(P) Stadiul implementarii proiectului: Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti, confluenta rau Jiu, Dolj

Antet

Administratia Bazinala de Apa Jiu a emis un comunicat de presa privind starea lucrarilor privind proiectul "Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti – confluenta rau Jiu, judetul Dolj".

Cod Proiect: SMIS-CSNR nr. 38766 Data: 31 martie 2015

Administratia Bazinala de Apa Jiu implementeaza proiectul "Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti – confluenta rau Jiu, judetul Dolj”, co-finantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial “Mediu”, Axa prioritara 5 – “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor natural in yonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de interventie 1 – “Protectia impotriva inundatiilor”. Durata de implementare a proiectului este de 29 de luni, respectiv pana la data de 21.06.2015.

Valoarea totala a proiectului este de 11.506.507,00 lei cu TVA, din care contributia Uniunii europene este de 8.430.465 lei si 3.076.042 lei contributia de la Bugetul de Stat.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt: localitatile vizate de prezentul proiect, Grecesti, Cernatesti, Breasta si Predesti, acestea au o suprafata totala de 19.895 ha, din care aproximativ 2.362,4 intravilan si 17.532,6 extravilan. Cele patru localitati totalizeaza circa 10.300 locuitori, 3.054 gospodarii si 4.262 locuinte, 8 gradinite si 9 scoli, dar si alte obiective turistice si industriale.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Obiectivul general al proiectului este contribuirea la un management sustenabil al inundatiilor, in cele mai vulnerabile zone ale localitatlor Grecesti, Tiu, Cernatesti, Cornita, Raznicu Oghian, Predesti si Breasta , prin implementarea de masuri preventive, care sa conduca la tranzitarea debitului de calcul fara inundarea obiectivelor riverane precum si la sustinerea autoritatilor relevante in implementarea masurilor de reducere a anvergurii daunelor cauzate de inundatii in bazinul hidrografic al paraului Raznic.

Lucrarile executate constau in lucrarii de reprofilare - recalibrare a albiei pe o lungime totala de 15 425 ml precum si in alte tipuri de lucrari repartizate astfel:

- Localitatea Grecesti: -Recalibrare albie L = 1725 ml
- Consolidari de maluri (pereu din dale de beton pe mal drept -1725 m; pereu din dale de beton mal stang -1725 m) Ltotal = 3450 ml
- Parapet din beton pe zona unde nivelul maxim de calcul depaseste malurile Ltotal = 1200 ml (parapet din beton mal drept - 600 m; parapet din beton mal stang - 600 m)

- Localitatea Tiu:
- Recalibrare albie L = 2800 ml
- Umpluturi sistematizate pe malul stang Ltotal = 400 ml

- Localitatea Cernatesti:
- Recalibrare albie L = 3500 ml
- Consolidari de maluri in zona podului (zid din beton) Ltotal = 60 ml

- Localitatea Cornita: - Recalibrare albie L = 2100 ml
- Dig mal stang Ltotal = 600 ml

- Localitatea Raznicu Oghian:- Recalibrare albie L = 1800 ml

- Localitatea Predesti:
- Recalibrare albie L = 2300 ml
- Consolidari de maluri in zona podului (gabioane) Ltotal = 60 ml

- Localitatea Breasta:
- Recalibrare albie L = 1200 ml
- Consolidari de maluri in zona podului mal stang (zid din beton) Ltotal = 200 ml

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Persoana de contact: Camelia Barbutu – Responsabil proiect publicitate
Adresa e-mail: [email protected], telefon: 0748.101.873. fax:0251.425.124

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.