(P) Investitie ENGIE Romania: 14 aparate de ventilatie mecanica achizitionate si donate catre 4 spitale publice din Romania

×
Codul embed a fost copiat

ENGIE Romania si Daruieste Viata au finalizat proiectul de dotare a spitalelor din Romania cu aparate de ventilatie mecanica, vitale pentru persoanele cu probleme respiratorii cronice sau victime ale unor accidente.

In cadrul programului ,"Energie pentru o sansa la viata'' au fost achizitionate 14 aparate ce au fost donate catre 4 spitale publice din Romania. Contributia ENGIE Romania a fost de 200.000 euro.

Amalia Anghel - Manager Comunicare Corpate ENGIE Romania : "Ne bucuram ca putem veni in sprijinul pacientilor din Romania cu acest proiect de dotare cu echipamente medicale vitale."

ENGIE Romania doteaza institutiile medicale publice din Romania cu echipamente medicale vitale pentru pacienti

ENGIE Romania continua in anul 2016 programul de imbunatatire a sistemului medical ,,Energie pentru o sansa la viata’’ dotand institutii medicale publice din Romania cu aparate de ventilatie invaziva si non-invaziva, vitale pentru pacientii spitalizati.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Asociatia Daruieste Viata a identificat, la inceputul anului 2016, problema deficitului de echipamente medicale vitale, in special a celor din sectiile de ATI, existent la nivelul institutiilor medicale publice din Romania si situatia delicata cu care se confrunta cadrele medicale in absenta acestor echipamente. Conform unei statistici a Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva realizate la inceputul anului 2016, necesarul de aparate de ventilatie mecanica pentru cele 65 de spitale publice luate in considerare in analiza era de circa 632 de bucati.

Pentru a raspunde acestei nevoi, Asociatia Daruieste Viata si ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilatie non-invaziva si 3 aparate de ventilatie invaziva a urmatoarelor institutii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Toate aceste spitale publice au un rol esential in tratarea bolilor respiratorii sau a pacientilor aflati in stare grava, sunt centre medicale regionale de referinta, care insa erau dotate cu un numar insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viata depasita. Spre exemplu, sectia ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilatie mecanica non-invaziva, insuficiente pentru a face fata numarului de aproape 2000 de pacienti care trec pragul spitalului anual, in ciuda faptului ca sectia de terapie intensiva respiratorie reprezinta singura optiune din zona capitalei si deseori din intreaga tara. Investitia totala a ENGIE Romania in proiect se cifreaza la circa 200.000 de euro.

,,O parte din misiunea noastra este sa sustinem activ comunitatile din care facem parte, lucru pe care il realizam si prin proiectele de responsabilitate sociala. Am inceput sa investim in domeniul sanatatii in anul 2013, odata cu lansarea programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, iar acum finalizam cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilatie a unor centre medicale de importanta majora pentru Bucuresti si anumite regiuni din tara. Ne bucuram ca putem veni astfel in sprijinul pacientilor’’, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.

,,Donarea acestor aparate de ventilatie mecanica este mai mult decat necesara, in conditiile in care pacientii diagnosticati cu neoplasm pulmonar, cei care necesita chirurgie toracica sau masuri paleative si care dezvolta insuficienta respiratorie, reprezinta o categorie importanta ca numar dintre cei tratati la Terapie Intensiva Respiratorie”, a declarat Dr. Popescu Georgeta, Manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Bucuresti.

“Problema acuta a lipsei aparatelor de ventilatie a iesit la suprafata acum un an, cand a avut loc tragedia de la Colectiv. Aceste tipuri de dotari sunt vitale in toate spitalele din Romania care trateaza urgente medicale dar si boli pulmonare. Nu puteam astepta inca o tragedie pentru a lua masuri”, a spus Carmen Uscatu, Presedinta Asociatiei Daruieste Viata.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.