Tehnologia si Internetul schimba sanatatea si sistemul medical in mod radical: iCEE.health are loc in 16 iunie, la Bucuresti

Ultimul update: Joi 01 Iunie 2017 01:00
Data publicarii: Luni 29 Mai 2017 13:55
Categorie: Sanatate
iCEE.health

A doua editie iCEE.health are loc pe 16 iunie, in cadrul festivalului iCEE.fest, si aduce la Bucuresti specialisti dintre cei mai cunoscuti pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitala transforma sanatatea.

Nick Adkins (PinkSocks, US), Eugene Borukhovich (Bayer, Germania), Sarah Norman (McKinsey & Company, UK) si Carman Kobza (MyCliniCare, Germania/India) vor prezenta solutii digitale implementate astazi pe patru continente – America de Nord, Europa, Asia si Africa.

Shafi Ahmed (Medical Realities, UK), cel mai ‘bine vazut’ chirurg din istorie va demonstra ca realitatea virtuala este realitate in sala de operatie si in educatia medicala.

Alexandru Popescu (Philips, South East Europe) va vorbi despre cum tehnologia si inovatia schimba sanatatea.
Denise Silber (Basil Strategies, Franta) si Casper Smeets (Rockstart, Olanda) vor arata cum inovatia digitala in sanatate cere si produce o noua paradigma.

Cum canalizezi aceasta energie creativa intr-un domeniu imuabil ca sanatatea? Yoko K Sen, un muzician in sanatate, ne va aminti de ce trebuie sa regandim, sa reimaginam acest spatiu vital.

Sanatatea digitala este considerata nu doar o modalitate de a reiventa medicina, dar si un motor de dezvoltare economica.
iCEE.health gazduieste primul workshop de dezvoltare strategica pentru startupuri europene in sanatate digitala (Romania, Spania, Germania, Italia, Grecia si Olanda) oferit de eHealth Hub.

“La iCEE.health credem ca toti avem un rol de jucat in sanatate, astfel ne adresam tuturor actorilor implicati si interesati. Este primul eveniment de acest fel din Romania, iar din acest an aderam la principiile Everyone Included™, dezvoltate la Stanford Medicine X”, explica Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.

Tema acestui an este reinventarea sistemelor de sanatate prin tehnologii digitale. In Romania se asteapta in acest an noi legi si reglementari, astfel, o sesiune paralela este dedicata oportunitatilor si provocarilor pe care digitalul le ofera sanatatii in Romania. Este vorba de Everyone Included™: doctori, pacienti, asistenti, cercetatori, antreprenori, producatori de tehnologie medicala, farma, manageri de spitale, decidenti...

Pe scena, vor fi prezentate inovatii internationale, dar si locale. Din Romania, vom avea startupuri de succes (MEDIjobs sau Skinvision) si proiecte noi.

Dintre proiectele locale, mentionam Tech House Copaceni, unic in lume, destinat ingrijirii copiilor cu probleme de sanatatate foarte serioase, care va integra technologia digitala by design, proiect care e sustinut de iCEE.fest si iCEE.health prin donarea a 10% din valoarea biletelor.

In 2017, iCEE.health are mai multi parteneri internationali remarcabili, printre care: Medtech Engine, Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, dar si locali: eHealth Romania, Houston NPA si Innovation Labs.
In prezent, sustinatori ai acestei sectiuni din festival sunt Boiron si Bayer.

Biletele iCEE.health se pot cumpara de pe site-ul oficial al festivalului si costa doar 75 de euro, iar studentii la medicina beneficiaza de 50% discount (cod StudentMed).

 

iCEE.health Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: StirilePROTV

Parcul IOR din Bucuresti s-a transformat intr-o bucatarie in aer liber. Specialitatile cu care au fost asteptati gurmanzii

Parcul IOR din Bucuresti s-a transformat intr-o bucatarie in aer liber. Specialitatile cu care au fost asteptati gurmanzii

cazuri HIV

Undă verde primului auto-test HIV, care funcţionează pe baza unei probe de salivă

Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an

Moda aparatelor dentare prinde tot mai mult contur în România

Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, apel la studenți și medici. Ce petiție susține

Pneumonia, principala cauză de deces a copiilor sub 5 ani. Decizia Ministerului Sănătăţii

Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald