPDATE 18:05 Numarul protestatarilor din fata Guvernului a inceput sa creasca. Acestia cer demisia Guvernului si poarta pancarte cu mesaje precum: 'Nu recunoastem legi date de mafioti. Demisia!', 'Refuz acest abuz', 'Nu cedam', 'PSD, ciuma rosie'.

Soferii care trec prin zona unde se afla protestatarii claxoneaza indelung, in semn de solidaritate cu acestia.

Forte ale Jandarmeriei sunt localizate in zona de protest. Manifestatia decurge fara incidente. Jandarmii vor monta garduri de protectie la intrarile de la portile Guvernului pentru a se evita incidentele care au avut loc noaptea trecuta, a declarat, pentru Agerpres, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Potrivit sursei citate, oamenii continua sa se stranga in Piata Victoriei, dar autoritatile incearca sa mentina deschisa circulatia rutiera. Jandarmii vor dispune oprirea circulatiei, daca zona se va aglomera.

Reprezentantii Jandarmeriei Romane au declarat ca se asteapta ca numarul protestatarilor sa creasca dupa ora 18.00.

Joi, la ora 13:00, se adunasera aproximativ 100 de oameni. S-au impartit ceai, cafea si chiar flori, in semn de pace. Asta dupa ce in urma cu 12 ore in acest loc a avut loc o scena violenta, din cauza grupului de ultrasi, care a compromis manifestatia unei societati civile.

Tinerii care au intervenit violent miecuri seara, dupa ora zece, sunt considerati de SRI ca facand parte din galeriile unor echipe de fotbal bucurestene. Jandarmeria si politia fusesera informate ca urmeaza sa ajunga ultrasi in piata.

O discutie importanta este cum de Jandarmeria si Politia nu a luat nicio masura preventiva pentru ca scenele violente sa nu se intample, in conditiile in care SRI au trimis la MAI informatii in acest sens.

Galeria dinamovista sustine ca nu a avut niciun fel de implicare in acele scene.

Maratonisul Andrei Rosu si-a instalat biroul in Piata Victoriei, in fata Guvernului

Ultramaratonistul Andrei Rosu a decis, joi dimineata, sa-si instaleze, in Piata Victoriei, un birou improvizat pe o masa pe care si-a pus laptopul, pentru a munci, dar in acelasi timp sa si poata protesta fata de modificarile aduse de Executiv la Codul penal, el afisand mesajul ”Statul acasa, la caldura, primul pas spre dictatura”.

”Este foarte bine, aer relativ curat, chiar daca Bucurestiul este una dintre metropolele cele mai poluate din Europa. Este fantastic sa poti lucra cu vedere catre Guvern, este o ocazie unica. Fiind obisnuit timp de 15 ani cu multinationalele pot sa si lucrez, sa si protestez. Pana la urma, simpla prezenta aici este o forma de protest. Trebuie sa stie guvernantii ca tara nu se opreste. Noi lucram in continuare, fiindca avem de platit impozite. Sper sa vina si alti oameni care pot lucra de aici. In ziua de azi nu mai esti dependent de un spatiu pentru a lucra, atat timp cat ai internet si un laptop”, a afirmat Andrei Rosu, invitand alti oameni sa faca acelasi lucru si promitandu-le o conexiune buna la internet daca vor sa i se alature, conform News.ro

 

 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Voltaj, melodie emotionanta despre situatia Romaniei:
Voltaj, melodie emotionanta despre situatia Romaniei: "Mai am doar 10 zile de trait/ Sa stiti copiii mei ca v-am iubit"

Calin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat un videoclip pe pagina de Facebook a formatiei, strangand peste un milion de vizualizari.

"Cel mai mare protest anti-guvern dupa caderea regimului comunist". Ce scrie presa straina despre manifestatiile din Romania

Cel mai mare protest din ultimii 20 de ani din Romania nu putea trece neobservat de presa straina, care se intreaba daca "va reusi Romania sa scape de coruptie dupa 27 de ani de la caderea comunismului".

Guvernul NU renunta la ordonanta de modificare a codurilor penale sau la gratiere. Ce au declarat Dragnea si Grindeanu
Guvernul NU renunta la ordonanta de modificare a codurilor penale sau la gratiere. Ce au declarat Dragnea si Grindeanu

Dupa uriasele proteste organizate miercuri seara in toata tara, PSD si guvernul Grindeanu anunta ca merg mai departe cu ordonanta de modificare a Codului Penal si a celui de procedura penala.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.